Contribute
Register

Closed Thread: For FYI only > [GUIDE] 10.8 / How to enable HD4000

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 21, 2011
Messages
52
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac
CPU
i9-9900
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
10.8 / How to enable HD4000

Try without the EFI string. You don't need it if you have genabler=yes

Well, without the EFI string my HD 4000 is not recognized. No kext is loaded, but it does work. I disabled GraphicsEnabler because you're right, I don't need it (my GTX 570 seems to run fine without it).

My problem is still that when I set my GTX 570 as the primary boot display in bios, after Mountain Lion is done loading, my screens turn off. Maybe I should try another EFI string for the HD 4000?
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
309
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
Intel Core i7-3770K Ivy Bridge 3.5GHz
Graphics
ASUS GTX670-DC2T-2GD5
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
10.8 / How to enable HD4000

Well, without the EFI string my HD 4000 is not recognized. No kext is loaded, but it does work. I disabled GraphicsEnabler because you're right, I don't need it (my GTX 570 seems to run fine without it).

My problem is still that when I set my GTX 570 as the primary boot display in bios, after Mountain Lion is done loading, my screens turn off. Maybe I should try another EFI string for the HD 4000?

Yeah I would try that. I may have missed it but: Why do you need both the HD4000 + GTX570?
 
Joined
Aug 17, 2012
Messages
11
Motherboard
Hackintosh
CPU
i5-3570k OC 4.2
Graphics
OB GPU
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
10.8 / How to enable HD4000

has anyone able to get hd4000 to work with 3 monitors? via dvi...hdmi...and display port? please let me know as i'm thinking of purchasing another monitor but wanted to make sure they do work...have dvi/hdmi working currently.

tia!
 
Joined
Sep 14, 2012
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
10.8 / How to enable HD4000

Hello everyone!
I can't get my hd 4000 on z77x-ud3h working. Processor is 3570.
Trying to get it working with at least one monitor, ideally with two, dvi and hdmi.:banghead:
After Multibeast I tried chimera with one monitor, that somehow didn't work. System profiler says i've got hd2500 and no kext loaded for graphics. After that i tried to inject ig-platform-id: 01660000 and 01660001, result is the same. If it's dual monitor, it gets past apple logo, then solid grey screen. after a while, mouse cursor appears and nothing else happens. When booting in safe mode, however, both monitors work perfectly fine and in native resolution. And it finally says hd4000, but acceleration doesn't work.
So now the temporary solution is the Graphics mode key with single monitor, but profiler still says hd2500 and no kext.
Any help is appreciated, thanks!
 
Joined
Feb 7, 2011
Messages
21
Motherboard
10.8.2
CPU
i5-3570k
Graphics
ATI 5750
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
10.8 / How to enable HD4000

I have the same issue with the same motherboard , i cant get intelhd 4000 kext to load. Mine only show 64mb vram , what can i do to enable them?


I have z77x ud3h
I5 3570k
 
Joined
Feb 9, 2010
Messages
40
Motherboard
Lenovo W520
CPU
i7-2760QM 2.4Ghz
Graphics
Intel HD 3000 and Quadro 1000m
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
10.8 / How to enable HD4000

Had installed on a Dell Audi i5 3210m - HD4000 + GT630m today with ML 10.8
When i tried to booted into 10.8, i did following steps :
+ Try ig-platform-id: 01660003 like post 1 : Boot hanged at white text
+ Delete HD4000 kext and Framebuffer : like above
+ Delete Nvdia kext (50hal,gf100,gk100,resman) : booted but no QE CI of course

-> So i reinstalled and do step 1 and step 3 only and viola, QE CI had come
-> The most important step here was delete Nvidia kext. Not sure what happend but i will find some laptop with Optimus or Hybrid Graphics and research more.

Hey,

I have a T430s which has an Intel HD 4000 and NVS 4000. I'm going to give your suggestion a try later.

But for now, when insert and EFI string, do I set GraphicsEnabler=Yes or =No in org.chamelon.plist?

Just to be clear, do when I put an EFI string, should I set GraphicsEnabler to No or keep it at Yes?

Thanks
 
Joined
May 15, 2011
Messages
246
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3930K
Graphics
GTX-580 3GB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
10.8 / How to enable HD4000

Hey, tried everything this thread lists, no success. MSI Z77ma-g45

Does anyone have HD4000 working on this motherboard??

It will work in low res with GE=NO, but if its enabled and it boots up it will do the weird double vision crap and it looks awful too.

Tried every string. If anyone has this same mobo working let me know, otherwise I guess its back to win7 on this thing. ;(
 
Joined
Aug 27, 2012
Messages
27
Motherboard
OSX 10.9.2
CPU
Intel Core i7-3770K
Graphics
Nvidia GTX670OC
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
10.8 / How to enable HD4000

Enabling my HD4000 with Alfa's Tutorial fixed my Video Playback in Preview.app Issue (random Black Frames). But now i don't see anything while Booting because my Display is Attachet to my GTX670. Any Ideas how i can fix that? Dualbooting is a bit tricky with a black screen. :)
 
Status
Not open for further replies.
Top