Contribute
Register

Clover Boots very slow

Joined
Jan 24, 2017
Messages
3
Motherboard
Asus z87
CPU
i7 4700
Graphics
GTX 750ti
Mobile Phone
Android
Hey guys,

Before I get into my problem let me just say for the record that I am aware that there are several different threads with a similar theme, most of which are marked as solved. However being relatively new and inexperienced When it comes to hackintoshes I was not able to follow a lot of the troubleshooting steps that I found in the other threads for whatever reason. It might be super easy and I might just be a complete noob. Nevertheless this is my issue. I have had my Hackintosh for several months now, when I first installed Clover bootloader booted very quickly. However, for whatever reason over the past several months I have noticed that at all. If I want to boot into the Mac operating system I have to start the process of booting the computer and then go do something else while Clover bootloader starts up. for what it's worth once I Press enter on the Mac OS logo it also appears to freeze for about 10 seconds then the screen will go completely black for about 10 to 15 seconds and then all of a sudden the Apple logo will show as normal but it will be halfway loaded as if it has been loading the whole time, but not displaying it. That's not really a problem but I didn't know if it would be significant solving the slow boot, so I figured I would add it. here is my Clover boot log from clover configurator


0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 3398028986

0:100 0:000

0:100 0:000 Now is 13.9.2018, 21:25:8 (GMT)

0:100 0:000 Starting Clover revision: 4359 on American Megatrends EFI

0:100 0:000 Build with: [Args: -mc --no-usb -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t XCODE8 | -D DISABLE_USB_SUPPORT -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -D USE_BIOS_BLOCKIO -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 9 | OS: 10.13.2 | XCODE: 9.2]

0:100 0:000 SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,4D071B24-AB00-4DE8-AA96-F3FA5EDE9E48,0x28,0x64000) @D1D09A18

0:100 0:000 SelfDirPath = \EFI\CLOVER

0:100 0:000 === [ Get Smbios ] ========================================

0:100 0:000 Type 16 Index = 0

0:100 0:000 Total Memory Slots Count = 4

0:100 0:000 Type 17 Index = 0

0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 ChannelA-DIMM0

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string>

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string>

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string>

0:100 0:000 Type 17 Index = 1

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 1 ChannelA-DIMM1

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = 0420

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = F3-12800CL9-4GBXL

0:100 0:000 Type 17 Index = 2

0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 ChannelB-DIMM0

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string>

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string>

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string>

0:100 0:000 Type 17 Index = 3

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 3 ChannelB-DIMM1

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = 0420

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000

0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = F3-12800CL9-4GBXL

0:100 0:000 Boot status=0

0:100 0:000 Running on: 'All Series' with board 'Z87-K'

0:100 0:000 === [ GetCPUProperties ] ==================================

0:100 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=306C3

0:100 0:000 The CPU supported SSE4.1

0:100 0:000 BrandString = Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz

0:100 0:000 The CPU supported turbo

0:100 0:000 MSR 0x35 40008

0:100 0:000 MSR 0xE2 before patch 1E008400

0:100 0:000 MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on

0:100 0:000 MSR 0xCE 00080838_F3012200

0:100 0:000 corrected FLEX_RATIO = 0

0:100 0:000 MSR 0x1B0 00000000

0:100 0:000 FSBFrequency = 100 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz

0:100 0:000 MaxDiv/MinDiv: 34.0/8

0:100 0:000 Turbo: 37/38/39/39

0:100 0:000 Features: 0xBFEBFBFF

0:100 0:000 Threads: 8

0:100 0:000 Cores: 4

0:100 0:000 FSB: 100 MHz

0:100 0:000 CPU: 3400 MHz

0:100 0:000 TSC: 3400 MHz

0:100 0:000 PIS: 100 MHz

0:100 0:000 ExternalClock: 25 MHz

0:100 0:000 === [ GetDevices ] ========================================

0:100 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 0C00 class=060000

0:100 0:000 PCI (00|00:01.00) : 8086 0C01 class=060400

0:100 0:000 PCI (00|01:00.00) : 10DE 1380 class=030000

0:100 0:000 - GFX: Model=MSI GeForce GTX 750 Ti family 117 (Nvidia)

