Contribute
Register

Cheap 100% working OOB build for Mojave: GA-Z77-DS3H - i7-3770K - GT 640

Joined
Oct 14, 2014
Messages
51
Motherboard
GA-Z77X-D3H Rev 1.1
CPU
i7-2600 K
Graphics
RX 550
Mac
Mac Pro
what are your booting times roughly? I do have the same board and since mojave it takes ages to boot, like several minutes. Also I cannot shut down the system, it always reboots. I usually just put it into sleep mode over night.
 
Joined
Nov 10, 2011
Messages
1
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
I7-3770K
Graphics
GT 740
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
Thank You, worked like a charm for my GA-Z77-UD5H with a GT740. Tje only thing I had to change was select the AppleIntel ethernet driver as well as the Atheros

Thanks !

The key components are:
Gigabyte Nvidia GeForce GT 640 2047MB Graphic Card​
GA-Z77-DS3H (rev. 1.0) Motheboard​
i7-3770K Processor​
Samsung 860 EVO 500GB SSD​
[/QUOTE]
 
Joined
Aug 24, 2012
Messages
13
Motherboard
Z77-DS3H v1.1
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 | HD 7770
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi, fellows!

Here is 100% working Mojave...
Hello Alarmos!

I have a quick question for you

Do you only use your Radeon HD graphics card or do you also use your Intel HD 4000?

Here is my issue:

I have 2 monitors.

My left monitor is connected to the HDMI in my motherboard, which is coming from the Intel HD 4000.
This monitor is not loading properly, I get stuck with the display at:

IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

My right monitor is connected to the HDMI in my Radeon HD 7770.

This one is working OK.


My understanding is that the Intel card is not being injected properly by Clover.

I'm wondering if you were able to solve this issue.
 
Joined
Aug 24, 2012
Messages
13
Motherboard
Z77-DS3H v1.1
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000 | HD 7770
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I found the answer to my own question so I am posting it here for anyone that stumbles upon this thread.

You need to manually specify in the Clover configuration the details of the card.

My Intel HD 4000 is form my i7-3770K processor. This is considered Series 7.

The values that I put here are for that series specifically. If your processor is another type, you have to find the values for your model online.


Here is what I had to put in Clover to get it working perfectly:

1. ACPI > [1] > AddDTGP
2. ACPI > [2] > AddIMEI
3. Devices > IMEI = 0x1E3A8086
4. Graphics > ig-platform-id = 0166000a
5. Graphics > InjectIntel
6. Graphics > InjectEDID
7. System Parameters > InjectKexts = yes
8. SMBIOS > Product Name = iMac18,3


413932


I currently have 3 monitors connected to my computer and they are working perfectly. I could probably have 4 working without hiccups.

How?

Intel HD > HDMI (*)
Intel HD > VGA (*)
Radeon HD > HDMI (*)
Radeon HD > DVI-I (with VGA adapter)

413934
 
Last edited:
Joined
Apr 2, 2013
Messages
1
Motherboard
GA Z77-D3H-F23B
CPU
I5-2500K
Graphics
GTX 670
Classic Mac
Power Mac
Hi Guys,

sorry to disturb. I don't know how his forum really works, I'm quite new in this forum and maybe I should better post a new discussion. But I have problem with a similar motherboard

I build few months ago a Hackintosh with a MacProG5 case Mod and I rescued many old components on old PC's. I'm now trying to install Mac OS Mojave with this parts

- MB is GA Z77-D3H
- CPU is i5 2500K
- 12GB 1600DDR3
- GTX 670 2GB
- SSD Kingston and HDD Samsung

I followed the steps of Multibeast and Unibeast posts and get Mojave working. Almost.

I don't know what I did wrong with the differents steps but I've only audio on the HDMI vga Board and only the dedicated PCIe ethernet card is working. I'dont know why the integrated ethernet and audio are not recognised.

I also have problem with power off and restart functions.

Any idea?

Thanks
 
Top