Contribute
Register

Can't boot, have to rebuilding cache to boot, BUT again and again.

Joined
Feb 16, 2014
Messages
65
Motherboard
HP ProBook 450 G1
CPU
i5 4200M
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
Hi Dears,
i'm seeking for help for more that month... i hope this is right place to post my problem

i installed High Sierra after follow this Link
https://www.tonymacx86.com/threads/...book-zbook-using-clover-uefi-hotpatch.261719/ and all WORKS !!

But i have one issue ...
after heavy usage installing many apps and browsing ... if i restart i can not boot normal (Stuck at ioconsoleusers gioscreenlockstate 3 hs 0 bs 0 now 0 sm 0x0)
To temporary solve the issue ...
have to boot with the installer USB and rebuild system kext cache with "Kext Wizard",
and reboot ... problem solved
BUT !!!
Again and Again ..... The system could boot again... but after a couple of boots...same problem again!
It seems like something goes wrong with the kernel cache...!

and a lot says its Graphic issue ... but i followed the Giude again and search for 1 month and could not solve the issue.

i tried use arg UseKernelCache=Yes and UseKernelCache=NO
same issue

Please help me , i need fix for this issue or some one help me to understand what is the issue



 

Attachments

  • CLOVER.zip
    4.4 MB · Views: 20
Joined
Feb 16, 2014
Messages
65
Motherboard
HP ProBook 450 G1
CPU
i5 4200M
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
any help ?
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,335
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Feb 16, 2014
Messages
65
Motherboard
HP ProBook 450 G1
CPU
i5 4200M
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
Have you installed the EFI NVRAM by any chance? Also is your hard drive set to AHCI mode?
Thanks for ur reply
i tried to put EmuVariableUefi-64.efi in efi folder and still same issue (if that what u mean )

and i set to AHCI mode always
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,335
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Well partly. In Clover, under the NVRAM section did you check the box that allows you to save your NVRAM settings to the boot drive, like this? >

EFI-NVRAM.png
 
Joined
Feb 16, 2014
Messages
65
Motherboard
HP ProBook 450 G1
CPU
i5 4200M
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
Well partly. In Clover, under the NVRAM section did you check the box that allows you to save your NVRAM settings to the boot drive, like this? >

View attachment 510042
Thanks again for ur support
i didn't try this ever ,, i will check this option and test couple of days and see

i hope this fix the issue

Thanks again
 
Joined
Feb 16, 2014
Messages
65
Motherboard
HP ProBook 450 G1
CPU
i5 4200M
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
  1. Android
Well partly. In Clover, under the NVRAM section did you check the box that allows you to save your NVRAM settings to the boot drive, like this? >

After almost 2 month of testing
seems that the issue solved after i did what u said

Thanks so much
 
Joined
May 11, 2011
Messages
1,335
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Top