Contribute
Register

Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide]

Joined
Sep 10, 2012
Messages
49
Motherboard
GA H370N-Wifi
CPU
i7 8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Question, my build started to have some issues at shutdown/restart
it takes for ever, just wondering if you developed the same issue running latest 10.13.6 since I have your same buil
Try my DSDT and SSDT-UIAC attached :)
 

Attachments

  • DSDT_SSDTUIAC_h370nwifi.zip
    40.7 KB · Views: 64
Joined
Jun 22, 2011
Messages
623
Motherboard
Gigabyte Z370N-WIFI
CPU
i5-8600K
Graphics
UHD 630 & RX 580 Pulse 8GB Lite
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'm using a BCM94352Z DW1560 and have noticed when I use the boot argument brcmfx-country=GB my wifi speeds drop to 400Mbps however, omitting it and booting with the default (US) I'm able to achieve speeds of 867Mbps (as expected). Is there anyway I can get the correct country code to have full speed as well?
 
Joined
Jul 2, 2013
Messages
202
Motherboard
HP EliteBook 8460P-CLover
CPU
i7-2670QM
Graphics
HD 3000 1366 x 768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Try my DSDT and SSDT-UIAC attached :)
Thanks, way better now :thumbup:
are you running Mojave or still on high Sierra ?
I just upgraded to Mojave. Everything seems to be smooth, only sleep/wake issues.
Can you share your EFI folder to take a look at it
 
Joined
Feb 10, 2012
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z370-HD3P
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 512K
Mobile Phone
  1. iOS
Anyone ever seen a situation where a BCM94360CD doesn't work natively? It shows up correctly for Wifi, sees networks, tries to connect and quickly shuts completely Off again, this whole process is less than 4 seconds. Bluetooth doesn't show at all. I have it connected via a PCI-E mini adapter.

Any ideas?
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,570
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Anyone ever seen a situation where a BCM94360CD doesn't work natively? It shows up correctly for Wifi, sees networks, tries to connect and quickly shuts completely Off again, this whole process is less than 4 seconds. Bluetooth doesn't show at all. I have it connected via a PCI-E mini adapter.

Any ideas?

Have you tried turning off your modem/router and waiting a few minutes then powering it up again. Sometimes too many devices logged in over time will use up all available lanes and a hard reset is needed to allow new devices to connect.
 
Joined
Sep 10, 2012
Messages
49
Motherboard
GA H370N-Wifi
CPU
i7 8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks, way better now :thumbup:
are you running Mojave or still on high Sierra ?
I just upgraded to Mojave. Everything seems to be smooth, only sleep/wake issues.
Can you share your EFI folder to take a look at it
Nice to hear that! :) I'm using Mojave. No solution for sleep/wake yet (in HS I had no problem).
Actually in HS everything worked like a charm. EFI attached ;)
 

Attachments

  • EFI.zip
    21.5 MB · Views: 65
Joined
Jan 15, 2010
Messages
134
Motherboard
HP Omen 17-an011na
CPU
i7-7700HQ/HM175
Graphics
GTX 1050, HD 630
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
I'm using a BCM94352Z DW1560 and have noticed when I use the boot argument brcmfx-country=GB my wifi speeds drop to 400Mbps however, omitting it and booting with the default (US) I'm able to achieve speeds of 867Mbps (as expected). Is there anyway I can get the correct country code to have full speed as well?
I noticed the same, installed tonight for the first time. Kept US as default for now.
 
Joined
Feb 10, 2012
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z370-HD3P
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. 512K
Mobile Phone
  1. iOS
Have you tried turning off your modem/router and waiting a few minutes then powering it up again. Sometimes too many devices logged in over time will use up all available lanes and a hard reset is needed to allow new devices to connect.
I tried it, same result.
USB cable connected to motherboard?
Absolutely, I tried different ports too. I'm wondering though, are the internal USB connectors subject to the same USB setup as everything else? Because some of my USB ports aren't fully working yet as I haven't worked through all the solutions yet. I wonder if this could also be preventing wifi/bt from working or is USB only used for power delivery?
 
Top