Contribute
Register

Direct Update to macOS Sierra using Clover

Joined
Jul 28, 2015
Messages
26
Motherboard
GA-Z97M-D3H
CPU
i5-4570
Graphics
GT 740
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks to Tony's guide, this was a nearly flawless update for me. Quite possibly the smoothest update ever - all complete within 30 minutes, including download time from the Mac App Store. I followed the directions to the letter. I made sure to update the Clover Configurator and Clover software to the latest versions before proceeding. I made a back-up using SuperDuper.

The only thing that didn't come through in Sierra is audio. To solve this issue: Is it just a matter of me creating a 10.12 folder under EFI/CLOVER/kexts and copying the realtekALC.kext into it? Or is there something else I need to do? Thanks!

Krishna

Edit: Toleda's 1.20 script did the trick! All works now. :headbang:
 
Last edited:
Joined
Feb 11, 2013
Messages
5
Motherboard
gigabyte z97m-d3h
CPU
core i5 4440 Hashwell
Graphics
Nvidia GTX 750 ti oc
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Happy to upgrade after a full day of restless effort.
I will share all my experiences with this update soon
 

Attachments

  • Screen Shot 2016-09-25 at 8.09.04 PM.png
    Screen Shot 2016-09-25 at 8.09.04 PM.png
    4.1 MB · Views: 161
Last edited:
Joined
Feb 11, 2013
Messages
5
Motherboard
gigabyte z97m-d3h
CPU
core i5 4440 Hashwell
Graphics
Nvidia GTX 750 ti oc
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
So I seemed to have gotten through the installation OK but when I go to boot into Sierra from the Clover boot screen, I get to where it seems like the login box should pop up (I see a background with red and blue mountains blurred) and then it just hangs.

This seems to happen no matter what boot options I choose.

Kexts in Other folder:
AtherosE2200Ethernet.kext
FakeSMC.kext
RealtekRTL8111.kext

Any ideas?

Faced the same problem earlier, just add two little boot flags to enjoy your buttery smooth system
kext-dev-mode=1
nvda_drv=0
 
Joined
Jan 28, 2014
Messages
155
Motherboard
Asus Rog Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC)
CPU
i7-9700K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
What procedure did you follow? I have same MB with i7 cpu, but have not succeeded so far.
First step goes well, then installer reboots and the install freezes with spinning beachball after a while.

I followed the steps exactly as from this thread:
1. Backup
2. updated Clover
3. fake.smc downloaded and copied to /EFI /CLOVER /kexts /Other/
4. Sierra installed with Clover options: Without Caches and Inject kexts
5. re-installed ALC892 with audio_cloverALC-120.command (Sierra Desktop/Realtek AppleHDA Audio)
That's all.
 
Last edited:
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,755
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Works fine on H97N-WIFI. But OsxAptioFixDrv2 was causing problems. Hanging at AppleACPI. So I changed to OsxAptioFix and solved the problem.
 
Joined
Feb 11, 2015
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have a full functional Hackintosh running at a Gigabyte H97N-wifi 16GB RAM Core I5 2 Monitors full resolution, and i first tried this upgrade method updating my Clover from 3763 to 3726. It crashed, freezed and didn't work. Using a USB bootable El Capitan, i could access my MacOs El Capitan desktop and did a Clover DOWNGRADE to 3726. Then i used this method to migrate from El Capitan estou Sierra and it is OK. worked 100%. Only my tips from what i experienced. Sorry for my English.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,755
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I have a full functional Hackintosh running at a Gigabyte H97N-wifi 16GB RAM Core I5 2 Monitors full resolution, and i first tried this upgrade method updating my Clover from 3763 to 3726. It crashed, freezed and didn't work. Using a USB bootable El Capitan, i could access my MacOs El Capitan desktop and did a Clover DOWNGRADE to 3726. Then i used this method to migrate from El Capitan estou Sierra and it is OK. worked 100%. Only my tips from what i experienced. Sorry for my English.

I solved this problem. The problem was that (inject EDID) was set to true default. You need to set it to false in config.plist.
 
Joined
Nov 8, 2015
Messages
57
Motherboard
ASUS B85M-G
CPU
i5
Graphics
HD4600
Mobile Phone
  1. Android
Update successful. The only problem I had was Clover version v2.3k_r3763. Used v2.3k_r3726 instead.
I too used v2.3k_r3726 as suggested by someone to boot into Sierra but have issues with graphics nVidia GT610, not getting native resolution (1366 X 768)... have tried all options listed in one of the Tony's thread.
 
Joined
Sep 20, 2011
Messages
224
Motherboard
GA-Z77X-UDH5
CPU
i7 3770k
Graphics
GA GTX650 TI 1024
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
in that case boot with nv-disable=1 then install Nvidia Web Driver and you should be done.
Well, I installed webdriver, but same thing...so options are
1 my build doesn't like webdriver or
2 maybe the output that works is DVI which I don't have, only HDMI or VGA
 
Top