Contribute
Register

Clover_v2.3k_r3292 2.3k_r3292 skylake fail el capitan

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 13, 2015
Messages
11
Motherboard
MSI z170 gamer pro
CPU
i7 6700k
Graphics
MSI GTX 970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello

I did my first try to hackintosh ever yesterday, according to clover skylake should be supported with el capitan. Looks like I have to wait for the next release, unless somebody knows the issue.
Even after I put the boot flag for my gtx970, the macos x won't start after the clover screen. There is a big no access sign.
Screen Shot 2558-10-20 at 1.18.47 PM.jpg
My config
z170a msi gaming pro
i76700k
16gb kingstom furyx 2666mhz
hyperx 480gb ssd
2tb seagate sshd (which I will use to install and test hackintosh before wiping the ssd)
msi gtx970

best regards
 
Joined
Sep 3, 2015
Messages
169
Motherboard
MSI X99A GODlike Gaming LGA 2011-v3 Intel X99
CPU
i7-5820K Haswell-E 6-Core 3.3 GHz LGA 2011-v3 140W
Graphics
MSI GeForce GTX 980Ti 6GD5T OC 6GB 384-Bit GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
How far did you get? Did you install OsX 10.11 on your HD or you just can't get to install screen from Clover USB?

try boot flags -v npci0x2000 nv_disable=1 slide=0

If still no luck see if you get any further with safe mode (-x) boot flag

also make sure you have the proper .efi files as per the guide in your UniBeast USB stick. That was a major problem I was having.

Keep us posted....

EDIT: make sure SIP is disabled too
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
11
Motherboard
MSI z170 gamer pro
CPU
i7 6700k
Graphics
MSI GTX 970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
This screen appears right after the clover boot selection when I select boot os x.

I was using the el capitan from the app store download, so that might as well be then.
How could I get the other version with skylake support?
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,590
Motherboard
ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
This screen appears right after the clover boot selection when I select boot os x.

I was using the el capitan from the app store download, so that might as well be then.
How could I get the other version with skylake support?

This is no other version that supports Skylake. The latest iMac's are running El Capitan, not earlier versions of OS X.
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
11
Motherboard
MSI z170 gamer pro
CPU
i7 6700k
Graphics
MSI GTX 970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I guess the version on the appstore has no skylake support, right? There must be a version with support as the new skylake imacs are shipping.
 
Joined
Jan 7, 2012
Messages
32
Motherboard
ASRock Z170M-ITX/ac
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 5700 XT
You need to wait a few more days for 10.11.1 to be released then redownload the App from the App Store and make a new install drive.
 
Joined
Nov 10, 2014
Messages
22
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
Intel Core i7-6700K
Graphics
EVGA GTX 980 Ti 6GB K|NGP|N
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 13, 2015
Messages
11
Motherboard
MSI z170 gamer pro
CPU
i7 6700k
Graphics
MSI GTX 970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello

I was not able to verify the version from the apple store.I donwnloaded the full installer from the applestore and made a bootdrive with Unibeast. Clover starts, after choosing to boot the OS X it will end quite quickly with a no access sign.


It was the same screen I had in the first el capitan atempt where it ends up.
So not sure if it's chip set or cpu not supported, or if it's some other problem.

Also I did not find the "load optimized defaults' in the msi bios as recommended for previous msi boards.
I did set the nv_disable=1 in the boot arguments.

Edit: I saw the comment about USB and Sata missing on z170. As my installdrive is a usb thumbdrive and my targed drive would be a sata drive, probably no point of trying to fix something at this point :)
 
Status
Not open for further replies.
Top