Contribute
Register

Cannot boot into El Capitan installer from usb. (Dell Inspiron 15 7000 series)

Joined
Aug 16, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530, GTX 960M, 1080p
Hello all, I'm pretty new at this and keep getting the same error over and over when I try to boot into the El Capitan installer created with UniBeast.

"OsxAptioFixDrv: Starting overrides for system/Library/CoreServices/boot.efiUsing reloc block: no, hibernate wake: no"

At first I thought it might have been just something to do with the fact that I have a skylake processer but I have changed the CPUID in clover to haswell: 0x0306C0, but it had no effect. I also just fiddled around and tried different combinations of settings but it still had no effect, I even tried the steps in the skylake starter guide (http://www.tonymacx86.com/el-capitan-desktop-guides/179221-skylake-starter-guide.html) and I don't think I missed any steps but still no luck.

Any help would really be appreciated
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,989
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hello all, I'm pretty new at this and keep getting the same error over and over when I try to boot into the El Capitan installer created with UniBeast.

"OsxAptioFixDrv: Starting overrides for system/Library/CoreServices/boot.efiUsing reloc block: no, hibernate wake: no"

At first I thought it might have been just something to do with the fact that I have a skylake processer but I have changed the CPUID in clover to haswell: 0x0306C0, but it had no effect. I also just fiddled around and tried different combinations of settings but it still had no effect, I even tried the steps in the skylake starter guide (http://www.tonymacx86.com/el-capitan-desktop-guides/179221-skylake-starter-guide.html) and I don't think I missed any steps but still no luck.

Any help would really be appreciated
Are you using the AppleAPIC patch by PikeRAlpha?

Did you follow the sticky guide here (in this forum) for setting up Clover?

Keep in mind that Skylake graphics will not work correctly. There are no Apple products that use it, so the drivers are very buggy.
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530, GTX 960M, 1080p
No I don't believe that I am using the AppleAPIC patch by PikeRAlpha, would you happen to have a link to download it ?

No I didn't just left the basic clover from Unibeast and link to the forum for clover isn't highlighted as a URL link.

About the graphics, as my laptop has intel 530 as well as NVidia GeForce GTX 960m I can try my best and see which runs the best between the two. That is if 960m is supported.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,989
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
No I don't believe that I am using the AppleAPIC patch by PikeRAlpha, would you happen to have a link to download it ?
It is in the "Skylake starter guide" you previously linked.

No I didn't just left the basic clover from Unibeast and link to the forum for clover isn't highlighted as a URL link.
Will not work. Refer to the laptop guide and the Skylake info.

About the graphics, as my laptop has intel 530 as well as NVidia GeForce GTX 960m I can try my best and see which runs the best between the two. That is if 960m is supported.
The discrete card is not supported in an Optimus (switched dual-GPU) configuration. Read the FAQ.

http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530, GTX 960M, 1080p
I apologize I did in fact include the AppleACPI in the config.plist, missed the line of code where it said the developers name.


Ok I'll go and take a look at the laptop guide.


For the graphics that's perfectly fine I'm good with the Intel 530, besides I'm going to be dual-booting Windows 10 to do my gaming but I really want to have OS X El Capitan as my daily driver.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,989
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I apologize I did in fact include the AppleACPI in the config.plist, missed the line of code where it said the developers name.


Ok I'll go and take a look at the laptop guide.


For the graphics that's perfectly fine I'm good with the Intel 530, besides I'm going to be dual-booting Windows 10 to do my gaming but I really want to have OS X El Capitan as my daily driver.
Intel 530 is unlikely to work. There are no Apple products with it, and as a result the drivers are very buggy.
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530, GTX 960M, 1080p
Ok I understand, I followed your guide for installing clover but again still no success. Instead of the old error now I am getting a new one.

"OsxAptioFixDrv: Starting overrides for .IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no"

I appreciate all of the help

Edit: I got it to go further into the boot progress by changing the CPUID in clover to a haswell 0x0306C0. Now it just gets to the point where it locks up, the text becomes unlegible and a large circle with a slash down the center appears.( Photo 2 ) Before this occurs I took a picture as well (Photo 1).
The photos are in a .zip because I couldn't upload them as their original quality.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,989
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Ok I understand, I followed your guide for installing clover but again still no success. Instead of the old error now I am getting a new one.

"OsxAptioFixDrv: Starting overrides for .IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: yes, hibernate wake: no"

I appreciate all of the help

Edit: I got it to go further into the boot progress by changing the CPUID in clover to a haswell 0x0306C0. Now it just gets to the point where it locks up, the text becomes unlegible and a large circle with a slash down the center appears.( Photo 2 ) Before this occurs I took a picture as well (Photo 1).
The photos are in a .zip because I couldn't upload them as their original quality.
It is likely some sort of USB problem.

Post EFI/Clover folder.
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530, GTX 960M, 1080p
I got it to boot and install. Had to redo the USB since I changed something and couldn't figure it out but after that I used everything from the skylake starter guide (http://www.tonymacx86.com/el-capitan...ter-guide.html) and it worked perfect. Also just as a note the graphic are perfect , minus a few areas such as dashboard. Thanks again for all of your help.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,989
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I got it to boot and install. Had to redo the USB since I changed something and couldn't figure it out but after that I used everything from the skylake starter guide (http://www.tonymacx86.com/el-capitan...ter-guide.html) and it worked perfect. Also just as a note the graphic are perfect , minus a few areas such as dashboard. Thanks again for all of your help.
Sounds like you don't have QE/CI (eg. not "perfect").

Post ioreg: http://www.tonymacx86.com/audio/58368-guide-how-make-copy-ioreg.html. Please, use the IORegistryExplorer v2.1 attached to the post! DO NOT reply with an ioreg from any other version of IORegistryExplorer.app.
 
Top