Contribute
Register

Core i7-3970X, GA-X79-UD5 Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 28, 2012
Messages
11
Motherboard
Ivy bridge
CPU
core i7 3930K
Graphics
GTX680
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

Use Unigine's benchmark called "Heaven."

While running the benchmark you coul open HWmonitor which should be able to display GPU, shader and memory clocks.
 
Joined
Jul 21, 2011
Messages
154
Motherboard
MSI X299 Xpower Gaming AC
CPU
Intel Core i9-7980XE
Graphics
AMD RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 128K
Mobile Phone
  1. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

End of day failure comments
I was able to boot using UseKernalCache=0 GraphicsEnabler=No
Changed my .plist to reflect the above as well as npci=0x3000

Audio did not work. But I need it to work so I tried to follow the optimized AppleHDA for Realtek ALC8xx post; my problem is that DSDT’s are always mentioned yet with all of the various ones floating around I don’t know which one to use.

I put the DSDT to desktop, ran MB and then installed the two ktexts (all per <a href="http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-desktop-support/61166-ga-x79-ud3-success.html">this thread</a>. Restarted and no audio

I am unable to create my own DSDT’s as DSDTE freezes every time I launch it.

For some reason I then decided to change all my .plist information and follow the steps from <a href="http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-desktop-support/61166-ga-x79-ud3-success.html"> drakenabarion </a>. Now my system will not boot (spinning circle on startup) and I can’t figure out why.

I used ccc to clone the SSD when the system was booting but for some reason when trying to boot to those disks I have the same spinning wheel. I might have to start over as I have been at it all day and now can’t boot. I thought this board/processor/video card was supposed to work out of the box. Would love to hear what people think I am missing.


Update: "Successful" install
The solution was to install all of the MB settings with the exception of the FakeSMC with plugins. The computer would then boot to a black screen until I added <string>npci=0x3000 darkwake=0 PCIRootUID=0</string> to my .plist. KernelCache issue, audio, and OpenGL. The first geekbench score was 17774 (attached)

First Post-Kernel Crashing

Hi gxsolace. I got the install to boot my altering my USB stick with your final .plist. I moved the SSD to another slot which allowed me to reformat. This is where I stand and could really use some advice as I am following the instructions and am still getting kernal panic after MB reboot (I have attached the panic shots):
1.installed and combo update: by using UseKernelCache=No and GraphicsEnabler=NO
2. run MB and use the following as per your post:
User DSDT (no DSDT)
TRIM Enabler Patch (for 10.8.1+)
AppleIntelE1000 Ethernet
FakeSMC with plugins
HWMonitor App
3.At this point if I restart I get a Kernal panic and can't figure out how to start up/I have to start over.

I have tried:
1. HWMonitor will NOT crash the system if you delete the GPUMonitors.kext from inside FakeSMC.kext. There is no GPUMonitors.ktext, but there is GPUsensors.ktext so I deleted that. Still Kernal Panic
2. Even though I never got still waiting for root device I tried the following patch so that I could run with UseKernelCache=Yes (http://blog.yerkanian.com/2012/09/2...for-root-device-on-os-x-10-8-2-mountain-lion/). This also did nothing
3. I have been all over the internet and am using the following as another reference, but just can't figure it out: http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-desktop-support/61166-ga-x79-ud3-success.html

Hi Dnk -

You must use NullCPUPowerManagement.kext. That will solve your problem. :)

/ gx
 
Joined
May 3, 2012
Messages
152
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

Thanks gx, that did solve the issue.

The problem that I am getting now is that the computer will reboot automatically after I "shut down". Can you think of anything related to the components in your build that might be giving me issues?
 

DBP

Joined
Nov 1, 2012
Messages
1,012
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD4000 / GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
  3. iMac
  4. Power Mac
  5. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

The problem that I am getting now is that the computer will reboot automatically after I "shut down". Can you think of anything related to the components in your build that might be giving me issues?
Is Wake On LAN enabled? Is it an optical drive waking the system up somehow during the shutdown? My 2c is on WOL...
 
Joined
May 3, 2012
Messages
152
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

wake on LAN is disabled. AC BACK is "Always Off" (not sure if this matters). There is no optical drive attached to the system

Something else that is telling is that the rear USB3.0 ports no longer function and I added a second monitor
 
Joined
Jul 21, 2011
Messages
154
Motherboard
MSI X299 Xpower Gaming AC
CPU
Intel Core i9-7980XE
Graphics
AMD RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 128K
Mobile Phone
  1. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

wake on LAN is disabled. AC BACK is "Always Off" (not sure if this matters). There is no optical drive attached to the system

Something else that is telling is that the rear USB3.0 ports no longer function and I added a second monitor

Hmm, I'm not sure what could be causing the problem.
Where did you get the DSDT that you're using?

/ gx
 
Joined
Jul 21, 2011
Messages
154
Motherboard
MSI X299 Xpower Gaming AC
CPU
Intel Core i9-7980XE
Graphics
AMD RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 128K
Mobile Phone
  1. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

wake on LAN is disabled. AC BACK is "Always Off" (not sure if this matters). There is no optical drive attached to the system

Something else that is telling is that the rear USB3.0 ports no longer function and I added a second monitor

Dnk -

Try using the attachment in this post. It's my Extra folder.
Let me know how that goes. :)

/ gx
 

Attachments

  • Extra.zip
    12.1 KB · Views: 59

DBP

Joined
Nov 1, 2012
Messages
1,012
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD4000 / GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
  3. iMac
  4. Power Mac
  5. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

WTF? Do you really want someone else to be using "your" serial number?
Also note that the chameleon plist there sets things up for 2560x1600: Dnk might need to change a few things before using that.
 
Joined
Jul 21, 2011
Messages
154
Motherboard
MSI X299 Xpower Gaming AC
CPU
Intel Core i9-7980XE
Graphics
AMD RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 128K
Mobile Phone
  1. iOS
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

WTF? Do you really want someone else to be using "your" serial number?
Also note that the chameleon plist there sets things up for 2560x1600: Dnk might need to change a few things before using that.

I totally forgot about the smbios. Changed it now.
Thanks. :)

/ gx
 
Joined
May 3, 2012
Messages
152
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Core i7-3970X Monster SSD Build, Geekbench Score: 20313

Should I install the DSDT through MB (setting it on the harddrive) or just replace the DSDT that is in my extra folder? The issue that I am working with right now is that I am unable to install any third party plugins; which is strange. That being said the rear USB3.0 port is misteriously working again, so I want to install memtest to rule out a memory issue.
 
Status
Not open for further replies.
Top