Contribute
Register

Coffee Lake - i7 8700K + ASUS PRIME Z370-A attempt

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 15, 2011
Messages
30
Motherboard
Asus PRIME Z370-A
CPU
i7 8700K
Graphics
RX 5700 XT
Hi guys, I'm trying to install macOS Sierra on i7 8700K running on AUS PRIME Z370-A motherboard and I'm stuck at booting from USB stick.

I have set BIOS according to https://www.tonymacx86.com/threads/...s-maximus-viii-gene-i7-7700k-gtx-1080.198470/

I'm booting without external graphics card and with 2x8GB RAM installed (G.Skill Trident Z) - XMP profile enabled.

I've tried to boot with CPUID set to 0x0906E9 (i7 7700K ID).

This is what I get:
macOS2.jpg
 
Last edited:

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,683
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I think your problem is here:
macOS2.jpg
 
Joined
Mar 22, 2015
Messages
24
Motherboard
Gigabyte Z97m-D3H
CPU
Intel Core i7-4790K
Graphics
EVGA GeForce GT 740
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, I'm trying to install macOS Sierra on i7 8700K running on AUS PRIME Z370-A motherboard and I'm stuck at booting from USB stick.

I have set BIOS according to https://www.tonymacx86.com/threads/...s-maximus-viii-gene-i7-7700k-gtx-1080.198470/

I'm booting without external graphics card and with 2x8GB RAM installed (G.Skill Trident Z) - XMP profile enabled.

I've tried to boot with CPUID set to 0x0906E9 (i7 7700K ID).

This is what I get:
macOS2.jpg
Did you turn off your Serial ports in your Bios setup?
 
Joined
Sep 9, 2014
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Did you have any luck with this? Trying to get the same build working...
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,376
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
@slynn1324, please update your profile (personal details) with your Motherboard or Make/Model, CPU and Graphics Card.
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
 
Joined
Nov 22, 2017
Messages
11
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
Intel Core i5 8600k
Graphics
MSI GeForce GTX 1050 Gaming X 2G
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
@osxjunkie, how did you manage to solve your problem?
I'm having trouble on the first boot to install high sierra on a similar build (same motherboard, different CPU).

My boot freezes even before yours did, as on the image attached bellow.
I am using only the intel graphics and disabled the GPU. All the recommended BIOS tweeps have been made, but still no successful first boot.

Any thoughts?
 
Last edited by a moderator:
Joined
Nov 15, 2011
Messages
30
Motherboard
Asus PRIME Z370-A
CPU
i7 8700K
Graphics
RX 5700 XT
@osxjunkie, how did you manage to solve your problem?
I'm having trouble on the first boot to install high sierra on a similar build (same motherboard, different CPU).

My boot freezes even before yours did, as on the image attached bellow.
I am using only the intel graphics and disabled the GPU. All the recommended BIOS tweeps have been made, but still no successful first boot.

Any thoughts?

No idea what's the issue with your boot, but let me tell you how I did it:

1. I used USB stick created according to https://www.tonymacx86.com/threads/...ierra-on-any-supported-intel-based-pc.235474/
2. I've added few kexts (EFI attached) - it booted without an issue
3. Did normal install
4. After that I upgraded to 10.13.1 and installed latest nVidia drivers
5. I had issues with sound but installation of FakePCIID.ext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext helped.

Overall everything what I need works, but not everything is yet tested.

View media item 189694
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.7 MB · Views: 499
Joined
Nov 23, 2017
Messages
4
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
Intel Core i7 8700k (Coffee Lake)
Graphics
MSI GeForce GTX 1070 Gaming 8G
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@osxjunkie, how did you manage to solve your problem?
I'm having trouble on the first boot to install high sierra on a similar build (same motherboard, different CPU).

My boot freezes even before yours did, as on the image attached bellow.
I am using only the intel graphics and disabled the GPU. All the recommended BIOS tweeps have been made, but still no successful first boot.

Any thoughts?

I have exactly the same problem as you.

What I tried:
  • Tried different BIOS settings
  • Different EFIs from working setups found on the forum, with no luck
  • Tried with Unibeast 8.1 and 8.0
  • Tried both on the Intel Graphics and on the GTX, with the same result. Also tried without the GTX card plugged.
  • Tried without any drive (m.2 and SATAs)
  • Tried with the stock BIOS and the latest for the mobo
  • Tried with both stock and OC'ed CPU
  • Tried with both stock and MXP profile for the RAM
My setup:
MOBO: Asus Prime Z370-A
CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB
GPU: MSI GeForce GTX 1070 Gaming 8G
Drives: Samsung Evo 960 NVME m.2 (Windows) and Samsung Evo 850 SATA (to be MacOS) + 2x 2TB SATA drives

Let me know if you find a solution !
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top