Chimera should treat 8086:0a16 as it does 'unsupported' IDs

Discussion in 'Chimera Bug Reports' started by RehabMan, Apr 30, 2015.

  1. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,791
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 30, 2015 at 3:12 PM #1
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,791
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    In Mavericks & ML (and early versions of Yosemite) 0xa16 (HD4400 mobile) was directly supported.

    As of Yosemite 10.10.2 (going from memory), HD4400 mobile support was removed. So it now, requires injection of device-id (0x0412) and FakePCIID.kext.

    The Chimera gma.c code was never updated for this change.

    See this post for details: http://www.tonymacx86.com/graphics/...patibility-gb-bxi5h-4200-a-2.html#post1030480
     
  2. ameno86

    ameno86

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    44
    May 8, 2015 at 11:21 PM #2
    ameno86

    ameno86

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    44
    Confirmed-the Qe/Ci for the 4400 stopped being supported on 1/27/15 with the 10.10.2 Yosemite release. While switching to a 10.10.1 build I had on USB didn't work by itself, with Clover and a bit of tinkering I've been able to get a basic installation going -- not 100% sure on the performance though. I'm still interested in getting 10.10.3 up and running for the new Photos and Exchange fixes.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice