Contribute
Register

Caution! AsRock Gaming Z370 itx/ac Not Compatible with VEGA 56/64!

Joined
Feb 26, 2015
Messages
51
Motherboard
AsRock Z390 Phantom-gaming itx/ac
CPU
i7-8700K
Graphics
Sapphire RX5700
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi guys,
I spent four days of my life for update my perfectly works on High Sierra hackintosh to latest Mojave 10.14.6
English is not my native language, therefore full article will soon, but short version here.

My config for High Sierra is:
i7 8700K
AsRock Gaming z370 Fatality itx/ac
2x16gb Corsair LPX 3000Mhz
GTX 1080ti Aorus

I know that Nvidia not compatible on Mojave+. Therefore, I bought Sapphire Vega 64 (reference design). For last 4 days, I also bought Sapphire Vega 56 Nitro+, Sapphire RX580 Pulse, Sapphire RX 570 Pulse itx. But my motherboard not works with no one Vega. I can't enter to BIOS. Almost all the time, I got black screen. No matter HDMI or DP. I need 20-30 restarts to do it. I try Enable/Disable CMS, but nothing. In those few moments when I get access to enter the BIOS or load the Clover system was unstable, Always lags and looks like GIF animation. But, when I plug in the RX580 or RX570 or my 1080 Ti, system works well.

All GPU works well on my past PC based with i5-4440 + AsRock Z97 Pro4. All Vega cards works perfect with WEG and Lilu kexts.

How i have 2 boot partitions. First – High Sierra with 1080 ti, Second – Mojave 10.14.6 with iGPU UHD630. For changing need to change primary GPU in BIOS setup.

 

Attachments

Last edited:
Joined
Jun 14, 2011
Messages
33
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX
CPU
i7-9700k
Graphics
Vega 56
You're doing something wrong.
I have this exact board and Sapphire pulse Vega 56. All works just fine.
 
Joined
Feb 26, 2015
Messages
51
Motherboard
AsRock Z390 Phantom-gaming itx/ac
CPU
i7-8700K
Graphics
Sapphire RX5700
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
You're doing something wrong.
I have this exact board and Sapphire pulse Vega 56. All works just fine.
9700K it's not 8700K, but I know that it's Coffee Lake. What bios did u have on your board? What about CMS?
 
Joined
Jun 14, 2011
Messages
33
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX
CPU
i7-9700k
Graphics
Vega 56
CMS disable. bios 3.10
 
Joined
Feb 26, 2015
Messages
51
Motherboard
AsRock Z390 Phantom-gaming itx/ac
CPU
i7-8700K
Graphics
Sapphire RX5700
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
12 days have passed since I wrote a letter to AsRock support. Nobody has answered me so far. I have already decided not to buy more boards from this company. So it happens. You have been using the company's products for 8 years, and then you buy a hi-end board and understand that support is fully-****. Bye-bye AsRock, and hello Asus.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
868
Motherboard
X299 Designare EX
CPU
i9-7980XE
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
512K, Plus
Mobile Phone
iOS
I use this same motherboard with a Vega64 without issue. I think my BIOS is still 1.1 and I have used the i7-8700K, i3-8100, and the i3-8350k. I am nervous about using a newer BIOS. Many of the newer BIOS have issues with hackintoshes it seems. This is likely your problem. See:

 
Top