0:100 0:000 PCI (00|01:00.01) : 10DE 0FBC class=040300

0:100 0:000 - HDMI Audio:

0:100 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 8C31 class=0C0330

0:100 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 8C3A class=078000

0:100 0:000 PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF

0:100 0:000 PCI (00|00:1A.00) : 8086 8C2D class=0C0320

0:100 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 8C20 class=040300

0:100 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 8C10 class=060400

0:100 0:000 PCI (00|00:1C.02) : 8086 8C14 class=060400

0:100 0:000 PCI (00|03:00.00) : 10EC 8168 class=020000

0:100 0:000 - LAN: 0 Vendor=Realtek

0:100 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 8C26 class=0C0320

0:100 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 8C44 class=060100

0:100 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 8C02 class=010601

0:100 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 8C22 class=0C0500

0:100 0:000 PCI (00|00:1F.06) : FFFF FFFF class=FFFFFF

0:100 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================

0:100 0:000 Clover load options size = 40 bytes

0:100 0:000 Clover started with option to boot bootmgfw.efi from EFI

0:118 0:017 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success

0:118 0:000 === [ GetListOfThemes ] ===================================

0:120 0:002 - [00]: EMBEDDED

0:121 0:001 - [00]: RANDOM

0:123 0:001 - [00]: tonymacx86

0:127 0:004 === [ Found config plists ] ===============================

0:127 0:000 - config.plist

0:127 0:000 === [ GetEarlyUserSettings ] ==============================

0:127 0:000 timeout set to 30

0:127 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0)

0:274 0:147 KextsToPatch: 4 requested

0:398 0:123 - [00]: AppleAHCIPort (External icons patch) :: BinPatch :: data len: 8

0:794 0:395 - [01]: AppleHDA (10.12-AppleHDA/Realtek ALC...) :: BinPatch :: data len: 4

1:190 0:395 - [02]: AppleHDA (10.9-10.12-AppleHDA/Realtek ALC887) :: BinPatch :: data len: 4

1:585 0:395 - [03]: AppleHDA (AppleHDA/Resources/xml>zml) :: BinPatch :: data len: 6

1:981 0:395 Default theme: embedded

2:080 0:098 Hiding entries with string Windows

2:179 0:098 Hiding entries with string BOOTX64.EFI

2:292 0:112 Hiding entries with string Recovery

2:391 0:099 === [ LoadDrivers ] =======================================

6:482 4:090 Loading AppleImageCodec-64.efi status=Success

6:781 0:299 Loading AppleKeyAggregator-64.efi status=Success

7:081 0:299 Loading AppleUITheme-64.efi status=Success

7:381 0:300 Loading DataHubDxe-64.efi status=Success

7:696 0:315 Loading FirmwareVolume-64.efi status=Success

7:994 0:298 Loading FSInject-64.efi status=Success

8:294 0:299 Loading OsxAptioFix2Drv-64.efi status=Success

8:599 0:305 Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi status=Success

8:902 0:302 Loading SMCHelper-64.efi status=Success

9:205 0:302 Loading VBoxHfs-64.efi status=Success

9:508 0:303 - driver needs connecting

9:608 0:100 Loading APFS.EFI status=Success

9:922 0:313 - driver needs connecting

10:023 0:100 2 drivers needs connecting ...

10:123 0:100 PlatformDriverOverrideProtocol->GetDriver overriden

10:224 0:100 APFS driver loaded

10:324 0:100 Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok

11:137 0:813 === [ InitScreen ] ========================================

15:358 4:220 SetScreenResolution: 1920x1080 - not found!

