Contribute
Register
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I followed the guide to make the installer for Mojave and it worked flawlessly. My issue is that I cannot boot into macOS. I attached pictures of my setup and the errors. I tried to install Sierra firs because I saw a post that that worked, but the errors were even worse.
IMG_20181022_164807.jpg
IMG_20181022_164823.jpg
IMG_20181022_164839.jpg
IMG_20181022_164854.jpg
Does anyone know what the issue is and if there is a SSDT to fix it that i am not aware of?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,835
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Why the (incorrect) Fake CPUID ?

Fake.png



Looks like you may have set an invalid slide value :

Slide.png
 
Last edited:
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
If I leave it at the default (0x00000), I get this:
IMG_20181022_174025.jpg
 
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
And how would I go about setting the slides?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,835
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I ensured that I am running the correct BIOS Settings and removed the 1281 fake cpuid and after waiting unitl it stops moving,
IMG_20181022_184644.jpg
I get this:
 
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Ok. I did that and added flag npci=0x2000. Now it gets "stuck" on waiting for a text for Ethernet for about 60 seconds and then gives me fragmented and unreadable text with a prohibited sign, as shown here.
IMG_20181022_192327.jpg
 
Joined
Oct 6, 2018
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Rampage IV Extreme
CPU
i7-3960X
Graphics
GTX 460 x2, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Here is the waiting thing
IMG_20181022_192913~2.jpg
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,835
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Still.png


"Still waiting for root device".
When booting from USB means that there is a problem finding a valid System folder to start up from on your USB flash drive.
This is usually because the flash drive is in a USB3 port.
If this is the case move it to a USB2 port, if it is already in a USB2 port move it to another and try again.
Repeat until you have tried all USB ports.
Use a USB2 flash drive.
If it still doesn't work you could try another flash drive.
Try connecting your USB flash drive using a USB2 hub.
You might also try enabling Legacy on your USB3 ports in your BIOS settings.
Set XHCI Handoff to Enabled in your BIOS settings
Ensure that Fast Boot is not enabled in your BIOS settings.
May require USBInjectAll.kext in /EFI/CLOVER/kexts/Other/.
May require XHCI-300-series-injector.kext or XHCI-200-series-injector.kext in /EFI/CLOVER/kexts/Other/ .
For Z370 motherboards, you should NOT use XHCI-300-series-injector.kext. You should be using XHCI-200-series-injector.kext.
May require a new USB Port Limit patch.

The problem may also occur when your USB controllers are unsupported, if this is the case you should add the appropriate kext to /EFI/CLOVER/kexts/Other/ or try GenericUSBXHCI.kext.
 
Top