Contribute
Register

Creative Sound Blaster Audigy 2 working in 10.11

Status
Not open for further replies.

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
337
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. Color Classic
  3. iBook
  4. iMac
  5. Performa
  6. Power Mac
  7. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Remove Fix HPET from config.plist. Then remove AppleHPET.kext.

Yeah, That did not work either. Causes my computer to shut down and reboot.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
337
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. Color Classic
  3. iBook
  4. iMac
  5. Performa
  6. Power Mac
  7. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Great work on getting the card to work!

I bought the SB0240 version(looks the same as yours) and its working but only my speakers work i don't hear my subwoofer(which i connected through the port next to firewire)

Rick,

Hi mate :). I haven't tested any of the ports except green speaker out. I'll have a look at mine and I'll get back to you.
 
Joined
Sep 22, 2014
Messages
143
Motherboard
HP Intel X58
CPU
3.2 Xeon quad core
Graphics
EVGA GT 740
I have been using that soundcard without any problems using the KXProject drivers, that is until I installed El Capitan using clover. They did not work and even crashed my machine. when I had installed El Capitan using Enoch Chameleon the drivers worked perfectly. Currently I am resorting to a very cheap USB sound card. I would like my Audigy to work, but I am not going back to Enoch just to achieve that. I have tried both the original Kx drivers, and also KX drivers that have been modified.
 
Joined
Sep 22, 2014
Messages
143
Motherboard
HP Intel X58
CPU
3.2 Xeon quad core
Graphics
EVGA GT 740
I have this in my Config Plist. Force rather than Fix HPET. Is it the same thing and needs to be removed?
<key>ForceHPET</key>
<true/>
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I have been using that soundcard without any problems using the KXProject drivers, that is until I installed El Capitan using clover. They did not work and even crashed my machine. when I had installed El Capitan using Enoch Chameleon the drivers worked perfectly. Currently I am resorting to a very cheap USB sound card. I would like my Audigy to work, but I am not going back to Enoch just to achieve that. I have tried both the original Kx drivers, and also KX drivers that have been modified.

I have this in my Config Plist. Force rather than Fix HPET. Is it the same thing and needs to be removed?
<key>ForceHPET</key>
<true/>

My MSI-G41M-P25 have Fix HPET in Config.plist and works perfectly fine with the Sound Blaster. Maybe you have something in Config.plist that is stopping the sound card working.
 
Joined
Sep 22, 2014
Messages
143
Motherboard
HP Intel X58
CPU
3.2 Xeon quad core
Graphics
EVGA GT 740
My MSI-G41M-P25 have Fix HPET in Config.plist and works perfectly fine with the Sound Blaster. Maybe you have something in Config.plist that is stopping the sound card working.
Force HPET is not Clover it's Chameleon. I have no idea why it does not say Fix HPET. What does your Config Plist say? Mine has this
<key>ForceHPET</key>
<true/>
 
Status
Not open for further replies.
Top