Contribute
Register

Dell Precision Tower 3420(SFF) Clover Stuck on +++++, Opencore install Stuck on [EB|#LOG:EXITBS:START]

Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
My Desktop: Dell Precision Tower 3420 SFF, Exon E3-1245 V5, DDR4 2133 8G*2 total 16G Non-ECC DDR4-SDRAM, iGPU: P530, NVMe SSD: Koxia 256G. C236 Motherboard!

I'm according to Opencore Desktop Guide of Skylake, Stuck on [EB|#LOG:EXITBS:START].

I have tried to fixed CFG-Lock using modGRUBShell.efi the value is 0xAF, offset to 0x00, DVMT Preallocate value is 0x350 offset to 0x2(64M), DVMT Total GfxMem value is 0x351, offset to 0x3(Max), and 0x1(128M), 0x2(256M). On the screenshot the CFG-Lock has been disabled or not, Can anyone tell me the CFG-Lock fixed result is suceessed or not!

Then the Kernal-Quirks AppleCpuPmCfglock-False AppleXcpmCfgLock-false.

restart the prolem is the same. My ProvideConsoleGop is true, IgnoreInvalidFlexRatio is false, AppleXcpmExtraMsrs I tried False then True, SetupVirtualMap -True, RebuildAppleMemoryMap- first using True, also tried False. the problem is the same!

The attachment are my screenshot and my Opencore OC files.

Can any one help me to solve the problem! Thanks!
 

Attachments

  • CFG Lock.jpg
    CFG Lock.jpg
    85.8 KB · Views: 56
  • Stuck on EB-ExITBS Start.jpg
    Stuck on EB-ExITBS Start.jpg
    142.2 KB · Views: 53
  • OC.rar
    12.2 MB · Views: 23
Last edited:
Joined
Aug 7, 2018
Messages
536
Motherboard
Z370M-DS3H
CPU
i7-8700K (OC 5Ghz)
Graphics
RX580 & UHD630 Headless
Try to add these DSDT patches (one at a time) to ACPI >> Patch

Patch #1
Table Signature: DSDT | Find: A00A9353 54415301 | Replace: A00A910A FF0BFFFF

Patch #2
Table Signature: DSDT | Find: A00A9353 54415301 | Replace: A00A9353 43535301

Try to disable RebuildAppleMemoryMap and enable SetupVirtualMap in Booter >> Quirks
 
Last edited:
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
Try to add these DSDT patches (one at a time) to ACPI >> Patch

Patch #1
Table Signature: DSDT | Find: A00A9353 54415301 | Replace: A00A910A FF0BFFFF

Patch #2
Table Signature: DSDT | Find: A00A9353 54415301 | Replace: A00A9353 43535301

Try to disable RebuildAppleMemoryMap and enable SetupVirtualMap in Booter >> Quirks
First thanks for your help. As you mentions, I first used Patch#1 and second Patch#2, the result is the same. and also I have tried these patch in Clover-ACPI-Patch, each with one, it doesn't work.

Can any one help me for it, I will attached my DSDT.aml and DSDT.dsl from SSDTTime's Results,Thanks!
 

Attachments

  • DSDT.aml
    144 KB · Views: 8
  • dsdt.dsl
    1.1 MB · Views: 6
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
Here is my Clover EFI files and Config.plist setup! it stuck on +++++++. I have tried all the Memory fix efi driver: AptioMemoryFix.efi, AptioMemoryFix_64.efi, OsxAptioFix3Drv.efi, OsxAptioFix2drv-free2000, OsxAptioFixDrv.efi, and so has used OcQuicks.efi OcQuirks.plist with OpenRuntime.efi. each time it stuck on the +++++++++.
 

Attachments

  • Config-1.jpg
    Config-1.jpg
    211.1 KB · Views: 59
  • Clover Files.jpg
    Clover Files.jpg
    171.5 KB · Views: 25
  • Config-2.jpg
    Config-2.jpg
    211.1 KB · Views: 17
  • Config-3.jpg
    Config-3.jpg
    145.7 KB · Views: 15
  • Config-4.jpg
    Config-4.jpg
    165.9 KB · Views: 13
  • Config-5.jpg
    Config-5.jpg
    156.2 KB · Views: 10
  • Config-6.jpg
    Config-6.jpg
    152 KB · Views: 17
  • Config-7.jpg
    Config-7.jpg
    181.7 KB · Views: 12
  • Config-8.jpg
    Config-8.jpg
    130 KB · Views: 12
  • Config-9.jpg
    Config-9.jpg
    182.4 KB · Views: 11
  • Config-10.jpg
    Config-10.jpg
    97.1 KB · Views: 13
  • T3420_P.jpg
    T3420_P.jpg
    167.8 KB · Views: 16
Last edited:
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
My BIOS setup list below
General ->Boot Sequence-oot List Option select UEF ->Advanced Boot Options Disable Enable Legacy Option ROMs

System Configuration ->Serial Port -- Disabled ->SATA Operation -- AHCI ->USB Configuration select all>Audio select all.

Video ->Primary Display select Intel HD Graphics

Secure Boot ->Secure Boot Enable --- Disable

Intel Software Guard Extensions ->Intel SGX Enable ---Disable

Virtualization Support ->Virtualization didn't select, Enable Intel Virtualization Technology ->VT for Direct I/O--Disable Enable
 
Joined
Aug 7, 2018
Messages
536
Motherboard
Z370M-DS3H
CPU
i7-8700K (OC 5Ghz)
Graphics
RX580 & UHD630 Headless
Post picture or video of Clover verbose boot where it crashes.
 
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
Hi, This is the OC screenshot, and Oclog.txt I'll post the Clover screenshot later, wait. Thanks!
 

Attachments

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    68.6 KB · Views: 37
  • opencore-2020-06-07-154455.txt
    256 KB · Views: 84
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
The Clover screenshot is below!
 

Attachments

  • 2.jpeg
    2.jpeg
    3.6 MB · Views: 28
Joined
Aug 7, 2018
Messages
536
Motherboard
Z370M-DS3H
CPU
i7-8700K (OC 5Ghz)
Graphics
RX580 & UHD630 Headless
This is from Clover? Looks like a OC verbose boot.
 
Joined
May 14, 2020
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare/ASUS M11H(WiFi)/HP 800G4 DM 35W
CPU
i9-9900K/i5-9600K/i5-9600T
Graphics
Shappire RX-5700 XT/RX-590
#8 is Clover screenshot! #7 is Opencore 0.5.9
 
Top