Contribute
Register

Cant Boot installer [Newbie][Unibeast]

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,103
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
within the clover guide you linked, you install it, and then copy the kexts into the mounted EFI partition, the guide says to download 3 from some developers online files and paste them into there.
it doesnt actually matter, i can just do it anyway.

I like to install the kexts required for my installation to /S/L/E. I use Clover/kexts just for booting the recovery partition (or update/installer).

Im actually having trouble with this whole dual booting thing atm.
So im attemping to follow the second part of this guide
http://www.tonymacx86.com/multi-booting/96000-guide-dual-booting-mountain-lion-windows-8-a.html
the bit about on the same disk

Dual boot with Clover is completely different from dual boot with Chameleon/Chimera.

after installing osx the windows bootloader is gone, so one would assume you can use clover to boot windows, nope. I just get a blinking cursor ina dos prompt

Did you install Windows UEFI? What version?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,103
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
"Never. And not sure what you mean by "Efi data... interfere"..."
basically, you could boot windows 7, all is well. until you boot windows 8, it will say files have been changed outside of the system. something about them behinf curropt, and restore the computer back to the last windows 8 boot.
The worst part was sometimes it switched, so windows 7 was the one doing the restoring..

Worst of all, it was the whole disk, including the EFI partition. Man that thing was a nightmare.

There is no way to help without specific information on what you did and what the exact error messages are.
 
Joined
Nov 24, 2013
Messages
40
Motherboard
Asus Vivobook S400CA-CA040H [Clover][Windows8.1][Yosemite]
CPU
Intel Core i7 3517U Ivy Bridge 22nm, HM76
Graphics
Intel HD4000, 1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Right so at this current stage i have only yosemite installed, i went through the multibeast guide.
installed clover at the same time, exactly as the guide states.

all good. until i restart. I unplugged all usb sticks, and booted the boot option named "Max OS X", it instantly boots into my bios config?
without any clover loading or anything, not even a bios boot splash

If my cloverUSB(yosemiteinstaller) is plugged in and i select the Mac OS X option in the bootloader, then it loads clover, I assume from usb.
Of i boot from the USB, it shows the exact same.

Again if i remove my install stick with clover on it, i cant boot the Mac OS X option, goes stright to bios..
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,103
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Right so at this current stage i have only yosemite installed, i went through the multibeast guide.
installed clover at the same time, exactly as the guide states.

all good. until i restart. I unplugged all usb sticks, and booted the boot option named "Max OS X", it instantly boots into my bios config?
without any clover loading or anything, not even a bios boot splash

If my cloverUSB(yosemiteinstaller) is plugged in and i select the Mac OS X option in the bootloader, then it loads clover, I assume from usb.
Of i boot from the USB, it shows the exact same.

Again if i remove my install stick with clover on it, i cant boot the Mac OS X option, goes stright to bios..

Which bootloader are you using? It is not clear from your description.

If you're using Clover, post your config.plist.
 
Joined
Nov 24, 2013
Messages
40
Motherboard
Asus Vivobook S400CA-CA040H [Clover][Windows8.1][Yosemite]
CPU
Intel Core i7 3517U Ivy Bridge 22nm, HM76
Graphics
Intel HD4000, 1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
using clover, well thats assuming the install was successful, before that was whatever came with the default install

https://www.dropbox.com/s/9tbd8gwzqjdi19h/config_HD4000_1366x768.plist?dl=0

i used the same one for the install too, and yes i did rename it to config.plist after putting it inside clover:p

Edit: i just realised that the config.plist could be modified after i put it there, the link above is the one i downloaded from the clover guide(a plist file that has never been used)

so here are both exact copies of the files on the EFI partition both on my hackintosh laptop and USB. Note the USB boots fine and perfectly
https://www.dropbox.com/s/ccfv3jamlkx6n2w/Efi Backs.rar?dl=0
 
Joined
Nov 24, 2013
Messages
40
Motherboard
Asus Vivobook S400CA-CA040H [Clover][Windows8.1][Yosemite]
CPU
Intel Core i7 3517U Ivy Bridge 22nm, HM76
Graphics
Intel HD4000, 1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
bump :) still cant get it to boot from the laptops clover bootloader, any tips anyone
 
Joined
Feb 25, 2012
Messages
790
Motherboard
Acer Aspire 5750G
CPU
i7 2630QM
Graphics
GT 540M + HD 3000
Mobile Phone
  1. iOS
bump :) still cant get it to boot from the laptops clover bootloader, any tips anyone
Your config.plist is a mess, and in fact it is just not formatted correctly.
You need to take parts out that are not valid and then reformat. You should use Xcode or another plist editor to make sure it is valid.

When you try to boot Clover, is there an entry that you can boot from? Or does it just boot into the HDD?
Also are you booting via UEFI? Is UEFI mode enabled in the BIOS?

If you still can't get into Clover, then try copying CLOVERX64.efi into /EFI/Microsoft/boot/bootmgfw.efi (you have to create the directory).
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,103
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
using clover, well thats assuming the install was successful, before that was whatever came with the default install

https://www.dropbox.com/s/9tbd8gwzqjdi19h/config_HD4000_1366x768.plist?dl=0

i used the same one for the install too, and yes i did rename it to config.plist after putting it inside clover:p

Edit: i just realised that the config.plist could be modified after i put it there, the link above is the one i downloaded from the clover guide(a plist file that has never been used)

so here are both exact copies of the files on the EFI partition both on my hackintosh laptop and USB. Note the USB boots fine and perfectly
https://www.dropbox.com/s/ccfv3jamlkx6n2w/Efi Backs.rar?dl=0

http://www.tonymacx86.com/yosemite-...oting-os-x-installer-laptops-clover-uefi.html
 
Joined
Nov 24, 2013
Messages
40
Motherboard
Asus Vivobook S400CA-CA040H [Clover][Windows8.1][Yosemite]
CPU
Intel Core i7 3517U Ivy Bridge 22nm, HM76
Graphics
Intel HD4000, 1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
thats exactly where the config.plist was from :p
 
Status
Not open for further replies.
Top