Contribute
Register

Can't fix my sleep wake issue: laptop keeps heating up and have to hold the power button to switch it off and on (Kaby Lake, Catalina)

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 11, 2020
Messages
135
Motherboard
Dell Inspiron 14 7472
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 & MX150, 1920x1080
(For those who had talked with me before from the other conversation, I decided to start a new conversation because we can focus directly on my problem here)

Hi everyone. Recently I've installed macOS Catalina on my laptop. I run OpenCore as my Bootloader.
I have a Dell Inspiron 14 7472 (bought it in 2018) and here are the specifications:
8th gen Intel i7-8850U @ 1.8GHz
Intel UHD 620 - 1920x1080 - non-touch screen
16GB 2400Mhz DDR4 RAM - 1x16
NVIDIA GeForce MX150

There is this ongoing issue where my laptop would keep heating up at night and in the morning I'd have to hold the power button to switch it off and on because the system was entirely frozen. Later on, I found out that my wake reason is PBTN LID0 GLAN XDCI (which I believe is not right), but I have no idea how to fix it. Just so you know, I am very new to Hackintosh and I've been constantly reading posts and trying out different methods but I can't get it to work. Does anyone have any solutions to this problem? Btw you can refer my EFI folder right below:
 

Attachments

  • EFI.zip
    60 MB · Views: 63

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,523
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
(For those who had talked with me before from the other conversation, I decided to start a new conversation because we can focus directly on my problem here)

Hi everyone. Recently I've installed macOS Catalina on my laptop. I run OpenCore as my Bootloader.
I have a Dell Inspiron 14 7472 (bought it in 2018) and here are the specifications:
8th gen Intel i7-8850U @ 1.8GHz
Intel UHD 620 - 1920x1080 - non-touch screen
16GB 2400Mhz DDR4 RAM - 1x16
NVIDIA GeForce MX150

There is this ongoing issue where my laptop would keep heating up at night and in the morning I'd have to hold the power button to switch it off and on because the system was entirely frozen. Later on, I found out that my wake reason is PBTN LID0 GLAN XDCI (which I believe is not right), but I have no idea how to fix it. Just so you know, I am very new to Hackintosh and I've been constantly reading posts and trying out different methods but I can't get it to work. Does anyone have any solutions to this problem? Btw you can refer my EFI folder right below:
this shouldn't be needed with later versions of VoodooI2C:
Code:
<key>Patch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Arch</key>
                <string>Any</string>
                <key>Base</key>
                <string></string>
                <key>Comment</key>
                <string>Prevent Apple I2C kexts from attaching to I2C controllers, credit CoolStar</string>
                <key>Count</key>
                <integer>0</integer>
                <key>Enabled</key>
                <true/>
                <key>Find</key>
                <data>SU9LaXQ=</data>
                <key>Identifier</key>
                <string>com.apple.driver.AppleIntelLpssI2C</string>
                <key>Limit</key>
                <integer>0</integer>
                <key>Mask</key>
                <data></data>
                <key>MaxKernel</key>
                <string></string>
                <key>MinKernel</key>
                <string></string>
                <key>Replace</key>
                <data>SU9LaXM=</data>
                <key>ReplaceMask</key>
                <data></data>
                <key>Skip</key>
                <integer>0</integer>
            </dict>
        </array>

should definitely be disabled as you appear to have a USBPorts.kext:
XhciPortLimit
 
Joined
Nov 11, 2020
Messages
135
Motherboard
Dell Inspiron 14 7472
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 & MX150, 1920x1080
this shouldn't be needed with later versions of VoodooI2C:
Code:
<key>Patch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Arch</key>
                <string>Any</string>
                <key>Base</key>
                <string></string>
                <key>Comment</key>
                <string>Prevent Apple I2C kexts from attaching to I2C controllers, credit CoolStar</string>
                <key>Count</key>
                <integer>0</integer>
                <key>Enabled</key>
                <true/>
                <key>Find</key>
                <data>SU9LaXQ=</data>
                <key>Identifier</key>
                <string>com.apple.driver.AppleIntelLpssI2C</string>
                <key>Limit</key>
                <integer>0</integer>
                <key>Mask</key>
                <data></data>
                <key>MaxKernel</key>
                <string></string>
                <key>MinKernel</key>
                <string></string>
                <key>Replace</key>
                <data>SU9LaXM=</data>
                <key>ReplaceMask</key>
                <data></data>
                <key>Skip</key>
                <integer>0</integer>
            </dict>
        </array>

should definitely be disabled as you appear to have a USBPorts.kext:
XhciPortLimit
Wait so does that mean I should remove that line from my config.plist? I don't seem to find it though
 
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,523
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Wait so does that mean I should remove that line from my config.plist? I don't seem to find it though
yes remove that patch or disable it
 
Joined
Dec 8, 2020
Messages
1
Motherboard
ThinkPad X240
CPU
Intel Core i5 4200U
Graphics
Intel HD 4400
Hello guys,
I am new here, and after ~12 days of troubleshooting i managed to succesfull install hakintosh on my laptop. I have an Lenovo ThinkPad X240 with OpenCore 0.6.3 running flawlessly in dual boot Windows 10 and macOS Catalina 10.15.7. The only problem that i have is the same as he has, sleeping, when i shut down the lid, it will never wake up, and the laptop is heating, the only solution is to hold the power button until the laptop shuts down completly.....What could be the problem to this?

Thank you !
 
Joined
Apr 21, 2020
Messages
14
Motherboard
Asus > need model # > See Rules!
CPU
i5-6200U
Graphics
GT 920m
Have the same problem here with the x240, despite changing the thermal paste, it works normally on ubuntu but shuts down and restarts when the temperature gets too high.
 
Status
Not open for further replies.
Top