Contribute
Register

(Clover Config.plist)All new user of Clover plz read (Configuring Clover)

Status
Not open for further replies.

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,295
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Yeah that would be the obvious choice. I am wiping the whole thing I have been in the forums all day my head is not all there at the moment

Edit okay now after a clean bare 120gb ssd, I do the install upon reboot it just goes back to the same install spot. I'm ma wake up tomorrow rewire restart and then reinstall see if that works

clover works in 2 stages - same as installing on a "real" mac.
Boot Clover, select the install icon - takes about 15-20 minutes for first time, reboots
boot clover again, select install icon again - finishes second stage in about 20-30 minutes. reboots
this time select the OS X icon, takes you to user setup.
 
Joined
Feb 9, 2015
Messages
81
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4460 3.2 GHz
Graphics
Asus Strix GTX 960 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
clover works in 2 stages - same as installing on a "real" mac.
Boot Clover, select the install icon - takes about 15-20 minutes for first time, reboots
boot clover again, select install icon again - finishes second stage in about 20-30 minutes. reboots
this time select the OS X icon, takes you to user setup.

first time you click through installer, reboot. Select install yosemite in clover and then click through installer again. It won't just pick up where it left off? Picking up where it left off is what I thought it would do were I wouldn't have to do anything but click install in clover.
 
Joined
Feb 9, 2015
Messages
81
Motherboard
MSI Z97 Gaming 7
CPU
i5-4460 3.2 GHz
Graphics
Asus Strix GTX 960 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Oh joy! Got it working. All the way to getting the audio on there. Somehow I screwed up the native AppleHDA.kext so I proceeded to get it from the installer via pacifist. Using a pdf guide someone made on the toleda pages and I typed a terminal command wrong and deleted my S/L/E folder.:clap: :banghead: now I am reinstalling over my last success in hopeS I'll keep my files I finally got working for ethernet and such and my Extensions folder will be returned. I attempted to boot the recovery partition but it kept rebooting. could have been because my nvidia graphics was in there. I did remove on the reinstall option I took. If there was a quicker way it would be awesome to know it for later, but I made my bed and this time I need to sit through it to learn my lesson. Don't hit enter until your done typing the WHOLE terminal code. :lol:


I got back in after install to the desktop. Made sure all my files where there. They were even nvidia drivers. then I restart and and put the card in there and it keeps rebooting. Nv_disable=1 worked.I guess I need to reinstall drivers.

Good news. I'm pretty sure I got Native AppleHDA.kext back! :lolno:
 
Joined
Apr 27, 2015
Messages
8
Motherboard
Asrock Z97M OC Formula
CPU
4790K
Graphics
GV-R928XOC-3GD
Mobile Phone
  1. iOS
Clover v2.3k_r3193
Hardware in sig.
Boot UEFI (I think)
drivers64UEFI:

