Contribute
Register

Clover install to ESP need help

Joined
Jun 7, 2015
Messages
9
Motherboard
Clevo W355STQ
CPU
I7-4700MQ,HM87
Graphics
HD4600,1920x1080
Mobile Phone
iOS
Hi there.I tried to do almost things follow this
http://www.tonymacx86.com/yosemite-laptop-support/148093-guide-booting-os-x-installer-laptops-clover-uefi.html

and successfully install my Yosemite. THX.
But I meet some problem with Clover's install.
I choose install to UEFI partition only,but it doesn't work.It just install EFI to my Macintosh HD not in EFI partition.Even I use clover configurator to mount EFI partition and reinstall it.Still not work.
Also when I finished install I found there are 3 boot option.
Boot Yosemite from Macintosh HD
Boot Yosemite from Recovery HD
Boot Recovery from Recovery HD
whatever I choose which one,just boot into Yosemite and there is no Recovery HD.
What's wrong with my Laptop?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi there.I tried to do almost things follow this
http://www.tonymacx86.com/yosemite-laptop-support/148093-guide-booting-os-x-installer-laptops-clover-uefi.html

and successfully install my Yosemite. THX.
But I meet some problem with Clover's install.
I choose install to UEFI partition only,but it doesn't work.It just install EFI to my Macintosh HD not in EFI partition.Even I use clover configurator to mount EFI partition and reinstall it.Still not work.
Also when I finished install I found there are 3 boot option.
Boot Yosemite from Macintosh HD
Boot Yosemite from Recovery HD
Boot Recovery from Recovery HD
whatever I choose which one,just boot into Yosemite and there is no Recovery HD.
What's wrong with my Laptop?
What do you mean 'not work'?

Post output of 'diskutil list' in Terminal.
 
Joined
Jun 7, 2015
Messages
9
Motherboard
Clevo W355STQ
CPU
I7-4700MQ,HM87
Graphics
HD4600,1920x1080
Mobile Phone
iOS
What do you mean 'not work'?

Post output of 'diskutil list' in Terminal.
I can easily find that EFI partition is disk0s1 and also find recovery partition is disk0s3.
I mean when I choose CLOVER install to EFI only but it install efi to Macintosh HD.It doesn't install EFI to efi partition.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I can easily find that EFI partition is disk0s1 and also find recovery partition is disk0s3.
I mean when I choose CLOVER install to EFI only but it install efi to Macintosh HD.It doesn't install EFI to efi partition.
The Clover installer will install to EFI (you still select your system partition) when you choose "Install for UEFI..." from "Customize"
 
Joined
Jun 7, 2015
Messages
9
Motherboard
Clevo W355STQ
CPU
I7-4700MQ,HM87
Graphics
HD4600,1920x1080
Mobile Phone
iOS
The Clover installer will install to EFI (you still select your system partition) when you choose "Install for UEFI..." from "Customize"
that's what are wrong. I only have option to choose System partition
clover efi problem.jpg
 
Joined
Jun 7, 2015
Messages
9
Motherboard
Clevo W355STQ
CPU
I7-4700MQ,HM87
Graphics
HD4600,1920x1080
Mobile Phone
iOS
That is normal. Choose "Customize" and select "Install for UEFI..."
yes,I just do it as you said.But still cannot install to EFI partition. It also can not mount EFI partition.

C4160BFE-6EEA-4361-98E1-B5D18F77FB85.jpgthen it just install to system partition

2.jpg
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Joined
Jun 7, 2015
Messages
9
Motherboard
Clevo W355STQ
CPU
I7-4700MQ,HM87
Graphics
HD4600,1920x1080
Mobile Phone
iOS
Sorry, I can't read anything but english...

Did you partition your drive with Disk Utility? What is the output of 'diskutil list'?
Code:
MaOliverdeMacBook-Pro:~ Oliver$ diskutil list/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *128.0 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:          Apple_CoreStorage Macintosh HD            127.2 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3
/dev/disk1 (internal, virtual):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:                  Apple_HFS Macintosh HD           +126.8 GB   disk1
                                 Logical Volume on disk0s2
                                 DBB8820B-ED9D-4C0B-B5D6-07AFC99E145D
that's there

and sorry for that,I fogot it.
after.jpg
that is before I install clover.I choose install UEFI only.
but when I finished install
aterds.jpg
you can see it just install to system partition install efi partition.

BTW,still waiting for OSX10.11.Every thing works well but USB3.0.It didn't do anything more.I think it's die.:crazy:
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Code:
MaOliverdeMacBook-Pro:~ Oliver$ diskutil list/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *128.0 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:          Apple_CoreStorage Macintosh HD            127.2 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3
/dev/disk1 (internal, virtual):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:                  Apple_HFS Macintosh HD           +126.8 GB   disk1
                                 Logical Volume on disk0s2
                                 DBB8820B-ED9D-4C0B-B5D6-07AFC99E145D
that's there

and sorry for that,I fogot it.
View attachment 140461
that is before I install clover.I choose install UEFI only.
but when I finished install
View attachment 140462
you can see it just install to system partition install efi partition.

BTW,still waiting for OSX10.11.Every thing works well but USB3.0.It didn't do anything more.I think it's die.:crazy:
You might have a "core storage" setup there. Do a search on how to revert it.
 
Top