Contribute
Register

Can't Boot to iBoot on Haswell i7

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 4, 2015
Messages
9
Motherboard
GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
CPU
Intel Core i7-4790K
Graphics
Intel HD Graphics 4600
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm new to the Hackintosh community, so this if my first build and I'm struggling a bit.

All I have access to right now is an old MacBook Pro w/ 10.6.8. I've been trying to use iBoot Haswell to get my OS 10.6.8 retail disk up and running but I can't boot to the iBoot CD I've burned. This is what I've done so far:

1) Burned iBoot-Haswell.iso (I've also tried separate disks with iBoot3.3) to a CD-R using Disk Utility
2) Loaded optimized settings in BIOS
3) Set my CD drive to number one in boot priority
4) Made sure SATA was AHCI mode
5) Checked to find HPET options to set to 64bit, but couldn't find this (research makes me think that this isn't relevant on my motherboard in this case, or at least is not configurable)

Upon saving my BIOS settings, then restarting with the iBoot CD-ROM inserted, either
1) I don't touch anything and the system returns "Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in Selected Boot device and press a key"
or 2) I hold F12, select my CD/DVD drive as my boot drive, press enter, then still end up receiving the message from number 1

I'm not sure what I'm missing here, or why I can't get to the tonymacx apple logo boot screen so that I can swap instal disks, but can anyone help? (I'm not a computer genius, this is my first build) (I've tried throwing in an old burnt Win7 install DVD to see if it would recognize that through my CD/DVD drive and it seemed to start the process of letting me install Windows 7, so my logic is that my CD/DVD drive at least functions)

Any help would be greatly appreciated. I've checked the forums exhaustively and I'm coming up blank. Frustration is mounting.

------------------------
GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
Intel Core i7-4790k
Intel HD Graphics 4600
Crucial Ballistix Tactical 8GB
Samsung 850 EVO 500GB SSD
 

neilhart

Moderator
Joined
May 25, 2010
Messages
2,731
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming - ITX/ac
CPU
i7-7700T
Graphics
GTX960
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Well there is no retail 10.6.8 DVD so you must have a grey colored machine specific DVD which won't work as install media for anything but the machine type that it was released to support. You need a retail 10.6 or 10.6.3 DVD from Apple.

The alternative is to find a friend with a current mac or at least one that you can use.

Good modding,
neil
 
Joined
Apr 4, 2015
Messages
9
Motherboard
GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
CPU
Intel Core i7-4790K
Graphics
Intel HD Graphics 4600
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
My apologies.

To clarify: I do in fact have the white 10.6 Snow Leopard retail install DVD, not the machine specific disk.
 
Joined
Aug 5, 2014
Messages
6
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i3-4340
Graphics
intel 4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Did you get yours to boot? I am having a similar problem
 
Joined
Dec 23, 2015
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-Z97MX-GAMING 5
CPU
Core i7-4790K
Graphics
NVIDIA GeForce GT 740 2047 MB
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
I had this problem as well, but discovered I needed to burn the .iso with an iso burning application. I found a free one, and it worked like a charm. (in reading your post and responses I have now realized my grey machine specific disc of Snow Leopard won't work!)
 
Joined
Jul 22, 2016
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3
CPU
i7 4770k
Graphics
GTX 970
Macswell is right. Originally, I mounted the iBoot.iso and used the "Burn" option in the Finder. I just used Disco (http://www.discoapp.com) to burn the ISO and got the boot screen. Time to install Snow Leopard!
 
Joined
Sep 5, 2016
Messages
1
Macswell is right. Originally, I mounted the iBoot.iso and used the "Burn" option in the Finder. I just used Disco (http://www.discoapp.com) to burn the ISO and got the boot screen. Time to install Snow Leopard!
VBox-Fehler_07-09-16.jpg
I got the same problem on Intel i7-4770K, the iBoot-ISO won´t boot neither as mounted image nor as CD on the CD-Drive in VirtualBox. See error-message of virtualBox while booting above.
What do I wrong and what do I have to do to make iboot booting and after that installing OSX form the origional Snow Leopard DVD at all?

Thanks in advance for your support.

Now I tried to boot my i7-4770K-PC natively with the iBoot 3.3.3 CD and it works fine; that means in my opinion, that the boot-problem of iBoot must be insight of virtual box v5.1.4.110228.
Who can help?
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top