Contribute
Register

Clover installation of Catalina gets stuck

Joined
Feb 19, 2020
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare (rev. 1.0)
CPU
Core i9-9900K Octa-Core 3.6GHz
Graphics
internal
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
I'm new to the Hackintosh world, so it's my first time trying to do this,
I'm not experienced in the project and I've read the installation guide and I'm learning along the way.

I was able to do an install USB pen of Catalina using Unibeast 10.3.0.
I have a Gigabyte Z390 Designare motherboard.

I followed the Catalina installation guide but get stuck in Step 4 point 4.
After Clover appers, I choose the boot install drive,
Apple logo appears but it gets stuck in the beginning of the installation.

I also did it using Verbose mode and took some photos, there seems to be some ACPI errors, then there's some more lines and it gets stuck.
Could you please help me out in what might be the problem?

Thank you so much for your help

IMG_4809.jpg


IMG_4811.jpg


IMG_4810.jpg
 
Joined
Aug 16, 2012
Messages
95
Motherboard
GA-H370M-DS3H
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 560
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
Try the OpenCore the guide for that board should do it for you.

 
Joined
Feb 19, 2020
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare (rev. 1.0)
CPU
Core i9-9900K Octa-Core 3.6GHz
Graphics
internal
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the link,
it has a lot of information there I will read and go through it.

Could you please let me just know what is OpenCore?

I'm not familiar with the term and hackintosh procedures in general

Thanks
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,605
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Could you please help me out in what might be the problem?
Use the forum Search tool to look for 1689.
It is a common problem with a (usually) simple solution.

Screenshot 2022-01-16 at 22.23.06.png
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,900
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,018
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
that is a guide to making an OpenCore based system, but it doesn't explain what OpenCore is.

Could you please let me just know what is OpenCore?
it is a bootloader
 
Joined
Feb 19, 2020
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare (rev. 1.0)
CPU
Core i9-9900K Octa-Core 3.6GHz
Graphics
internal
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
it is a bootloader

Thank you so much,
so it means I can't use Unibeast with Clover and have to do another installation USB pen?
 
Joined
Feb 19, 2020
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare (rev. 1.0)
CPU
Core i9-9900K Octa-Core 3.6GHz
Graphics
internal
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Use the forum Search tool to look for 1689.
It is a common problem with a (usually) simple solution.

View attachment 539653

I've searched for it and none of the threads show the same problem I have.
In most of threads the installation is stuck in the 1689 line.
It's not my case, my installation has still 2 more lines after the 1689, one that says "load succeeded" and the last line is "root"
So I'm not sure if my problems is related to the 1689 or not.

Anyway, I've found this possible fix:
"You need to put SSDT-EC.aml in /EFI/CLOVER/ACPI/patched."

I downloaded the SSDT-EC.aml file, but I don't how how can I put it inside "/EFI/CLOVER/ACPI/patched".
How do I access "/EFI/CLOVER/ACPI/patched" ?

I know that the inslations Pendrive has an EFI partition but I can't see it or access from Finder in my OS,
only the "Install Macos Catalina" partition appears

Thank you so much
 
Top