Contribute
Register

Computer freezing up

Joined
Jan 2, 2015
Messages
17
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 760
Computer freezing up / Cpus=1

I got the Hackintosh to work with Mavericks for about a month now, and there has been no problems until recently. I was using Pro Tools and out of no where it just freezes. (Before I was using Pro Tools on a daily basis with no problems)

When I manage to start up and log into the OS, it freezes the moment I use Pro Tools.

Any suggestions?

BUILD

CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: MSI Geforce GTX 760
HDD: 1 tb Seagate
SSD: Samsung Evo 840
Motherboard: Gigabyte GA-z97-UD7-TH
PSU: Corsair 750
RAM: G. Skills Ripjaws X Series

Multibeast Configurations:
Quick Start > DSDT free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Misc > FakeSMC v6.9.1315
Drivers > Network > Intel > AppleIGB v5.2.9.4
Drivers > System > AppleRTC Patch for CMOS Reset
Drivers > Intel > AppleIntelE1000e v3.0.4.1a
Bootloaders > Chimera v3.0.1
Customize > Boot Options > Use Kernel Cache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1

Boot Loader: Chameleon 2.2

OS: Mavericks Version 10.9.1

*Look at the post below for Bios Settings

unnamed2.jpgunnamed.jpg

Update: I am able to reboot successfully using the flag "cpus=1". Pro Tools is still NOT working properly. I have done a full reinstall of Pro Tools and all the plugins. Is this a Pro Tools thing? Or is hackintosh thing?

I feel like it could be the cpus=1 flag that is messing with Pro Tools. But then again, it was working perfectly before without any flags.

If I don't enter the flag "cpus=1", sometimes I get hung up on this pictured below. Other times it's the same picture above (system uptime).
IMG_0381.jpg
Any ideas?
 
Last edited:
Joined
Mar 8, 2015
Messages
90
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
Intel Core i5-4690K
Graphics
Gigabyte GTX960 4GB
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Is it possible for you to post a picture of when it gets stuck on "system uptime in nanoseconds"? This is most likely a kernel panic. I don't really know why it freezes opening Pro Tools.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,815
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
bay dizzy the kernel panic your having is because of power management so boot with -v -x GraphicsEnabler=No boot into Safe Mode and open up Multibeast and install these settings and this should fix your issue hope this helps :thumbup:
 

Attachments

Joined
Jan 2, 2015
Messages
17
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 760
I rebooted with the flags "-v" , "-x" , and "GraphicsEnabler=No" and am still stuck at the "System Uptime"
 
Joined
Jan 2, 2015
Messages
17
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 760
Bios Features
Boot Option#1: UEFI: Samsung SSD 840 EVO
Boot Option #2: UEFI: ST1000Dm0003-1ER162

Fast Boot: Disabled
Limit CPUID Maixmum: Disabled
Execute Disable Bit: Enabled
Intel Visualization Technology: Enabled
Dynamic Storage Accelerator: Disabled
VT-d: Disabled

Boot Mode Selection: UEFI and Legacy
LAN PXE Boot Option ROM: Disabled
Storage Boot Option Control: Legacy Only

Peripherals
Intel Processor Graphics: Diabled
Intel (R) Rapid Start Technology: Disabled
Legacy USB Support: Enabled
XHCI Hand-off: Enabled
EHCI Hand-off:Disabled

Power Management:

Power Loading: Auto
Resume by Alarm: Disabled
Wake on LAN: Enabled
Power on by keyboard: Disabled
Power on by Mouse: Disabled
Platform Power Management: Disabled
 
Top