15:559 0:200 SetMaxResolution: found best mode 2: 1280x1024

15:976 0:417 Video mode change to mode #2: Success

16:076 0:099 - set

16:176 0:100 Console modes reported: 3, available modes:

16:277 0:100 - [01]: 80x25 (current mode)

16:377 0:100 - [02]: 80x50

16:478 0:101 - [03]: 100x31

17:317 0:838 reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,4D071B24-AB00-4DE8-AA96-F3FA5EDE9E48,0x28,0x64000)

17:417 0:099 Using embedded font: Success

17:518 0:100 === [ GetMacAddress ] =====================================

21:437 3:919 MAC address of LAN #0= 74:D0:2B:9D:95:A3:

22:241 0:803 === [ ScanSPD ] ===========================================

26:763 4:522 SMBus device : 8086 8C22 class=0C0500 status=Success

26:864 0:100 SMBus CmdReg: 0x3

26:967 0:103 Scanning SMBus [8086:8C22], mmio: 0xF3215004, ioport: 0xF000, hostc: 0x1

27:068 0:100 Slots to scan [8]...

27:169 0:101 SPD[1]: Type 11 @0x51

27:287 0:117 XMP Profile1: 10*1/8ns

27:387 0:099 Found module with XMP version 1.2

27:487 0:100 DDR speed 1600MHz

27:587 0:100 Slot: 1 Type 24 4096MB 1600MHz Vendor=G Skill Intl PartNo=F3-12800CL9-4GBXL SerialNo=0000000000000000

27:689 0:101 SPD[3]: Type 11 @0x53

27:807 0:117 XMP Profile1: 10*1/8ns

27:906 0:099 Found module with XMP version 1.2

28:010 0:103 DDR speed 1600MHz

28:110 0:100 Slot: 3 Type 24 4096MB 1600MHz Vendor=G Skill Intl PartNo=F3-12800CL9-4GBXL SerialNo=0000000000000000

28:212 0:101 === [ GetAcpiTablesList ] =================================

31:728 3:516 Get Acpi Tables List from RSDT:

31:929 0:200 - [00]: FACP A M I len=132

32:030 0:100 - [01]: APIC A M I len=146

32:130 0:100 - [02]: FPDT A M I len=68

32:231 0:100 - [03]: SSDT Cpu0Ist len=1337

32:331 0:100 - [04]: SSDT CpuPm len=2776

32:435 0:103 - [05]: MCFG A M I len=60

32:535 0:100 - [06]: HPET A M I len=56

32:636 0:100 - [07]: SSDT SataTabl len=877

32:736 0:099 - [08]: SSDT SaSsdt len=12872

32:837 0:100 - [09]: DMAR HSW len=128

32:937 0:100 - [10]: BGRT A M I len=56

33:038 0:100 Calibrated TSC Frequency = 3398028986 = 3398MHz

33:139 0:100 === [ GetUserSettings ] ===================================

36:857 3:718 USB FixOwnership: yes

36:957 0:100 Dropping 1 tables:

37:058 0:100 - [00]: Drop table signature="MATS" (5354414D)

37:865 0:807 - set table: 5354414D, 0 to drop: no

38:066 0:201 - final DSDT Fix mask=00000000

38:167 0:100 Using ProductName from config

38:267 0:100 ProductName: iMac14,2

38:368 0:100 Found same BiosVersion in clover and config

38:468 0:100 BiosVersion: IM142.88Z.0123.B00.1708211454

38:569 0:100 BiosReleaseDate: 08/21/2017

38:669 0:100 Using FirmwareFeatures from clover

38:770 0:100 FirmwareFeatures: 0xE00FE137

38:873 0:103 Using FirmwareFeaturesMask from clover

38:974 0:100 FirmwareFeaturesMask: 0xFF1FFF3F

39:074 0:100 Using PlatformFeature from clover

39:175 0:100 PlatformFeature: 0x1

39:369 0:194 === [ ScanVolumes ] =======================================

43:508 4:138 Found 18 volumes with blockIO

43:608 0:100 - [00]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x4,0x0)

