Contribute
Register

Catalina + RX 480 8GB (Pink Screen over HDMI)

Joined
Mar 24, 2020
Messages
1
Motherboard
HP 1905
CPU
Xeon 1231 v3
Graphics
Asus Strix RX 480 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello there,

I would like to ask your help with my problem, My Card Asus Strix RX480 8GB have 2xDP, 2xHDMI and 1xDVI.
Im using macOS Catalina 10.15.4, with last version o Lilu and Whatevergreen.

HP Z230 Tower WorkStation
Processor: Xeon 1231 V3
MB: HP 1905
RAM: 20GB DDR3
Video: Asus Strix RX480 8G
SMBIOS: iMac15,1

With a normal vanilla install without framebuffer and InjectATI and RadeondeInit, its works well with two monitors over DP.
The problem starts when I try to use the two HDMI ports instead of DP. The screen turn black after clover load to enter in macos, but if I enable inside graphic config in clover configurator, the InjectATI, Radeondeinit and Framebuffer Orinoco, then, the HDMI ports start working but give me pink/magenta color.

Im new on this and really don't know what to do or check, please your help!
 

Attachments

  • config.plist
    6.4 KB · Views: 18
  • dp 2020-03-28 17.01.02.png
    dp 2020-03-28 17.01.02.png
    141.5 KB · Views: 35
Last edited:
Joined
Jun 13, 2015
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-H87N-ITX
CPU
I5-4570S
Graphics
GTX 1050 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

I think you need to remove InjectATI
add Devices 67DF1002 (ATI)
I able to use Clover 5108, iMac14,3
 

Attachments

  • config.plist
    6.5 KB · Views: 25
Joined
Apr 19, 2019
Messages
15
Motherboard
Asus WS X299 Pro
CPU
i9-7920X
Graphics
RX 590
Hello there,

I would like to ask your help with my problem, My Card Asus Strix RX480 8GB have 2xDP, 2xHDMI and 1xDVI.
Im using macOS Catalina 10.15.4, with last version o Lilu and Whatevergreen.

HP Z230 Tower WorkStation
Processor: Xeon 1231 V3
MB: HP 1905
RAM: 20GB DDR3
Video: Asus Strix RX480 8G
SMBIOS: iMac15,1

With a normal vanilla install without framebuffer and InjectATI and RadeondeInit, its works well with two monitors over DP.
The problem starts when I try to use the two HDMI ports instead of DP. The screen turn black after clover load to enter in macos, but if I enable inside graphic config in clover configurator, the InjectATI, Radeondeinit and Framebuffer Orinoco, then, the HDMI ports start working but give me pink/magenta color.

Im new on this and really don't know what to do or check, please your help!

Hello, same problem here, same Catalina 10.15.4. Only 2 DP ports work...have you solved?
 
Top