Clover HDMI audio for NVIDIA & AMD cards. Easy way.

Discussion in 'HDMI Audio' started by ok1ok1, Oct 22, 2014.

  1. nerddd

    nerddd

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    4
    Dec 18, 2016 at 7:17 PM #131
    nerddd

    nerddd

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    4
    Hey, I also upgraded from El Capitan to Sierra and found that I had lost hdmi audio having used this kext solution successfully on el cap.

    I finally got this working again on Sierra though. After having put the kext in "Other" and nothing happening I cleared the Clover config.plist from any AppleHDA related kext patches. I had some stuff in there related to previous os x releases, and clearing that up made the hdmi output appear again after reboot!
     
    iMosa3da666 likes this.
  2. iMosa3da666

    iMosa3da666

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1
    Mobo:
    X58A-UD3R
    CPU:
    i7-950 3.07
    Graphics:
    GTX 770 4 GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 23, 2016 at 4:20 PM #132
    iMosa3da666

    iMosa3da666

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1
    Mobo:
    X58A-UD3R
    CPU:
    i7-950 3.07
    Graphics:
    GTX 770 4 GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you. I had the same issue and now it is fixed.
     
  3. gotojanoo

    gotojanoo

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    26
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD5H
    CPU:
    Ivy 3570K
    Graphics:
    HD6870
    Dec 28, 2016 at 5:51 PM #133
    gotojanoo

    gotojanoo

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    26
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD5H
    CPU:
    Ivy 3570K
    Graphics:
    HD6870
    can you please advise how u made it work? I am still struggling. i exactly followed OP's guide but no luck. Also using nvidia web drivers
     
  4. gotojanoo

    gotojanoo

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    26
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD5H
    CPU:
    Ivy 3570K
    Graphics:
    HD6870
    Dec 28, 2016 at 5:57 PM #134
    gotojanoo

    gotojanoo

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    26
    Mobo:
    Gigabyte Z77X-UD5H
    CPU:
    Ivy 3570K
    Graphics:
    HD6870
    I opened my pslit file and I don't see anywhere appleHDA selected but still can't see audio. Wondering where did u find those in clover?
     
  5. calimocco

    calimocco

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    16
    Mobo:
    Dell D630, Lenovo T510
    CPU:
    Core 2 Duo, Core i7
    Graphics:
    NVidia
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Dec 31, 2016 at 11:29 PM #135
    calimocco

    calimocco

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    16
    Mobo:
    Dell D630, Lenovo T510
    CPU:
    Core 2 Duo, Core i7
    Graphics:
    NVidia
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Thank you, this worked for me!
     
  6. ok1ok1

    ok1ok1

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    11
    Mobo:
    Desktop
    CPU:
    I5
    Graphics:
    Gforce 650 TI
    Jan 2, 2017 at 12:44 PM #136
    ok1ok1

    ok1ok1

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    11
    Mobo:
    Desktop
    CPU:
    I5
    Graphics:
    Gforce 650 TI
    Thanks for the tip, may have to add that to the OP.
     

Share This Page