Contribute
Register

Catalina 10.15.4 update, HD630 graphic doesn't work

Joined
Feb 1, 2014
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA-H270M-D3H
CPU
Intel Gen 7 i5 7400
Graphics
Integrated Intel HD630
Mac
  1. iMac
Hi!

My system was working fine till 10.15.3 for the graphic using the integrated Intel HD630, but it doesn't work anymore after the 10.15.4 update!

1. Motherboard is 200 series with Kaby Lake processor

2. Graphic worked fine with the following setting in Clover r5107 on version 10.15.3 (iMac18,1):
- Device session Properties tab using PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0), AAPL,ig-platform-id: 00001259
- Hackintools Framebuffer patch is applied

3. After the 10.15.4 update, the screen will go black once it reached the password screen (i.e. boot up is completed but the screen black out in 1 second after I see the first macOS screen)

4.After many tests, I found that this is the only way to make it works partially (not stable and lost QE/CI):
- remove the properties tab ig-platform-id method
- use the Fake-ID 0x12345678 on device and tick the Inject Intel on graphic session. (even Fake-ID 0x59128086 won't work)

I can't find a setting to make the graphic working properly again after the update. I would appreciate it if anybody can offer some help here.

Thanks!
 
Joined
Feb 1, 2014
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA-H270M-D3H
CPU
Intel Gen 7 i5 7400
Graphics
Integrated Intel HD630
Mac
  1. iMac
I partially solved the problem by adding agdpmod=vit9696, but the screen will be still black out when the display reaches the sleep mode. What I can do now is to set the turn display off to "Never" in the energy Saver Setting in order to keep my system working.
 
Joined
May 2, 2018
Messages
19
Motherboard
ASUS Prime H370M-Plus
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
you may refer this page for readymade framebuffer code for your motherboard. Search it.
 
Top