Contribute
Register

Confirmed Audio Interfaces (Hobbyist/Pro-sumer/Pro) & Drivers - Mac OS X

Joined
Aug 7, 2011
Messages
31
Motherboard
Gigabyte Z77ud5h
CPU
Core i7 3770k
Graphics
Geforce 550ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Audio Interfaces.........

Who got the PreSonus FP10 to work? I'm having a heck of a time with it! It will not sync up to my 10.7 Hackintosh...
Have you gone out and Bought a Firewire card that powers the firewire bus ??? Please check Presonus website and get a card with recommended firewire chipset, and put that in your Hack. Also go to Presonus website and download latest drivers for lion for your control panel. FP10 is firewire compliant with proper Firewire ports. (powered). I have succesfully ran and used all current and past Presonus audio interfaces on 10.6.8, 10.7.4, 10.8.1. Also check here on Tonymac forums for Firewire cards that work for your Hack.
 
Joined
Mar 31, 2011
Messages
592
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H-F11a
CPU
i5-3570K OC @ 4.2GHz
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
Android
Joined
Sep 26, 2011
Messages
3
Motherboard
Gigabyte P61-USB3-B3
CPU
Celeron G1620
Graphics
Nvidia G210
Mac
Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Aug 19, 2012
Messages
36
Motherboard
H77M-ITX
CPU
I7-3770k
Graphics
HD4000
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, Xserve
Mobile Phone
iOS
Audio Interfaces.........

A few Interfaces I have not yet seen posted that I have in my DJ Studio.

CustoMac:
ASRock H77M-ITX
I7-3770k
2x 256GB Samsung 830 SSD
16GB Corsair Vengeance RAM
HD4000 Graphics
Mountain Lion 10.8.1

Audio Interfaces:
Creative X-fi PRO USB
Works OOB on both USB2 and USB3 ports.
ADC and DAC works.
Volume knob works for output level (it was reported "not working" on older versions of OS X elsewhere).


Native Instruments S4
Did not work OOB. Epic Fail. I had to download the S4 Beta USB3 drivers for the 2012 Mac Book Pro from NI.
EDIT: Update. After release of 10.8.2, this now works without the beta USB3 drivers. No longer a "Fail"
Only works on USB2 Ports (after I installed USB3 driver from NI)
Works Flawlessly with 4 tracks playing at ultra low latency settings.
Works with Timecode fine. (With Scratch)



Native Instruments Audio 10
Works OOB on USB2 ports only.
(Note on OOB, Driver was automatically installed with Traktor Pro. Nothing special was done or extra downloads. Traktor Pro Scratch MK2 was included with the A10, so I'll call it OOB)
Works as a Basic USB sound card even without Traktor running.

Novation Dicers (Technically a Midi controller, not an audio interface)
Worked OOB
Works on Both USB2 and USB3 ports
I did have to import a config file into Traktor since it is a Serato controller.


Software for the NI Equipment:
I am running Trakor PRO 2.5.1 and Traktor Scratch Pro MK2 2.5.1
No issues yet.
Update to 2.6 works perfectly
 
Joined
Sep 30, 2012
Messages
3
Motherboard
HP Probook 4530s OS X 10.8 (12A269)
CPU
2.49 GHz Intel Core i7
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Audio Interfaces.........

I've got a problem on my HP Probook 4530s i7 16gig OSX 10.8. Apogee installation says it is complete but the duet 2 does not show up in sound devices in system preferences or my DAW (ableton Live). Anyone got any ideas?
 
Joined
Aug 31, 2012
Messages
1
Motherboard
OsX
CPU
i5 2500
Graphics
GTX 560 Ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Audio Interfaces.........

Tascam US-1641 is working perfect with ML
 
Joined
Aug 21, 2012
Messages
9
Motherboard
Snow Leopard
CPU
Intel Core i7 2600K
Graphics
Asus Geforce 210 Silent 512MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Audio Interfaces.........

Just had a quick test of my Ecler Evo 5, everything seems ok on ML so far
 

j00

Joined
Mar 23, 2012
Messages
38
Motherboard
Gigabyte GA-Z68XP-UD3
CPU
i7-2600K
Graphics
GTX 760
Mac
iMac, MacBook Pro
Audio Interfaces.........

Focusrite Saffire pro 24 (via MB firewire) works flawless in Mountain Lion 10.8.2!
 
Joined
Sep 3, 2012
Messages
20
Motherboard
gigabyte up5 th
CPU
i7 3770k
Graphics
gtx 670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Audio Interfaces.........

I have some problems with my Presonus FireBox under Mountain Lion 10.8.2.
Every once in a while the sound gets cut off in a glitchy kinda way, hard to explain but i hear a crackle and then the sound cuts of for 1/2 second or so.

anyone got any clues on whats going on and how to fix this?
i tried checking the console but it doesnt report anything at all when this happens.

im using a Gigabyte z77x-up5 th with 3770k and 16gb.
i havent disabled the internal soundcard or anything, but that feels like overkill to have to do.

any help would be greatly appreciated since this is a major thorn in my hackintosh, especially since i mainly built it for music and photography.




oh yea, this does NOT happen when i use the intergrated sound blaster or whatever it is on the motherboard, just with my external firewire Presonus Firebox.
 
Top