Contribute
Register

Catalina stuck at grey screen, with mouse cursor, no UI. Asus Prime Z370-A, Nvidia GTX 1080 Ti, AMD RX 570

Joined
Jun 20, 2019
Messages
2
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
NVIDIA Geforce GTX 1080 TI, Sapphire Radeon RX 570
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi,

I could install Catalina and it starts, but there never comes more than the grey background and a mouse cursor. If I hit the keyboard, I hear voiceover being turned on. Output is through the AMD card.

- booting works fine, it starts with output on the Nvidia card
- at some point there no more text coming from the console and the last line is gIOscreenlockstate 3, then I switch to the AMD HDMI and see the grey screen appear

Screenshot:
IMG_6362.jpg


Here's what I tried so far:
- update kexts
- Inject ATI, DeInit AMD
- disable NVIDIA

No change at all.

I need both cards under Windows, so removing one is not really an options, sadly.

Any ideas?

Cheers
Andre
 
Joined
Jun 20, 2019
Messages
2
Motherboard
Asus Prime Z370-A
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
NVIDIA Geforce GTX 1080 TI, Sapphire Radeon RX 570
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I observed that during boot:
  • the output gets black first
  • then constant grey for 2-3s,
  • then a white 8mm bar appears on the top and disappear after 1s
  • then it comes to the shaded grey with mouse cursor like in the screenshot of the previous post
SMBIOS is iMAC19,2
I’ve installed it to an USB connected external SSD.

Cheers
 
Top