Contribute
Register

Can't get ALC298 working

Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
@Feartech

Ok, I did enable ResetHDA, but after a few seconds of a continuous audio stream it turns into s#!t again. Since I've got the ALC298 there are only those few IDs to test, right?

Code:
0x100101, 0x100103 layout 3, 11, 13, 28, 29, 30, 47, 66, 72, 99
What are those two hex-values for, actually? Do I need to insert them anywhere in the config? I will now start with looping through the IDs and testing the sound quality.
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
So... Only two of the IDs were actually producing good quality in the first few seconds, the rest of them were distorted since beginning. But no ID really worked out :/

Code:
3 - distorted
11 - distorted
13 - distorted
28 - distorted
29 - first few seconds working fine, then distorted
30 - first few seconds working fine, then distorted
47 - distorted
66 - distorted
72 - distorted
99 - distorted
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
Still stuck with this problem, #push.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,000
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Still stuck with this problem, #push.
please read the faq for proper hardware profile setup:
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
@Feartech

Yeah, so the motherboard and southbridge were missing, right? Anything else? I hope that I've done everything correctly this time.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,000
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
@Feartech

Yeah, so the motherboard and southbridge were missing, right? Anything else? I hope that I've done everything correctly this time.
laptop make and model goes under motherboard, also missing screen resolution under graphics

just like mine:

<-----
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
@Feartech

I already had the resolution in there, anyways, I restructured it to make it look like yours. Laptop make and model is now under motherboard.

Anything else? :)
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android
Anyone got a solution to this yet? I've spent some time but still - no result.
 
Joined
Mar 8, 2017
Messages
58
Motherboard
Razer Blade 2018 - C1_MB
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
UHD630 + GTX 1070, 3840x2160
Mobile Phone
Android

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
192,055
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Anyone got a solution to this yet? I've spent some time but still - no result.
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Top