Contribute
Register

Cant reach OS X Install via UniBeast ML 1.5.2

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 29, 2012
Messages
11
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
So maybe this could help.. Installed ML using this guide to the letter (including ATI6xxx component) as I have that particular card.

http://www.youtube.com/watch?v=_dsxFahF9Ek&feature=player_embedded.


Files installed great but on first reboot had the dreaded loop boot after kext loads around the same point as you chaps.

Then found a thread somewhere that said set "Limit CPUID Maximum Value" to Disable in BIOS. (My BIOS had this under advanced and then processors.)

HEY PRESTO.. no reboot and managed to get ML running albeit with a bit of tinkering on the graphics side.

:) good luck
 
Joined
Jun 29, 2012
Messages
11
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
If you have it... try setting "Limit CPUID Maximum Value"[/B] in your BIOS to disable. (MINE WAS UNDER ADAVANCED/PROCESSORS)

My Lion install ran fine but with ML I had the same restart loop and this fixed it.

Good Luck !!
 
Joined
Nov 24, 2011
Messages
25
Motherboard
MSI X58m --OS X 10.7.4
CPU
i7 950
Graphics
Asus GTX 460 1gb
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Do you guys think there will be a fix? or should i go ahead and buy a new motherboard?
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
34
Motherboard
I still didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mobile Phone
  1. iOS
Try using xmove, but not with a USB device, just in other hard drive partition
 
Joined
Jun 29, 2012
Messages
11
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Saw this - and it worked for me on reboot loop after kext load - set to disable
 

Attachments

  • photo (2).JPG
    photo (2).JPG
    481.3 KB · Views: 272
Joined
Nov 24, 2011
Messages
25
Motherboard
MSI X58m --OS X 10.7.4
CPU
i7 950
Graphics
Asus GTX 460 1gb
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Yup I tried all the tips, will try the BIOS tip next, and lastly xmove.
 
Joined
Jul 31, 2012
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
seems to have worked.

worked by doing GraphicsEnabler=No
 
Joined
Aug 3, 2012
Messages
6
Motherboard
Gigabyte P55M-UD2 Mac Pro
CPU
i3 3.07 GHz first generation
Graphics
GeForce GT 240
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Update Chimera bootloader via MultiBeast first

Tried the standalone Chimera bootloader update but that did not seem to update anything. So ran Multibeast in Lion 10.7.4 and only selected the Chimera bootloader update to 10.X. and then was finally able to boot to the Mountain Lion install screen. Found this solution mentioned a few times in the xMove boot issue threads.
 
Status
Not open for further replies.
Top