Contribute
Register

Can't update

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 11, 2021
Messages
16
Motherboard
intel
CPU
HP 6300 Pro
Graphics
nVidia 730
Can't update to Catalina 10.15.7, stuck on 10.15.3.
Runs like it's updating, but it doesn't. Even tried combo updater downloaded from Apple. same thing no update
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,588
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Can't update to Catalina 10.15.7, stuck on 10.15.3.
Runs like it's updating, but it doesn't. Even tried combo updater downloaded from Apple. same thing no update
After you run the Combo Updater it should ask you to reboot. When you saw the boot selection screen what did you do then?
 
Joined
Mar 11, 2021
Messages
16
Motherboard
intel
CPU
HP 6300 Pro
Graphics
nVidia 730
booted the HD with Cat on it
 
Joined
Mar 11, 2021
Messages
16
Motherboard
intel
CPU
HP 6300 Pro
Graphics
nVidia 730
re: the combo update,it asks to install the update, so i click install, it boots and appears to load for 10-15minutes, then reboots, but without installing anything
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,588
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
re: the combo update,it asks to install the update, so i click install, it boots and appears to load for 10-15minutes, then reboots, but without installing anything
After the Combo Update asked you to restart and you did, the system should restart and then present you with a screen to choose. You should choose the option with "macOS Install" on it. Only then the installation process would continue. That was how I installed the Combo Update myself.

Did you do that?
 
Joined
Mar 11, 2021
Messages
16
Motherboard
intel
CPU
HP 6300 Pro
Graphics
nVidia 730
After the Combo Update asked you to restart and you did, the system should restart and then present you with a screen to choose. You should choose the option with "macOS Install" on it. Only then the installation process would continue. That was how I installed the Combo Update myself.

Did you do that?
before restart it asks where to install it and I click my HD with Cat on it, that is only screen that shows up
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
8,461
Motherboard
Gigabyte Z590i Aorus Ultra - OC 0.8.0
CPU
i5-10600k
Graphics
Dell RX560
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
before restart it asks where to install it and I click my HD with Cat on it, that is only screen that shows up

After you run the update and reboot, at the Clover menu there should be an extra entry as @Jamesbond007 says. Check what icons you see in the Clover menu.
 
Joined
Mar 11, 2021
Messages
16
Motherboard
intel
CPU
HP 6300 Pro
Graphics
nVidia 730
there was no extra entry at the Clover menu just the normal install prebooter from Preboot, Boot FileVaultPrebooter, Boot from macOS install from HD-Data, Recovery and Boot MacOS from HD
 
Status
Not open for further replies.
Top