Contribute
Register

Dell XPS 15 (L502X): Error after boot my USB: operation system not found!

Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
I formatted in mac os extended journaled, 1 partition, MBR
I select in unibeast:
1)my usb
2)El capitan
2)boot mode Legacy
3)intel hd graphics 3000
 
Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
Ok! I retry. :thumbup:
 
Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
Before retry i send the images of boot. What parameters should I change? IMG_20151111_011710a.jpgIMG_20151111_011723.jpgIMG_20151111_011733.jpgIMG_20151111_011743.jpg
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Don't depend on BIOS boot priority. Use your BIOS hotkey to reach the boot menu (different from BIOS setup) so you can choose the USB device specifically.
 
Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
I used Legacy clover. MBR with a FAT32 partition for Clover and a separate HFS+J partition for the OS X installer.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I used Legacy clover. MBR with a FAT32 partition for Clover and a separate HFS+J partition for the OS X installer.

Try both boot0 boot records (boot0ss, boot0af). Make sure you installed the boot records.
 
Joined
Nov 4, 2015
Messages
14
Motherboard
Dell Inc. 0NJT03
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 2 core, 4 processori logici
Graphics
NVIDIA Ge Force GT 540M (2047MB) - Intel HD Graphics 3000
Mobile Phone
  1. Android
I used MBR with a FAT32 partition for Clover and a separate HFS+J partition for the OS X installer
I used 'diskutil' in Terminal to determinate what the disk identifier is.
I used option 1 with my disk identifier
# repartition /dev/disk1 MBR, two partitions
# first partition, "CLOVER EFI" FAT32, 200MiB
# second partition, "install_osx", HFS+J, remainder
diskutil partitionDisk /dev/disk1 2 MBR FAT32 "CLOVER EFI" 200Mi HFS+J "install_osx" R

Then install Clover in CLOVER EFI partition and customized in this way:
1 Install for UEFI booting only" --> unchecked

2"Install Clover in the ESP" --> unchecked

3 In "Bootloader", I checked "Install boot0ss in MBR" [the first time because i want to do a dual boot with Windows 10 pro]
But i have the "bf1 init5" error then I retried with "Install boot0af in MBR" but, at the end of all, when i boot i have obteined the same error
4 Clover Efi 64 bits sata chched
5 bluemac in themes checked
6 downloaded after clicking raw "config_HD3000_1600x900.plist" because i have intel HD graphics 3000 and 1920x1080 resolution
7 renamed in config.plist and replaced the original plist file
8 Add the kexts: FakeSMC.kext, FakeSMC.kext, GenericUSBXHCI.kext, RealtekRTL8111.kext (i have "Realtek PCIe GBE Family Controller")
9 Then i used createinstallmedia method tocreate a USB installer
10 disabilite virtualization in bios


At the end when i boot with usb, (tried in all available usb ports)
I receive this: "bf1 init5" and i cannot continue.
 
Top