43:810 0:201 USB volume

43:910 0:099 USB volume

44:010 0:100 - [01]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x9AAF23E4,0x0,0x46457AE0)

44:238 0:227 USB volume

44:338 0:100 USB volume

44:439 0:100 - [02]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(2,MBR,0x9AAF23E4,0x473F7BC1,0x186943F)

44:640 0:201 USB volume

44:740 0:100 USB volume

44:841 0:100 - [03]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)

45:042 0:201 - [04]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)

45:248 0:206 - [05]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)

45:452 0:203 - [06]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0)

45:653 0:201 Found optical drive

45:753 0:100 - [07]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,0CD9668A-E388-45C5-ADE1-2B3E7FDE0A2B,0x800,0xF9800)

45:955 0:201 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win)

46:056 0:100 - [08]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,164E70A9-E839-4E96-8981-87294C950EB6,0xFA000,0x32000)

46:260 0:204 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win)

46:363 0:103 - [09]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,FF20B7DB-B986-4F0E-B670-3347095D057F,0x12C000,0x8000)

46:564 0:201 - [10]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(4,GPT,CA48BE61-377C-4B67-961B-5AD56CDDB4A1,0x134000,0xE98D800)

46:766 0:201 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win)

46:870 0:103 - [11]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,332E7611-A6B4-11E8-AC32-74D02B9D95A3,0x22,0x800)

47:071 0:201 - [12]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,332E7612-A6B4-11E8-AC32-74D02B9D95A3,0x822,0x3F800)

47:273 0:201 - [13]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,4CCA37CD-D224-4E1E-A127-E1F93796187D,0xE1800,0x32000)

47:474 0:201 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win)

47:576 0:101 - [14]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(4,GPT,332E7616-A6B4-11E8-AC32-74D02B9D95A3,0x113800,0x745F358F)

47:780 0:204 - [15]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,4D071B24-AB00-4DE8-AA96-F3FA5EDE9E48,0x28,0x64000)

47:982 0:201 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)

48:084 0:102 This is SelfVolume !!

48:184 0:099 - [16]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,FD4E1E81-C7E2-4858-9CEB-0B3EEB1F52FC,0x64028,0x4A6BE340)

48:393 0:209 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)

48:494 0:100 - [17]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,3BD8F2D1-173C-474B-B1C8-6556EE07D603,0x4A722368,0x135F20)

48:715 0:221 hiding this volume

48:816 0:101 === [ InitTheme ] =========================================

53:137 4:321 using embedded theme

53:238 0:100 Using embedded font: Success

53:339 0:100 Choosing theme <null string>

53:442 0:103 after NVRAM boot-args=dart=0

53:543 0:100 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ==========================

56:357 2:813 found AppleSMC protocol

56:468 0:111 Registered 16 SMC keys

56:569 0:100 === [ AddCustomEntries ] ==================================

60:186 3:617 Custom entry 0 Title:"WINDOWS 10" Path:"\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi" Options:"-s -h" Type:7 Flags:0x0 matching Volume:"164E70A9-E839-4E96-8981-87294C950EB6"

60:789 0:602 Checking volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,164E70A9-E839-4E96-8981-87294C950EB6,0xFA000,0x32000)) ... match!

60:994 0:204 Custom settings: <null string>.plist will be applied

61:095 0:100 Checking volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,4CCA37CD-D224-4E1E-A127-E1F93796187D,0xE1800,0x32000)) ... skipped

61:296 0:201 Checking volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,4D071B24-AB00-4DE8-AA96-F3FA5EDE9E48,0x28,0x64000)) ... skipped

61:500 0:204 Checking volume "osx" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,FD4E1E81-C7E2-4858-9CEB-0B3EEB1F52FC,0x64028,0x4A6BE340)) ... skipped

61:701 0:200 Checking volume "Recovery HD" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x4,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,3BD8F2D1-173C-474B-B1C8-6556EE07D603,0x4A722368,0x135F20)) ... skipped because volume is hidden

61:902 0:200 Custom entry 1 skipped because it is disabled.

