Contribute
Register

Direct Update to macOS Sierra using Clover

Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
trying to use 14,2 - I've tried through MultiBeast and Clover Configurator but it doesn't seem to stick and reverts to my previous set up of 13,1.

Been trying now to install through USB instead but just boots into my previous Lion install after black apple loading screen for 30m.

Are you using Clover?
 
Joined
Sep 23, 2011
Messages
24
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-UD3
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
trying to use 14,2 - I've tried through MultiBeast and Clover Configurator but it doesn't seem to stick and reverts to my previous set up of 13,1.

I had the same problem at first because my BIOS simply says "macos" as the EFI boot device and I was never sure which drive it booted, the one with the updated system definition or the backup with the old definition.

Assuming you have Clover installed, make sure MultiBeast is editing the config.plist on the EFI partition that your BIOS actually boots; in my case the drives are also listed by brand/model as UEFI devices. If you still aren't sure, try creating a file called "config-new.plist" in /Volumes/EFI/EFI/CLOVER. When you boot into the Clover go into settings and load "config-new.plist." If it doesn't show up, then you are booting the wrong EFI partition.

In my case it still took two reboots to get the new system definition to stick and one more reboot that seemed to do something with the kext cache before Sierra booted successfully.
 
Joined
Jun 10, 2011
Messages
41
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, tried everything but can't pass "System uptime in nanoseconds" error.
Running latest Clover version on 14,2 System Definition.
Anyone found the solution?

Edit: It's 14,1 not 14,2
 
Last edited:
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys, tried everything but can't pass "System uptime in nanoseconds" error.
Running latest Clover version on 14,2 System Definition.
Anyone found the solution?

Attach screenshot.
 
Joined
Jun 10, 2011
Messages
41
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Attach screenshot.
Here it is, tnx.

IMG_0952.JPG
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Joined
May 29, 2016
Messages
42
Motherboard
Asus maximus VIII Ranger
CPU
I5 6600k
Graphics
Sapphire RX 480 8gb
I suggest you create USB installation media and upgrade with that.
So in my case I just simply run the latests MultiBeast and reinstall the HD530 driver... As simple as that? Or it's better to reinstall all the kext and patch with the new MultiBeast?
 
Joined
May 9, 2012
Messages
284
Motherboard
MAXIMUS VIII RANGER
CPU
i7-6700k
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
So in my case I just simply run the latests MultiBeast and reinstall the HD530 driver... As simple as that? Or it's better to reinstall all the kext and patch with the new MultiBeast?
It should be enough just to install HD530.
But there are still problems unsolved with HD530 & Sierra (artifacts etc.).
 
Top