Contribute
Register

Cannot Boot Months After Successful Install

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 25, 2017
Messages
17
Motherboard
ASRock - H270M Pro4
CPU
Intel i3-6100
Graphics
MSI GeForce GT 710 1GB
Are you using the right technique to boot ?
Power on and press your boot menu key (often f12) then select your USB as the boot device.
At the Clover screen select your hard drive with verbose mode -liluoff etc.

Once again, please add your system specs to your profile (not your sig), GeForce Other is meaningless.


Yes, that is how I am trying to boot. I have put about 6 hours into this project so far, I really tried to do everything I could think of before posting.

And it is a GT710 1GB
I will add it into my profile, but it was in the PC part picker list that was linked in my sig.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,486
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
but it was in the PC part picker list that was linked in my sig.
The Rules said:
No images or links to outside sites are allowed in signatures
The Rules said:
Posting any affiliate or referral links, or post anything asking for a referral is not allowed and will be removed
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,486
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Once again, how is it connected to the monitor ?

Check that the BIOS settings have not changed.
In fact it would do no harm to clear the CMOS settings then set optimised defaults and then make any changes that you made when you originally installed the OS.
 
Joined
Oct 25, 2017
Messages
17
Motherboard
ASRock - H270M Pro4
CPU
Intel i3-6100
Graphics
MSI GeForce GT 710 1GB
Once again, how is it connected to the monitor ?

Check that the BIOS settings have not changed.
In fact it would do no harm to clear the CMOS settings then set optimised defaults and then make any changes that you made when you originally installed the OS.
Alrighty, thank you. Sorry, it is using a HDMI cable from the GPU. I will definitely try from the built in graphics and with VGA. I am also making new recovery USB's to try. Unfortunately I don't have access to anything running OSX so I am stuck with what I already have there.

After that I will play with the BIOS. It would really just make me happy to see anything boot up on this computer right now.
I will dig a little more tonight and come back with what I got.

Thanks! Sorry about the link, I removed it. I see you have the 710 listen in your sig, but I didn't see it on the list when making mine.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,486
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 25, 2017
Messages
17
Motherboard
ASRock - H270M Pro4
CPU
Intel i3-6100
Graphics
MSI GeForce GT 710 1GB
My question was "Which HDMI standard ?" not "Which HDMI ? standard ?".
1.4

I picked up the computer yesterday so I have it at home now to make it easier to work on.
I made an Ubuntu drive and it booted up just fine. All of the hardware seems to be running normally. Doesn't seem like you though that was a possibility anyway. I was trying to update the lilu kext through Ubuntu, but I was unable to remount the drive as read/write so I could only backup files.

I suppose the next step is to find someone that will let me use their Mac to make a new Unibeast recovery usb. That is unless you have any more ideas. I could record the screen to show you exactly what is happening with lilu disabled if you think that could help. Again, any suggestions are appreciated.

Oh, and I cleared the BIOS and re-configured the settings. No change.
 
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,486
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
1.4

I picked up the computer yesterday so I have it at home now to make it easier to work on.
I made an Ubuntu drive and it booted up just fine. All of the hardware seems to be running normally. Doesn't seem like you though that was a possibility anyway. I was trying to update the lilu kext through Ubuntu, but I was unable to remount the drive as read/write so I could only backup files.

I suppose the next step is to find someone that will let me use their Mac to make a new Unibeast recovery usb. That is unless you have any more ideas. I could record the screen to show you exactly what is happening with lilu disabled if you think that could help. Again, any suggestions are appreciated.

Oh, and I cleared the BIOS and re-configured the settings. No change.
You could try booting from the recovery partition and remove the Lilu.kext using Terminal.
You probably don't need it anyway.
 
Joined
Oct 25, 2017
Messages
17
Motherboard
ASRock - H270M Pro4
CPU
Intel i3-6100
Graphics
MSI GeForce GT 710 1GB
You could try booting from the recovery partition and remove the Lilu.kext using Terminal.
You probably don't need it anyway.
I have tried booting into recovery every way I could think of. Lilu disabled, and safe mode on. I get the same end result as booting into the main partition.
 
Status
Not open for further replies.
Top