Contribute
Register

Can't reach installer - Freezes at USB copyright info

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Installing on a Dell Precision T3620 Xeon e3-1225 v5 (c236)

Used Unibeast to create installer. Had a weird issue where "debug" mode was enabled on clover so clover boot was extremely slow. Disabled that but the results are the same whether clover "debug" option is on or off.

All virtualization options turned off in BIOS. Secure boot turned off also.


Installer verbose starts but freezes when it starts populating the copyright information "The regents" as seen below:

Any thoughts?
 

Attachments

  • IMG_1217.jpeg
    IMG_1217.jpeg
    3.3 MB · Views: 89
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,601
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
There is no requirement to host your images / files on third party sites - You should attach them to your posts here.
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
There is no requirement to host your images / files on third party sites - You should attach them to your posts here.
Thanks. I uploaded directly
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Any thoughts? Something I might be missing or need to do after creating the installer?
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,426
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Any thoughts?
Try at Clover Boot Screen to select Options > PCI devices > USB Ownership and USB Injection

For permanent solution check Inject USB + FixOwnership in Clover's config.plist
Code:
  <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <true/>
            <key>Inject</key>
            <true/>
        </dict>
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Try at Clover Boot Screen to select Options > PCI devices > USB Ownership and USB Injection

For permanent solution check Inject USB + FixOwnership in Clover's config.plist
Code:
  <key>USB</key>
        <dict>
            <key>FixOwnership</key>
            <true/>
            <key>Inject</key>
            <true/>
        </dict>
Thanks. I will try when I get home today.
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
So I was able to get past the copyright line.. but after loading intel NIC, the computer hangs for a minute, I can see “still waiting for root device” at the bottom, but there’s garbled text and a circle with slash in it showing on my screen. Obviously it can’t communicate with the USB drive at that point so I tried all ports on the tower, tried a 3.0 usb drive, and a 2.0 usb drive and still no luck.

Any thoughts on getting this installer to load and getting the sub drive recognizes after the usb and NIC lines are shown in verbose?
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,583
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Try this in Clover/Kexts/Other folder where you should also have FakeSMCkext. This is a temporary USB fix a better choice later is usbIjnjectallkext and following guide for port assignments and making a SSDT.

Also check your clover ACPI folder the debug may have loaded that up delete any files you find there.
 

Attachments

  • GenericUSBXHCI.kext.zip
    113.4 KB · Views: 47
Status
Not open for further replies.
Top