Contribute
Register

Catalina 10.15.2 Beta i9900k, RX 5700 XT

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 28, 2018
Messages
24
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I am building a new Hackintosh, mostly for development, photoshop, and lightroom work. My specs are:

Type
CPU Core i9-9900K 3.6GHz 8-Core Processor
Cooler be quiet! - Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler
Motherboard Gigabyte - Z390 AORUS PRO ATX LGA1151 Motherboard
Graphics card Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6
Memory HyperX Fury Black 32GB (2x16GB)
Storage Samsung SSD 970 PRO, M.2 - 512GB
Crucial 128GB SSD - will be windows 10 partition
Kingstone 1024GB SSD - data storage for hackintosh
Seagate 2TB HDD - windows 10 storage
Case NZXT H510, window, white
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold - 850W
Other Trust Bluetooth 4.0 USB Adapter (18187)



At the moment I have working Catalina in version 10.15.2 Beta (I used this version because there is native support for RX 5700 XT, which works fine), but I have few questions regarding clover and other setups. I am not completely new to Hackintosh, but I am still having problems with proper clover setup.

Here is my EFI folder: EFI Github

I've changed SMBIOS to MacPro6,1, because I was unable to make iMac19,1 to work.

Post image


But I have problem with HW acceleration, where Media Encoder gives me this error

Post image




and I am unable to see GPU sensors in iStat

Post image




So should I change SMBIOS to iMac19,1? When I did tgat I am unable to boot into system, beacuse all my boots end up in black screen.



Here are my MacPro6,1 benchmarks:

Spoiler
screenshot-2019-11-21-at-21-51-58-png.436952
screenshot-2019-11-21-at-21-55-55-png.436950
screenshot-2019-11-21-at-21-55-50-png.436951

1574447326360.gif

My BIOS setting: - for MacPro6,1 I am using iGPU disabled
Screenshot 2019-11-22 at 19.31.51.pngScreenshot 2019-11-22 at 19.31.57.pngScreenshot 2019-11-22 at 19.32.01.pngScreenshot 2019-11-22 at 19.32.06.pngScreenshot 2019-11-22 at 19.33.07.pngScreenshot 2019-11-22 at 19.33.18.png
 

Attachments

  • 1574447326378.gif
    1574447326378.gif
    43 bytes · Views: 222
  • 1574447326396.gif
    1574447326396.gif
    43 bytes · Views: 139
Last edited:
Joined
Nov 21, 2019
Messages
15
Motherboard
Asrock X99M Extreme4
CPU
Xeon E5-2690v4
Graphics
RX 5700 XT
I´m forcing with the almost same problem!
I have no clue how to solve that...
 
Joined
Feb 25, 2013
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
try to use iMacPro1,1 smbios which I'm using now
 
Joined
Dec 2, 2019
Messages
2
Motherboard
Z390 M Gaming
CPU
i9-9900k
try to use iMacPro1,1 smbios which I'm using now
Hei @pompey can you link your EFI ? I'm trying to install Catalina on my pc but I have a lot a different issues (green screen, black screen, memory error, etc...). It's my first hackintosh. I have the exact same configuration as you.

Z390 M Gaming
i9 9900k
RX 5700 XT
 
Joined
Feb 25, 2013
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
Hei @pompey can you link your EFI ? I'm trying to install Catalina on my pc but I have a lot a different issues (green screen, black screen, memory error, etc...). It's my first hackintosh. I have the exact same configuration as you.

Z390 M Gaming
i9 9900k
RX 5700 XT
to avoid green or black screen you should install beta or final release of 10.15.2 (19C57) which is released just today
attached are EFI which I am using now
 

Attachments

  • EFI latest.zip
    7.2 MB · Views: 541
Joined
Dec 2, 2019
Messages
2
Motherboard
Z390 M Gaming
CPU
i9-9900k
Oh ok thanks you very much i'll try that :)

Edit: 1 week of pain, that you solved in 30 minutes ! Thank you @pompey it's working super fine. The only thing that is not working is Intel UHD 630. Otherwise everything is working smoothly :D
 
Last edited:
Joined
Feb 25, 2013
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
@aerial64 no problemo :)
I think having smbios which we are using and running IGPU is causing an issue, but anyway I'm not using IGPU
 
Last edited:
Joined
Dec 28, 2018
Messages
24
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@pompey Thank you for your EFI, I've tried that, but it wont boot for me. It hangs at the beginning of apple loading. Here is my current EFI folder (only one which worked for me) https://github.com/Podlipny/clover but still without HW acceleration
 
Joined
Mar 25, 2019
Messages
15
Motherboard
HM370
CPU
i5-8300H
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@aerial64 no problemo :)
I think having smbios which we are using and running IGPU is causing an issue, but anyway I'm not using IGPU
I'm going to buy a new PC, what hardware does yours have?. Thank you.
 
Joined
Feb 25, 2013
Messages
37
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
I'm going to buy a new PC, what hardware does yours have?. Thank you.
as you can you see in my profile:
cpu: intel 9900K
mb: gigabyte z390 gaming m
gpu: gigabyte 5700XT OC
ram: 64GB 2133 RAM
nvme: adlink s70
 
Status
Not open for further replies.
Top