Contribute
Register

Direct Update to macOS Sierra using Clover

Joined
Jan 9, 2014
Messages
26
Motherboard
GA-Z87X-UD3H (F9)
CPU
Intel Core i7-4790K @ 4GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 560 SE
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I am getting random reboots , I had to flash the BIOS before install the system so not really sure it is BIOS issue or OS.
It was working very stable with El Capitan.

Code:
Exception Name: NSInvalidArgumentException
Description: -[TBrowserContainerController sidebarViewContainer]: unrecognized selector sent to instance 0x7fd5f1d5f450
User Info: (null)

0   CoreFoundation                      0x00007fffc814252b __exceptionPreprocess + 171
1   libobjc.A.dylib                     0x00007fffdc81acad objc_exception_throw + 48
2   CoreFoundation                      0x00007fffc81c3d34 -[NSObject(NSObject) doesNotRecognizeSelector:] + 132
3   CoreFoundation                      0x00007fffc80b4bf5 ___forwarding___ + 1061
4   CoreFoundation                      0x00007fffc80b4748 _CF_forwarding_prep_0 + 120
5   XtraFinder                          0x0000000115ba6701 +[XFSidebarItemDrawingService redrawSidebars] + 298
6   Foundation                          0x00007fffc9b20c88 __NSFireDelayedPerform + 417
7   CoreFoundation                      0x00007fffc80c1e14 __CFRUNLOOP_IS_CALLING_OUT_TO_A_TIMER_CALLBACK_FUNCTION__ + 20
8   CoreFoundation                      0x00007fffc80c1a9f __CFRunLoopDoTimer + 1071
9   CoreFoundation                      0x00007fffc80c15fa __CFRunLoopDoTimers + 298
10  CoreFoundation                      0x00007fffc80b9021 __CFRunLoopRun + 2065
11  CoreFoundation                      0x00007fffc80b85b4 CFRunLoopRunSpecific + 420
12  HIToolbox                           0x00007fffc7659f6c RunCurrentEventLoopInMode + 240
13  HIToolbox                           0x00007fffc7659da1 ReceiveNextEventCommon + 432
14  HIToolbox                           0x00007fffc7659bd6 _BlockUntilNextEventMatchingListInModeWithFilter + 71
15  AppKit                              0x00007fffc5d505f5 _DPSNextEvent + 1093
16  AppKit                              0x00007fffc64608eb -[NSApplication(NSEvent) _nextEventMatchingEventMask:untilDate:inMode:dequeue:] + 1637
17  AppKit                              0x00007fffc5d44fbd -[NSApplication run] + 926
18  AppKit                              0x00007fffc5d0fa8a NSApplicationMain + 1237
19  Finder                              0x000000010beddfde Finder + 24542
20  libdyld.dylib                       0x00007fffdd0f8255 start + 1
 
Last edited:
Joined
Oct 27, 2014
Messages
29
Motherboard
GA-Z97X-UD5H
CPU
intel i7-4790k
Graphics
EVGA GTX 980
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
So I had a stable El capitan and then sierra came along and messed it all up. I have been trying this for hours and figure it out, any suggestions? Thanks!!
 

Attachments

Joined
Oct 28, 2010
Messages
36
Motherboard
ASUS Z-97-A Mother Board
CPU
i7-4790K
Graphics
NVIDIA 760 GTX 2GB
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Thanks a million tony and all others who made it possible.
Updated as per you mentioned.
everything working.
Thanks and cheers
 
Joined
Jul 26, 2014
Messages
62
Motherboard
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
GT 740
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
So I had a stable El capitan and then sierra came along and messed it all up. I have been trying this for hours and figure it out, any suggestions? Thanks!!
I have a similar system and got stuck at the exact same place. Search AppleACPICPU as there are a couple of threads with possible solutions for you. My error was mounting the wrong EFI partition o_O. Others had some different issues so check out those threads for some ideas.
 
Joined
May 21, 2012
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z97M-D3H
CPU
i7 4790
Graphics
HD4600
Mac
iMac
After updating to the latest Clover version I get a kernel panic on loading the second stage after booting.
(prohibited sign)
current "Clover v2.3k r3423" UEFI Mode
Tried with these versions "Clover v2.3k r3763, Clover v2.3k r3751" same results

I also tried a clean install with this guide:
http://www.tonymacx86.com/threads/how-to-create-a-macos-sierra-public-beta-installation-usb.195077/

Results in a prohibited sign at booting.

please help!
I have same set-up as you (check my profile). After updating clover to v3763, I mounted my efi partition and then I opened the folder drivers64uefi and replaced vboxhfs64.efi with hfsplus.efi. Next, using any plist editor (I used xcode app) I had to change the system id from imac 14,1 to imac 14,2. Finally, Again using xcode, I added key named "InjectEDID" to graphics section of the clover config.plist file and set the value of this key to "NO". Viola, hackintosh booted up.
 
Joined
Aug 4, 2014
Messages
11
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7 3770K
Graphics
Asus Geforce GTX 970
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
So I managed to fix this. What I did was firstly to enable viewing of hidden files in Finder.

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES
killall Finder

Then mounted the EFI partition using Clover Configurator. Then I went to the Main Drive\Library\Extensions -- a folder that was hidden before -- and copied *all* the kexts into the EFI\Clover\kexts\other directory.

Following that I rebooted, selected the Install option and Sierra successfully installed.

It's blown out the NVIDIA drivers and also the HDA sound. The former doesn't appear to be available yet. Presumably it'll take them a day or so to issue an update? Appreciate advice on how to fix the HDA sound. Totally lost all sound. Thanks
Installed successfully by this way, previously was getting the rainbow wheel but after copying the kext it all went through. Updated the nvidia drivers so display is fine but getting no audio, have ALC 898, Any help?
 
Joined
Sep 9, 2015
Messages
12
Motherboard
GA-X58A-UD5 rev 2.0 || GA-Z68X-UD4-B3 rev 1.0
CPU
i5 || i7
Graphics
ATI Radeon HD 6870 || NVIDIA GeForce GTX 260
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Upgraded a hackie with GTX 750ti, had to disable to get it working. After installation successful, I updated the NVIDIA web drivers and after reboot it goes black. I'm currently using disabled to get back onto desktop. Anybody else have this problem?
Same here. GTX260. Monitor lost signal after Nvidia Web Drivers installation. Started new topic.
 
Joined
Jul 4, 2016
Messages
18
Motherboard
MSI H170M Pro-VHD
CPU
i7-6700K
Graphics
HD530
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I have updated el captain to sierra - now after logging in the top left hand part of the screen flickers if i move mouse or type something on the keyboard. Its about an inch wide and about 3 inch long. Any ideas?
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,964
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
Core i7-3770
Graphics
Intel HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
I have updated el captain to sierra - now after logging in the top left hand part of the screen flickers if i move mouse or type something on the keyboard. Its about an inch wide and about 3 inch long. Any ideas?
Sounds like you have no QE/CI. Are you using Intel HD 530 graphics? If so make sure that (inject EDID) isn't checked.
 
Top