Contribute
Register

Can't get graphics to work Kaby Lake 620 with WhateverGreen

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 21, 2015
Messages
83
Motherboard
HP Pavilion x360 m3-u103dx
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Try this config to boot -

Edit the graphics injections to false for ATI, NVIDIA, and Intel.
Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

Reboot and try it again. If it doesn't work, try it again with Intel as true.
Lastly, I see some kext's gone from your Clover/kexts/Other folder.
You'll need VoodooPS2Controller, USBInjectAll, and possibily SATA-unsupported.

Additionally, I don't see HFSPlus.efi in Clover/Drivers64UEFI (not sure if you need this).
 
Joined
Jul 11, 2019
Messages
36
Motherboard
Lenovo Miix 720-Clover
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 2880 x 1920
Try this config to boot -

Edit the graphics injections to false for ATI, NVIDIA, and Intel.
Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

Reboot and try it again. If it doesn't work, try it again with Intel as true.
Lastly, I see some kext's gone from your Clover/kexts/Other folder.
You'll need VoodooPS2Controller, USBInjectAll, and possibily SATA-unsupported.

Additionally, I don't see HFSPlus.efi in Clover/Drivers64UEFI (not sure if you need this).

Thanks. I had tried RehabMan's config before, but tried again just now with all graphic injections false and then with intel true. Still get stuck at the gIOScreenLockState 3.

I added VoodooPS2Controller, same result. In terms of USBInjectAll and SATA unsupported, would that have any bearing on graphics? I can boot into MacOS fine if I remove the platform id, it just won't have any graphic acceleration.
 
Joined
Jul 11, 2019
Messages
36
Motherboard
Lenovo Miix 720-Clover
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 2880 x 1920
Tried with USBInjectAll and SATA unsupported KEXTs, same result
 
Joined
Oct 21, 2015
Messages
83
Motherboard
HP Pavilion x360 m3-u103dx
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tried with USBInjectAll and SATA unsupported KEXTs, same result
No, those wouldn't affect graphics.
Have you properly rebuilt kext caches/permissions using some sort of utility?
Attach your config.plist with a working config where you are able to boot into the MacOS.
 
Joined
Jul 11, 2019
Messages
36
Motherboard
Lenovo Miix 720-Clover
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 2880 x 1920
No, those wouldn't affect graphics.
Have you properly rebuilt kext caches/permissions using some sort of utility?
Attach your config.plist with a working config where you are able to boot into the MacOS.

I used Hackintool to install kexts and rebuild caches.

Someone else on the forum had got the graphics working in High Sierra, so I tested downgrading to High Sierra and using his clover config. That does work, but is using the old style graphic hacks without WhateverGreen. I upgraded back to Mojave, his config doesn't work there. I've attached the working clover in High Sierra and the basic config that works in Mojave without graphics.
 

Attachments

  • WorksInHighSierra.zip
    4.8 MB · Views: 31
  • WorksInMojaveNoGraphics.zip
    3.1 MB · Views: 44
Joined
Oct 21, 2015
Messages
83
Motherboard
HP Pavilion x360 m3-u103dx
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
This is unrelated but add HFSPlus.efi to your Drivers64UEFI.
VBox64 (or whatever it's called) gets automatically disabled with this config.

I've attached a new config.plist for you to try.
Install, reboot, and let me know how it goes.
 

Attachments

  • config.plist
    16.3 KB · Views: 41
Joined
Jul 11, 2019
Messages
36
Motherboard
Lenovo Miix 720-Clover
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 2880 x 1920
This is unrelated but add HFSPlus.efi to your Drivers64UEFI.
VBox64 (or whatever it's called) gets automatically disabled with this config.

I've attached a new config.plist for you to try.
Install, reboot, and let me know how it goes.

Thanks. Sadly still no luck. Get a panic, same as here:

Actually after experimenting with your settings, I discovered the panic is caused by your AAPL,ig-platform-id being 00001619 (reversed). I don't think that's right? Either way, if I don't use that setting I get stuck where I got stuck before and if I do use it I get a panic, so don't think this is the solution.
 
Joined
Oct 21, 2015
Messages
83
Motherboard
HP Pavilion x360 m3-u103dx
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Okay, boot into the OS in whichever way and use Hackintool to generate a config.plist for you for graphics.
It's on the Patch tab at the very top. There are some options to select. I'd suggest the DeviceProperties patch option.
That will spit out an output for you to try on your config.plist.
Additionally, I think SMBios is important so select MacbookPro14,1.
One of your previous config.plists was an iMac or something.
You're on a roll.
 
Joined
Jul 11, 2019
Messages
36
Motherboard
Lenovo Miix 720-Clover
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 2880 x 1920
Had tried that too :(. Also got stuck at gIOScreenLockState 3. Yeah the iMac one is just a vanilla config from UniBeast that works without graphics. The ones I tried with graphics always had MacbookPro. Maybe I should just stick with High Sierra using the old graphic hacks, just I find it odd/disappointing that I can't run Mojave.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
25,928
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Had tried that too :(. Also got stuck at gIOScreenLockState 3. Yeah the iMac one is just a vanilla config from UniBeast that works without graphics. The ones I tried with graphics always had MacbookPro. Maybe I should just stick with High Sierra using the old graphic hacks, just I find it odd/disappointing that I can't run Mojave.
best to use a laptop smbios on your laptop
 
Status
Not open for further replies.
Top