Dell Inspiron 17 SE 7720 not reaching installer screen

Discussion in 'Mountain Lion Laptop Support' started by oletorv, Aug 22, 2012.

  1. oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Aug 22, 2012 at 10:56 AM #1
    oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Hi and thanks for all your efforts !

    I tried an USB-stick with OSX Mountain Lion made with Unibeast

    Firstly with no options in bootloader it gets into trouble with the graphics card it might seem, since it stops right after exiting the bootloader.

    Then with "GraphicsEnabler=No" it gets further, but stops at "Still waiting for root device", is this because of the USB 3.0 ports ? The machine does not have any USB 2.0 ports at all.

    What are my options, should I try to make a bootable DVD ?

    Can anybody help me with this issue ?


    Dell Inspiron 17R SE 7720
    CPU : Intel Core i7 3610QM
    Memory : 6144MB (1x2048 + 1x4096) 1600MHz DDR3
    HDD : 750GB 7200 sATA
    Graphics : nVidia GeForce GT 650M 2GB & Intel HD4000 i believe
    Screen : 17.3" 1920x1080
    Wireless : Intel 2230 WLAN card (802.11 + BT 4.0) combo
    USB : 4 USB 3.0 Ports


    Ole A.
     
  2. iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Aug 22, 2012 at 10:18 PM #2
    iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    I have the idea to buy a Inspiron 17 R SE, so it would be nice if you write something about your progress....!

    PS: Is it possible to put an additional HDD in the Inspiron without buying expensive adapters from Dell?
     
  3. oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Aug 23, 2012 at 1:50 AM #3
    oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Hi !

    Been working all night on this and finally got some progress !

    First of all, the reason for "Still waiting for root" message was because of my USB 2.0 stick, bought a USB 3.0 stick from Verbatim and it worked fine !

    I got installer working just fine with the -x and GraphicsEnabler=No.

    Installed just fine, but would not boot without -x and GraphicsEnabler=No afterwards, found out that if i moved all the NV* and GeForce* out of the way everything started nicely !

    To get it to boot from harddrive bootloader follow the boot0:error guide from this excellent site


    What works :


    Ethernet with Realtek drivers for RTL 8111 from their site
    Audio with HD drivers from multibeast
    DVD drive OOTB
    Keyboard OOTB
    USB 1.1 devices
    Sata onboard HDD
    Multibooting with Windows 8 !

    What does not work:

    Wireless
    nVidia Graphics
    USB 2.0


    I'll write some more when I get some further progress.


    Ole A.
     
  4. iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Aug 23, 2012 at 2:44 PM #4
    iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Thank you, today I ordered one. I hope then we'll find a solution for the graphics. But the 650m is build in the macbook pro, so there is hope....
     
  5. oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Aug 30, 2012 at 9:22 PM #5
    oletorv

    oletorv

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    MBP 3,1
    CPU:
    Core2Duo
    Graphics:
    NvGT
    Hi again !

    And now for some real progress !

    I have gotten the HD4000 graphics card to work with full acceleration !

    I found this post here at tonymacosx86 :

    http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-desktop-support/61216-10-8-how-enable-hd4000.html

    and decided to give all the different settings a try to see if I could get some of them working, and on the setting 01660004 i got the screen up and running with semi-transparent menu bar and all !

    This is how :

    I edited my org.chameleon.Boot.plist and added :

    Code (Text):

    <key>device-properties</key>
    <string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d006900640000000800000004006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string>
     
    I also used the DSDT file from here :

    http://www.insanlynac.com/forum/index.php?showtopic=281476&st=0&gopid=1849120&#entry1849120


    but I haven't checked if that is neccessary.

    I also bought a Netgear WNA1000M micro USB wifi adapter and have gotten it to work with the original Realtek drivers for it.

    Ole A.
     
  6. iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Aug 31, 2012 at 9:01 AM #6
    iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Perfekt timing....! I'll try this weekend...!
     
  7. tangbunna

    tangbunna

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Dell Inspiron 7720 FullHD 6GB-Ram 1TB-HDD DVDRW
    CPU:
    Core i7 3610QM 2.3Ghz 6MB-L3 (3.3Ghz)
    Graphics:
    Nvidia GT650M 2GB-DDR5
    Sep 3, 2012 at 2:25 AM #7
    tangbunna

    tangbunna

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Dell Inspiron 7720 FullHD 6GB-Ram 1TB-HDD DVDRW
    CPU:
    Core i7 3610QM 2.3Ghz 6MB-L3 (3.3Ghz)
    Graphics:
    Nvidia GT650M 2GB-DDR5
    Hi, i am on the same boat. I just got Dell Inpiron 7720 and i want to throw ML on it. could you write step by step guide from your successful installation ?
     
  8. iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Sep 3, 2012 at 8:39 AM #8
    iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    No success this weekend. I inject the following kexts:
    2870-DP3.kexts
    2870-PXHCDv1.0.8.kext

    from http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=2870

    Now I can reach the installer, but after that my system doesn't boot. After showing me the MAC Adress in the verbose screen, it's running dead....
     
  9. priyana

    priyana

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    11
    Mobo:
    Dell Inspiron 15R SE 7520
    CPU:
    i7-3612QM
    Graphics:
    HD4000 and Radeon 7730M
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 4, 2012 at 5:58 AM #9
    priyana

    priyana

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    11
    Mobo:
    Dell Inspiron 15R SE 7520
    CPU:
    i7-3612QM
    Graphics:
    HD4000 and Radeon 7730M
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
  10. iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    Sep 4, 2012 at 10:27 AM #10
    iborg2000

    iborg2000

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    8
    Mobo:
    Gigabyte
    CPU:
    i7 Ivy Bridge
    Graphics:
    AMD
    OK....I will try, last time I only used -v GraphicsEnabler=no
     

Share This Page