Contribute
Register

Can't boot without "nv_disable=1" with GTX 770 - Mojave

Joined
Aug 26, 2019
Messages
8
Motherboard
P6T-SE
CPU
i7-920
Graphics
GTX 770
Had a clean install of Mojave which is working fine except for the graphics side. I'm using a Nvidia GTX 770 which should be supported via Lilu and Whatevergreen (they're installed in Clover), but I'm actually experiencing huge lags and flickering in the UI.

If no boot options and no Lilu+Whatevergreen = black screen
If "nv_disable=1" and Inject Nvidia = bad performance
If "nv_disable=1" and Lilu+Whatevergreen = bad performance

In the last two cases, if "nv_disable=1" is not enabled, I get stuck at the progress bar screen.

What can I do?
 
Last edited:
Joined
Jul 11, 2010
Messages
86
Motherboard
Asrock Z97 Extreme4
CPU
i7-4790k
Graphics
GTX 680
Any progress? I'm having the same issue.
 
Joined
Feb 16, 2020
Messages
1
Motherboard
ASUS Z87-C
CPU
i7 4770
Graphics
gtx 770
got this error after AGDPfix 1.3 and solved this way:
  1. install kext from desktop backup (which was before AGDPfix 1.3)
  2. install Lilu+Whatevergreen
  3. turn off Inject Nvidia and web drivers
  4. don't know about PCIRootUID=0, but it works for me
and bonus - I got 2 working monitors on catalina :headbang:
 
Joined
Feb 25, 2019
Messages
6
Motherboard
Gigabyte GA-H81M-S
CPU
i3-4130
Graphics
GT 710
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
got this error after AGDPfix 1.3 and solved this way:
  1. install kext from desktop backup (which was before AGDPfix 1.3)
  2. install Lilu+Whatevergreen
  3. turn off Inject Nvidia and web drivers
  4. don't know about PCIRootUID=0, but it works for me
and bonus - I got 2 working monitors on catalina :headbang:

I have the exact same problem when i connect the GeForce GT710 the blank screen and spinner infinitely spins-up,

Would you elaborate "install kext from desktop backup" -> I dont have any AGDPfix 1.3, otherwise i can follow rest of the Steps.
 
Top