Contribute
Register

Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide]

Joined
Feb 20, 2019
Messages
18
Motherboard
Dell XPS 9360
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Hi, I'm glad that you got handoff to work. Would you mind to tell more specifically how to do a Kext cache flush?

Thanks
Hey there, just performing in terminal "sudo kextcache -i /" and afterwards a reboot fixed it for me. Bluetooth was disabled after the reboot and I had to switch it on again, afterwards no troubles anymore with handoff. Using latest Mojave and iOS.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,223
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
For the Bluetooth part, it's well detected, but unfortunately it fails to connect to any device
Using USBInjectAll.kext with out SSDT-UIAC-ALL.aml
See Post #1/I. No Output Devices Found/1. kext enabler/2. Correctly configured USB ...
 
Joined
Feb 17, 2011
Messages
335
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7 6700K
Graphics
RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Using USBInjectAll.kext with out SSDT-UIAC-ALL.aml
See Post #1/I. No Output Devices Found/1. kext enabler/2. Correctly configured USB ...
Oh, I thought that because I was under the 15 ports limit, I didn't need to configure anything... :oops:
OK, I will do it... Thank you Toleda!
 
Joined
Aug 25, 2015
Messages
205
Motherboard
DELL Inspiron 7370
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD620
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
Android, iOS
Hey there, just performing in terminal "sudo kextcache -i /" and afterwards a reboot fixed it for me. Bluetooth was disabled after the reboot and I had to switch it on again, afterwards no troubles anymore with handoff. Using latest Mojave and iOS.
Hi there,
I have tried performing kextcache in terminal and after reboot nothing has changed. My bluetooth is still enabled and handoff is still not working. Here I have attached my kexts and config.plist to verify with the kexts to yours. I do not have previous 10.13 handoff kexttopatch inside plist however I have USBInjectAll those in there. If you would kindly compare to yours then I would appreciate a lot!

Thanks,
twsps
 

Attachments

Joined
Feb 17, 2011
Messages
335
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7 6700K
Graphics
RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Using USBInjectAll.kext with out SSDT-UIAC-ALL.aml
See Post #1/I. No Output Devices Found/1. kext enabler/2. Correctly configured USB ...

@toleda, I've now configured USB correctly following @RehabMan's guide, but still no device found.

Here are my debug files...

Thanks!
 

Attachments

Joined
Feb 17, 2011
Messages
335
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7 6700K
Graphics
RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
@toleda, I've now configured USB correctly following @RehabMan's guide, but still no device found.

Here are my debug files...

Thanks!

Problem solved!
I moved all kexts from E/C/K/O to L/E and now Bluetooth detects all devices fine.

Now I have to solve the sleep problem...

Anyone know what is the best forum for sleep issues on 10.13.6?
 
Last edited:
Joined
Feb 17, 2011
Messages
335
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD3
CPU
i7 6700K
Graphics
RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
@toleda, you're right, now I better understand that some kexts can't be injected...

I started a new thread in General Help about my sleep issue with this same machine... Could you please have a look at my PR files?
 
Joined
Mar 7, 2019
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Brix GB-BRi7H-8550
CPU
i7-8550U
Graphics
HD620
Mac
MacBook Pro
edit: posted to the guide thread (can be deleted)

Hey guys, first of all thanks for all the great work to make hackintoshing as easy as possible for noobs like me! I'm in IT since 25 years and using Macs since 5 years only, but I've already learned a lot ... although not enough yet it seems ... Anyways, given the soldered-or-glued-in-everything approach of Apple nowadays, Hackintoshing seems the only way forward.

Ok, I'm looking for help because my wifi simply won't turn on. I've got 3 pcs of the BCM94360CS2 and none could be turned on. It also doesn't work in Windows with the Bootcamp drivers (it seems it can be turned on but doesn't find any SSIDs)

Bluetooth is working fine all the time though. Wifi never did.

The only true root cause I can imagine right now is that the adapter isn't working. I bought it from Aliexpress:
And this is how the card looks like: (antennas had been attached of course)

397454


There are lots of coredumps from the broadcom driver in Konsole. I'm also attaching one of them.

When the BRIX is booted I can see that the wifi is turning on briefly for 1 or 2 seconds and then it shuts off.

i followed this guide ([Guide] Gigabyte BRIX using Clover UEFI (GB-BXi5H-4200/GB-BXi5-4570R/GB-BXi7-4770R))

Currently graphics are not accelerated and sound also isn't working with this config but I had these working fine already. The performance of this little box is incredible BTW, just the fan is a little annoying. I hope the fan can be controlled using iStat menu once the sensors are functional...
 

Attachments

Last edited:
Top