Contribute
Register

Solved > Cannot boot after install latest nVidia drivers

Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
Hi,
I installed the latest nVidia drivers in addition to have the nVidia web driver already installed and was working. So not sure why I did it !!!!!
Everything was working fine!!! kind of desperate and mad at myself !

I downloaded from https://www.nvidia.com/object/mac-driver-archive.html

So I cannot boot anymore into my hackintosh with macOS Sierra.

This is what I have in the Options:
Boot Args: nvda_drv=1 shikigva=12 darkwake=0 npci=0x3000 -v slide=0

I tried to set nv_disable=1 and uncheck the nvidia web driver in the Graphics Injector but I cannot pass a PCI configuration during boot.
If I change to other options for the graphics during boot it cannot read the Volume and shutsdown.

Any suggestions?
Please give me instruction step by step because is quite sometime that I am trying to fix it.
 
Last edited:
Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
is ti possible that nVidia drivers overwrite something in the EFI?
So can I just copy over what I have on the USB stick that I used for the installation?

Kind of desperate since nothing is working!
thx
 
Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
Thanks for the info.

So what you suggest me to do?
Every options I chose on the Clover boot did not work, to me seams that the nvidia driver install overwrote some settings and now Clover does not know what to do.

You thin copying over the EFI would help?
thx
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,745
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Dependencies :
1. Native NVRAM support or an emulation of same - Test
2. At least 10.12.4.
3. The correct web drivers matched to the OS build number.
4. No use of nv_disable=1.
5. NvidiaWeb=true in config.plist.
6. May need SIP fully disabled - CsrActiveConfig=0x67.
7. May need latest Lilu.kext and WhatEverGreen.kext.
 
Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
The installation is 10.12.6 Sierra.

I have only access via rescue mode terminal how can I edit files?
I can mount the EFI partition and see what is inside
thx
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,745
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Boot from your USB flash drive and at the Clover menu select your hard drive and boot.
 
Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
it does not boot !
@ the clover screen I have the:
Install OS from USB
Boot from Hackintosh
Rescue Mode option

boot from hackintosh gets to a PCI configuration and than shutdown
 
Joined
May 9, 2018
Messages
31
Motherboard
Z10PE-D8 WS
CPU
2 E5-2650V3
Graphics
1050 Ti
I have the clover v 2.4k rev 4444, macOS Sierra installed Sept 2018 as MacPro6.1, mother board and CPU are on my profile.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,745
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
You can attach the drive to another Mac or Hack to fix it.
Or
Restore your backup to before the problem occurred.
Or
Reinstall.
 
Top