FSInject-64.efi
HFSPlus.efi
OsxFatBinaryDrv-64.efi


PHP:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>ACPI</key>
    <dict>
        <key>DSDT</key>
        <dict>
            <key>Debug</key>
            <false/>
            <key>DropOEM_DSM</key>
            <false/>
            <key>ReuseFFFF</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>DropTables</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Signature</key>
                <string>DMAR</string>
            </dict>
        </array>
        <key>SSDT</key>
        <dict>
            <key>DropOem</key>
            <true/>
            <key>Generate</key>
            <dict>
                <key>CStates</key>
                <false/>
                <key>PStates</key>
                <false/>
            </dict>
        </dict>
    </dict>
    <key>Boot</key>
    <dict>
        <key>Arguments</key>
        <string>-v kext-dev-mode=1</string>
        <key>Legacy</key>
        <string>LegacyBiosDefault</string>
        <key>Log</key>
        <false/>
        <key>NeverHibernate</key>
        <true/>
        <key>Secure</key>
        <false/>
        <key>Timeout</key>
        <integer>5</integer>
        <key>XMPDetection</key>
        <string>Yes</string>
    </dict>
    <key>Devices</key>
    <dict>
        <key>Audio</key>
        <dict>
            <key>Inject</key>
            <string>1</string>
        </dict>
        <key>USB</key>
        <dict>
            <key>AddClockID</key>
            <true/>
            <key>FixOwnership</key>
            <false/>
            <key>Inject</key>
            <true/>
        </dict>
    </dict>
    <key>GUI</key>
    <dict>
        <key>Custom</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <array>
                <dict>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>FullTitle</key>
                    <string>UEFI Internal</string>
                    <key>Hidden</key>
                    <string>Always</string>
                    <key>Ignore</key>
                    <false/>
                    <key>NoCaches</key>
                    <false/>
                    <key>Type</key>
                    <string>Other</string>
                </dict>
            </array>
        </dict>
        <key>Mouse</key>
        <dict>
            <key>Enabled</key>
            <false/>
            <key>Mirror</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>Scan</key>
        <dict>
            <key>Entries</key>
            <true/>
            <key>Legacy</key>
            <false/>
            <key>Tool</key>
            <true/>
        </dict>
        <key>Theme</key>
        <string>applestyle</string>
    </dict>
    <key>Graphics</key>
    <dict>
        <key>DualLink</key>
        <integer>1</integer>
        <key>FBName</key>
        <string>Hamachi</string>
        <key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <true/>
            <key>Intel</key>
            <true/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>
        <key>LoadVBios</key>
        <true/>
        <key>NVCAP</key>
        <string>0000000</string>
        <key>VRAM</key>
        <real>-281474976710656</real>
        <key>VideoPorts</key>
        <integer>4</integer>
        <key>display-cfg</key>
        <string>ff00000000000000</string>
        <key>ig-platform-id</key>
        <string>0x0c260000</string>
    </dict>
    <key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>AppleRTC</key>
        <true/>
        <key>KernelPm</key>
        <true/>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Enable Trim on SSD</string>
                <key>Find</key>
                <data>QVBQTEUgU1NE</data>
                <key>Name</key>
                <string>IOAHCIBlockStorage</string>
                <key>Replace</key>
                <data>AAAAAAAAAAAA</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Patch audio HDMI HD4400/4600 laptop</string>
                <key>Find</key>
                <data>AgAAADAAAAABBQkAAAQAAIcAAAACBAkAAAQAAIcAAAD/AAAAAQAAAEAAAAAPAAAAAQEAAAQAAAA=</data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                <key>Replace</key>
                <data>AgAAADAAAAABBQkAAAQAAIcAAAACBAkAAAgAAIcAAAD/AAAAAQAAAEAAAAAPAAAAAQEAAAQAAAA=</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Still waiting for root 2</string>
                <key>Find</key>
                <data>dA5IjT2lkAAA</data>
                <key>Name</key>
                <string>IOAHCIBlockStorage</string>
                <key>Replace</key>
                <data>v8gAAACQkJCQ</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>t1-10.9-10.10-AppleHDA/Resources/xml&gt;zml</string>
                <key>Find</key>
                <data>eG1sLnps</data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>em1sLnps</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Still waiting for root 1</string>
                <key>Find</key>
                <data>60wAAOoD</data>
                <key>Name</key>
                <string>IOAHCIBlockStorage</string>
                <key>Replace</key>
                <data>60wAAOgB</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>BCM94352 5GHz Patch</string>
                <key>Find</key>
                <data>AVhU</data>
                <key>Name</key>
                <string>AirPortBrcm4360</string>
                <key>Replace</key>
                <data>AVhY</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>t1-10.9-10.10-AppleHDA/Realtek ALC1150</string>
                <key>Find</key>
                <data>ixnUEQ==</data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>AAnsEA==</data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>BiosReleaseDate</key>
        <string>09/03/13</string>
        <key>BiosVendor</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BiosVersion</key>
        <string>*************</string>
        <key>Board-ID</key>
        <string>Mac-27ADBB*******</string>
        <key>BoardManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>BoardSerialNumber</key>
        <string>EWN6V*********</string>
        <key>BoardType</key>
        <integer>10</integer>
        <key>ChassisAssetTag</key>
        <string>iMac-Aluminum</string>
        <key>ChassisManufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>ChassisType</key>
        <string>13</string>
        <key>Family</key>
        <string>iMac</string>
        <key>Manufacturer</key>
        <string>Apple Inc.</string>
        <key>Mobile</key>
        <false/>
        <key>ProductName</key>
        <string>iMac14,2</string>
        <key>SerialNumber</key>
        <string>C02LHTK3***</string>
        <key>Trust</key>
        <false/>
        <key>Version</key>
        <string>1.0</string>
    </dict>
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>YES</string>
    </dict>
</dict>
</plist>

Got this running a few days ago,probably need some more adjustments to plist. what isn't working is the audio and usb3 ,working on it though.
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
2
Motherboard
OSX Mountain Lion
CPU
Intel Core i7 4770K
Graphics
Gainward Geforce 570 GTX
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
problem resolved
 
Last edited:
Joined
Jun 2, 2015
Messages
2
Motherboard
PC
CPU
Intel i5
Graphics
AMD r7 260x
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I have os x Yosemite and windows 8 installed on same hard drive but different partition. I am using Clover boot loader. I cannot boot in both Mac and windows. But after booting from USB, I can boot in Mac and windows both. Please help me.....I am so much worried!!!!
 

neilhart

Moderator
Joined
May 25, 2010
Messages
2,734
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming - ITX/ac
CPU
i7-7700T
Graphics
GTX960
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have os x Yosemite and windows 8 installed on same hard drive but different partition. I am using Clover boot loader. I cannot boot in both Mac and windows. But after booting from USB, I can boot in Mac and windows both. Please help me.....I am so much worried!!!!

Please read the rules and complete the profile information for you system so that it appears in the left side bar below you used ID. This way people can respond without having to refer back to the first post.

And I might point out that you can find answers to many questions by using the search function before asking your question in a posting.

You need to supply much more information for anyone to provide specific help.

Good modding,
neil
 
Joined
Jun 2, 2015
Messages
2
Motherboard
PC
CPU
Intel i5
Graphics
AMD r7 260x
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Please read the rules and complete the profile information for you system so that it appears in the left side bar below you used ID. This way people can respond without having to refer back to the first post.

And I might point out that you can find answers to many questions by using the search function before asking your question in a posting.

You need to supply much more information for anyone to provide specific help.

Good modding,
neil

I searched throughout and tried few methods like copying NTFS.efi in drivers64 folder but no luck.
 
Joined
Jun 2, 2015
Messages
9
Motherboard
MAXIMUS VII HERO Running Yosemite 10.10.3 & Windows Pro 8.1
CPU
i7-4790K
Graphics
GT 220
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello guys,

Can anyone help me to make my config.plist base on my machine specs. Thanks in advance..
 
Status
Not open for further replies.
Top