Contribute
Register

Clover Intel HD 3000

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Alright well, I've tried everything, including using a DSDT and adding the patch you suggested with no luck. The DSDT loads fine and compiled correctly. About to give up at this point :\ I tried using the DSDT with the edit you suggest without adding the Intel FakeID and the system will boot and incorrectly identify an HD 2000. Using the DSDT with your patch and adding the FakeID you suggested produces the same garbled screen during boot that I've seen before.

See post #20.
 
Joined
Dec 29, 2010
Messages
223
Motherboard
GA-Z97N-Gaming 5
CPU
Core i7 4790K
Graphics
Nvidia GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Alright, tried your new DSDT patch and now the graphics card won't even detect as an HD 2000... it just says "Graphics 3MB" and no kext is loaded...
 
Joined
Dec 29, 2010
Messages
223
Motherboard
GA-Z97N-Gaming 5
CPU
Core i7 4790K
Graphics
Nvidia GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Excellent idea–– I think I'll do this on my own, thanks for all your help!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Excellent idea–– I think I'll do this on my own, thanks for all your help!

Well, yeah, the idea was to show ioreg in both scenarios so I can compare. Reply when you have the files.
 
Joined
Dec 29, 2010
Messages
223
Motherboard
GA-Z97N-Gaming 5
CPU
Core i7 4790K
Graphics
Nvidia GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Ah I meant that I'll compare and see if I can fix on my own. Thanks again!
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
66
Motherboard
Gigabyte Z68X-UD3H-B3
CPU
i7 2600K
Graphics
HD 6870
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Did anyone ever got this fixed?

I've got exactly the same issue as the original poster (jonisign). I think it must be related to the iMac12,2 SMBIOS profile in Clover. if I use it, the second screen on my HD3000 freezes and scrambles(the adapter itself gets recognized as HD3000 oke). If I use the same config.plist, but with MacBook values instead of iMac12,2 everything works 100% (HD3000 and ATI 6870) on both screens.

It would really help me, I need to spoof my Hackintosh with the values from my iMac to prevent iMessage issues.

Rene
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
66
Motherboard
Gigabyte Z68X-UD3H-B3
CPU
i7 2600K
Graphics
HD 6870
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Never mind,

Got it to work by injecting the code below in dsdt.aml and enable in Clover:

Device (GFX0)
{
Name (_ADR, 0x00020000)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x04)
{
"device-id",
Buffer (0x04)
{
0x26, 0x01, 0x00, 0x00
},

"AAPL,snb-platform-id",
Buffer (0x04)
{
0x10, 0x00, 0x03, 0x00
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}
 
Joined
Feb 17, 2012
Messages
25
Motherboard
GA-Z68A-D3H-B3 - OC 0.66
CPU
i5-2500K
Graphics
Radeon Nitro RX 5500 XT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Never mind,

Got it to work by injecting the code below in dsdt.aml and enable in Clover:

Device (GFX0)
{
Name (_ADR, 0x00020000)
Method (_DSM, 4, NotSerialized)
{
Store (Package (0x04)
{
"device-id",
Buffer (0x04)
{
0x26, 0x01, 0x00, 0x00
},

"AAPL,snb-platform-id",
Buffer (0x04)
{
0x10, 0x00, 0x03, 0x00
}
}, Local0)
DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
Return (Local0)
}

I have very similar config, using Yosemite and switching from Chimera to Clover. My config is:
Mobo: GA Z68A-D3H-B3
CPU: 2500K (Sandybridge, i5, Intel HD3000)

I am able to boot legacy with Chimera and Intel HD3000 is great. It's been a looong time since I generate a DSDT and patched it. Do I need a complete DSDT to use with clover, or just an inject of the important part posted by ReneKnaake ? Does Darwindumper create an appropriate DSDT to start with ?

Thanks!
 
Status
Not open for further replies.
Top