62:002 0:100 === [ ScanLoader ] ========================================

66:226 4:223 - [08]: 'EFI'

66:427 0:200 AddLoaderEntry for Volume Name=EFI

66:527 0:100 skipped because path `PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,164E70A9-E839-4E96-8981-87294C950EB6,0xFA000,0x32000)\EFI\microsoft\Boot\bootmgfw.efii` already exists for another entry!

66:629 0:101 - [13]: 'EFI'

66:830 0:201 AddLoaderEntry for Volume Name=EFI

66:930 0:100 Skipped because matching custom entry 1!

67:039 0:108 - [15]: 'EFI'

67:241 0:201 - [16]: 'osx'

67:500 0:259 AddLoaderEntry for Volume Name=osx

67:613 0:113 Not match custom entry 1: Volume: not match, VolumeType: match, Type: not match

68:136 0:522 Check if volume Is Hibernated:

68:237 0:101 Check sleep image 'by signature':

68:385 0:148 read prefs \Library\Preferences\com.apple.PowerManagement.plist status=Success

68:486 0:101 using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage

68:626 0:139 sleepimage not found -> Not Found

68:726 0:100 hibernated: no - sign

68:846 0:119 - [17]: 'Recovery HD', hidden

69:048 0:201 === [ AddCustomTool ] =====================================

72:974 3:926 found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi

73:075 0:100 Checking EFI partition Volume 8 for Clover

73:176 0:101 Checking EFI partition Volume 13 for Clover

73:277 0:101 Checking EFI partition Volume 15 for Clover

73:379 0:101 Found Clover

73:479 0:100 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] =========================

76:193 2:713 Default boot entry not found

76:312 0:119 DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=8

76:455 0:142 GUI ready

208:116 131:660 BootVariable of the entry is empty

208:234 0:117 === [ StartLoader ] =======================================

212:355 4:121 Finally: ExternalClock=24MHz BusSpeed=99942kHz CPUFreq=3398MHz PIS: hw.busfrequency=96000000Hz

212:556 0:201 Loading boot.efi status=Success

212:991 0:434 GetOSVersion: 10.13.4 (17E199)

213:191 0:199 CSR_CFG: CSR_ALLOW_UNTRUSTED_KEXTS | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_FS

213:296 0:105 Filtering KextPatches:

213:398 0:102 - [00]: AppleAHCIPort (External icons patch) :: BinPatch :: [OS: 10.13.4 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed

213:599 0:200 - [01]: AppleHDA (10.12-AppleHDA/Realtek ALC...) :: BinPatch :: [OS: 10.13.4 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed

213:800 0:200 - [02]: AppleHDA (10.9-10.12-AppleHDA/Realtek ALC887) :: BinPatch :: [OS: 10.13.4 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed

214:001 0:200 - [03]: AppleHDA (AppleHDA/Resources/xml>zml) :: BinPatch :: [OS: 10.13.4 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed

214:205 0:204 Will not patch boot.efi

214:305 0:100 === [ PatchSmbios ] =======================================

218:426 4:120 insert table 9 for dev 0:0

218:526 0:100 insert table 9 for dev 0:1

218:627 0:100 insert table 9 for dev 0:0

218:728 0:101 Channels: 2

218:828 0:100 Interleave: 0 2 1 3 4 6 5 7 8 10 9 11 12 14 13 15 16 18 17 19 20 22 21 23

221:441 2:612 SMBIOS Type 17 Index = 0 => 0 0:

221:544 0:103 BANK 0 DIMM0 EMPTY

221:645 0:101 SMBIOS Type 17 Index = 1 => 2 2:

221:746 0:100 BANK 1 DIMM0 EMPTY

221:847 0:101 SMBIOS Type 17 Index = 2 => 1 1:

221:947 0:100 BANK 0 DIMM1 1600MHz 4096MB

222:048 0:101 SMBIOS Type 17 Index = 3 => 3 3:

