Contribute
Register

Dell Inspiron 7586 / I7-8565U /Intel UHD 620

Joined
Jun 11, 2019
Messages
3
Motherboard
Dell Inspiron 7573 2in1
CPU
I7-8550u
Graphics
UHD620
Mobile Phone
Android
Hi! @Mrgeque I have your same laptop 7573-i7 8550u too, could you give me a copy of your CLOVER ZIP file? Thank you very much!
update your hardware profile. then post your Problem Reporting Files. how far have you gotten? are you using 4k or 1080? what OS are you trying to use? if possible open a new thread
Thank you for your reply, sorry for my poor English . My laptop is Dell-7573-i7-8550u-uhd620-gtx940mx-4k. Now only one problem left , when i use the HDMI port connect a LG 4k monitor, the monitor got no signal after wake up, no matter I turn it off and on, or switch HDMI1 to HDMI2 and back. When I switch HDMI1 to HDMI2 , the monitor shows "find signal on HDMI1", but after I switch it back, the monitor still got no signal . I have tied platform-id 59160000\59160009\591B0000 to drive the uhd620 -5917, only the id 591C0005 with clover boot arg -cdfon make the both display work well. 59160000\59160009 also work ,but need one more clover boot arg enable-hdmi20 to make the LG monitor work. After i use HibernationFixup.kext with clover boot arg -wegnoegpu , my laptop can sleep and wake up well , but after wake up the LG monitor got no signal. Sorry i cann't show you the real connection information, because i didn't at home, but I have wrote it on the picture below. Thank you !
 

Attachments

Joined
May 1, 2019
Messages
26
Motherboard
Dell Inspiron 15 7586
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620, 3840 x 2160
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
When I click „per touch“ on the pad, everything is working fine. But if I only click (push finger harder down) the click is recognized with a little latency. Sometimes I have to click 2 times to trigger the action.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
164
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thank you for your reply, sorry for my poor English . My laptop is Dell-7573-i7-8550u-uhd620-gtx940mx-4k. Now only one problem left , when i use the HDMI port connect a LG 4k monitor, the monitor got no signal after wake up, no matter I turn it off and on, or switch HDMI1 to HDMI2 and back. When I switch HDMI1 to HDMI2 , the monitor shows "find signal on HDMI1", but after I switch it back, the monitor still got no signal . I have tied platform-id 59160000\59160009\591B0000 to drive the uhd620 -5917, only the id 591C0005 with clover boot arg -cdfon make the both display work well. 59160000\59160009 also work ,but need one more clover boot arg enable-hdmi20 to make the LG monitor work. After i use HibernationFixup.kext with clover boot arg -wegnoegpu , my laptop can sleep and wake up well , but after wake up the LG monitor got no signal. Sorry i cann't show you the real connection information, because i didn't at home, but I have wrote it on the picture below. Thank you !
I would start by boosting vram to 2048mb, which is recommended for all 4k users. then I would enable HDMI in config.plist/devices/properties using patch then try again see if it changes anything. also, I do not think you need SSDT-igpu in clover patched it is not needed for this laptop
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
164
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
When I click „per touch“ on the pad, everything is working fine. But if I only click (push finger harder down) the click is recognized with a little latency. Sometimes I have to click 2 times to trigger the action.
try using these setting and the silent clicking option see if it helps
 

Attachments

Joined
Apr 14, 2019
Messages
33
Motherboard
Dell Inspiron 7586
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
Android
Also, my HDMI port doesn't work...
 
Joined
Jun 11, 2019
Messages
3
Motherboard
Dell Inspiron 7573 2in1
CPU
I7-8550u
Graphics
UHD620
Mobile Phone
Android
I would start by boosting vram to 2048mb, which is recommended for all 4k users. then I would enable HDMI in config.plist/devices/properties using patch then try again see if it changes anything. also, I do not think you need SSDT-igpu in clover patched it is not needed for this laptop
Thank you for your reply!
I would start by boosting vram to 2048mb, which is recommended for all 4k users. then I would enable HDMI in config.plist/devices/properties using patch then try again see if it changes anything. also, I do not think you need SSDT-igpu in clover patched it is not needed for this laptop
Thank you! I will try as you say.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
164
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Make sure your SMBIOS is the 14,1 MacBook Pro
im using 14,3 MacBook Pro smbios. I think SOME firmware features may be different from bios to bios. I'm not 100 percent sure tho
 
Top