Contribute
Register

Dell xps 9550 boot issue

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 18, 2013
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 (9550) UHD (Clover)
CPU
6th Generation Intel® Core™ i7-6700HQ Quad Core
Graphics
Intel HD530 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've just managed to install High sierra on my new samsung pm981 nvme hard disk!

After finished installing and rebooting. I tried the same boot flags that got me to install high sierra
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v) with no luck! booting from the USB.

I've tried several others as well, still didnt work.
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v)
(nv_disable=1 dart=0 -v)
(nv_disable=1 -v)

It always ends up with "does printf work?"

except for (nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v)

It goes into a bunch of codes and then restarts straight away after mentioning "attempting..."

HELP! PLEASE! I FEEL SO CLOSE YET SO FAR!
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    3.5 MB · Views: 59
  • IMG_20180515_121153.jpg
    IMG_20180515_121153.jpg
    139.4 KB · Views: 97
Joined
Jun 18, 2013
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 (9550) UHD (Clover)
CPU
6th Generation Intel® Core™ i7-6700HQ Quad Core
Graphics
Intel HD530 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've just managed to install High sierra on my new samsung pm981 nvme hard disk!

After finished installing and rebooting. I tried the same boot flags that got me to install high sierra
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v) with no luck! booting from the USB.

I've tried several others as well, still didnt work.
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v)
(nv_disable=1 dart=0 -v)
(nv_disable=1 -v)

It always ends up with "does printf work?"

except for (nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v)

It goes into a bunch of codes and then restarts straight away after mentioning "attempting..."

HELP! PLEASE! I FEEL SO CLOSE YET SO FAR!

I've tried
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 slide=133 -v)
(slide=133 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(slide=133 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000 -liluoff)

and it boots into the apple logo stating "Installing.. 18 minutes remaining" then reboots.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,466
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I've just managed to install High sierra on my new samsung pm981 nvme hard disk!

After finished installing and rebooting. I tried the same boot flags that got me to install high sierra
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v) with no luck! booting from the USB.

I've tried several others as well, still didnt work.
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v)
(nv_disable=1 dart=0 -v)
(nv_disable=1 -v)

It always ends up with "does printf work?"

except for (nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v)

It goes into a bunch of codes and then restarts straight away after mentioning "attempting..."

HELP! PLEASE! I FEEL SO CLOSE YET SO FAR!

See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Mar 5, 2011
Messages
34
Motherboard
Gigabyte X299 UD4 Pro
CPU
i9-9960X
Graphics
2x GTX 1080 Ti
I've just managed to install High sierra on my new samsung pm981 nvme hard disk!

After finished installing and rebooting. I tried the same boot flags that got me to install high sierra
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v) with no luck! booting from the USB.

I've tried several others as well, still didnt work.
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v)
(nv_disable=1 dart=0 -v)
(nv_disable=1 -v)

It always ends up with "does printf work?"

except for (nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v)

It goes into a bunch of codes and then restarts straight away after mentioning "attempting..."

HELP! PLEASE! I FEEL SO CLOSE YET SO FAR!

I have the same problem, the reason is PM981. Did you get it working?
 
Joined
Jan 12, 2020
Messages
1
Motherboard
xps 15
CPU
i5 6300hq
Graphics
gtx 960m & HD530
I've just managed to install High sierra on my new samsung pm981 nvme hard disk!

After finished installing and rebooting. I tried the same boot flags that got me to install high sierra
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v) with no luck! booting from the USB.

I've tried several others as well, still didnt work.
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v abm_firstpolldelay=16000)
(nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 -v)
(nv_disable=1 dart=0 -v)
(nv_disable=1 -v)

It always ends up with "does printf work?"

except for (nv_disable=1 dart=0 kext-dev-mode=1 brcmfx-country=#a -v)

It goes into a bunch of codes and then restarts straight away after mentioning "attempting..."

HELP! PLEASE! I FEEL SO CLOSE YET SO FAR!


I had the same problem with my 9550 when I used 970 evo to install.
the solution worked when I installed 10.15.1 earlier this year
I just changed OsxAptioFixXXX.efi to test2-2016.efi

 
Status
Not open for further replies.
Top