222:148 0:100 BANK 1 DIMM1 1600MHz 4096MB

222:248 0:100 mTotalSystemMemory = 8192

222:349 0:100 NumberOfMemoryDevices = 4

222:449 0:100 Type20[0]->End = 0x3FFFFF, Type17[2] = 0x1000

222:550 0:100 Type20[1]->End = 0x7FFFFF, Type17[3] = 0x3000

222:653 0:103 Table 131 is present, CPUType=35

222:754 0:100 Change to: 705

222:854 0:100 === [ PatchACPI ] =========================================

227:176 4:321 Xsdt reallocation done

227:276 0:100 old FADT length=10C

227:377 0:100 SignatureFixup: 0x39DE0309 -> 0

227:494 0:116 Apply DsdtFixMask=0x00000000

227:594 0:100 drop _DSM mask=0xFFFF

227:695 0:100 === [ FixBiosDsdt ] =======================================

231:816 4:121 VideoCard devID=0x138010DE

231:919 0:103 DisplayADR1[0] = 0x10000, DisplayADR2[0] = 0x0

232:020 0:101 USBADR[0] = 0x140000 and PCIe = 0xFFFE

232:121 0:100 USBADR[1] = 0x1A0000 and PCIe = 0xFFFE

232:330 0:208 Audio HDA (addr:0x1B0000) setting specified layout-id=1 (0x1)

232:429 0:099 USBADR[2] = 0x1D0000 and PCIe = 0xFFFE

232:530 0:100 first CPU found at 7472 offset 7475

232:630 0:100 score candidate at 746E

232:731 0:100 score inserted in acpi_cpu_score _PR_

232:831 0:100 Found ACPI CPU: CPU0 | CPU1 | CPU2 | CPU3 | CPU4 | CPU5 | CPU6 | CPU7 , within the score: _PR_

233:739 0:907 Found PCIROOTUID = 0

233:840 0:100 PreCleanup XSDT: count=11, length=124

233:940 0:100 PreCleanup XSDT, corrected XSDT: count=11, length=124

234:041 0:100 === [ ACPIDropTables ] ====================================

237:860 3:819 === [ PatchAllSSDT ] ======================================

241:880 4:019 CPUBase=0 and ApicCPUBase=1 ApicCPUNum=8

241:981 0:101 Cleanup XSDT: count=11, length=124

242:081 0:100 corrected XSDT count=11, length=124

242:184 0:103 === [ RestSetup macOS ] ===================================

245:902 3:718 NVidia GFX injection not set

246:003 0:100 setting specified layout-id=1 (0x1)

246:104 0:100 stringlength = 2048

246:204 0:100 CurrentMode: Width=1280 Height=1024

246:305 0:100 Beginning FSInjection

FSInjectionInstall ...

- Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: D1D09798

FSInjectionInstall ...

- Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: D1D09798

246:421 0:116 Use origin smbios table type 1 guid.

246:528 0:106 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\Other

246:628 0:100 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC.kext 2

246:757 0:128 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC_LPCSensors.kext

246:893 0:136 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC_GPUSensors.kext

247:015 0:121 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC_CPUSensors.kext

247:129 0:114 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC_ACPISensors.kext

247:238 0:108 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC.kext

247:364 0:126 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\10.13

247:465 0:101 SetScreenResolution: 1280x1024 - already set

247:669 0:203 Custom boot is disabled



Let me also apologize in advance for any spelling or grammatical errors. I have cerebral palsy and because it is difficult to type I generally use speech to text in Google Docs. It works well but it's not perfect so please bear with any errors that I may have made
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,526
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
@bucs9115, please update your profile (personal details) with your Motherboard, CPU and iGPU or Graphics Card(s).
If you have a prebuilt computer enter make and model instead of motherboard.
The Rules said:
Profiles are mandatory so that others can assist you.
No need to paste the boot.log into the thread - Attaching it is quite enough.

Make sure config.plist/Boot/Debug=false
See Debug
 
Top