Contribute
Register

Can't go desktop when HDMI is connected at the first boot

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 23, 2017
Messages
92
Motherboard
ASUS S451LB
CPU
i3-4010U
Graphics
HD 4400 / GT 740M
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
This is the only problem that I have not been able to finish since playing hackintosh. The problem is that my laptop can't go to the desktop when it is connected to HDMI when before booting. But the problem was not encountered when plugging HDMI when it was on the desktop. At first I thought that this was a matter of HDMI cable. I tried booting by plugging in HDMI before booting on my Dell laptop which only has single graphics Intel HD. And it turned out that the Clover GUI didn't move to my 2nd monitor. Which means it can go to the desktop without any problems. But on my Asus, when HDMI was connected before boot and trying to boot then the clover GUI screen was moved to 2nd monitor screen. Anyway, log when I stick hdmi before booting stops at "IOConsoleUser: gIOScreenLockState 3" you can take a look at the picture below..

My laptop specification is:
Asus Vivobook S451LB
1. Processor: Intel Core i3-4010U @ 1.7GHz
2. RAM: 8GB (4GBx2) 1600 MHz DDR3
3. Storage:
- Main SSD storage for Samsung Evo 850 256GB
- Secondary storage HDD (Caddy) HGST 1TB
4. GPU: Intel HD 4400 (Integrated) + GT740M (Discrete)
5. Audio codec: ALC233
6. LAN: Realtek RTL8168
7. Wifi: Combo AR9285 BT
8. Touchpad: ELAN with PS2 Interface \
* Running on Sierra 10.12.6

If anyone can help me, it would be appreciated.

3.jpg
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    177.9 KB · Views: 164
  • 2.jpg
    2.jpg
    188.2 KB · Views: 153
  • 4.jpg
    4.jpg
    185.2 KB · Views: 167
  • Screen Shot 2019-03-30 at 10.02.07 PM.png
    Screen Shot 2019-03-30 at 10.02.07 PM.png
    100.3 KB · Views: 159
Status
Not open for further replies.
Top