Contribute
Register

Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide]

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited:

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
What can I do to solve the problem?
Rebuild kernel cache, Terminal:
Code:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Restart, reply with Terminal Output and new IOReg.
 
Joined
Jul 3, 2015
Messages
4
CPU
i7
Graphics
HD 4000 / GT 610M
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Lisa
Mobile Phone
  1. Android
Rebuild kernel cache, Terminal:
Code:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Restart, reply with Terminal Output and new IOReg.
Still not working, here are the files you told me

kextcache-output.png


EDIT: Is working now! The problem was with a patch in the ACPI folder (DSDT.aml). If I take out this file, the wifi works fine but the fan is crazy, but if I keep this file and mark in clover configurator "FixAirport" in ACPI section everything works fine. By the way, the wifi and bt kext are in the clover folder, not in /Library/Extensions and is working anyway.


Regards :)
 

Attachments

  • IOReg.ioreg
    5.8 MB · Views: 54
Last edited:
Joined
Jul 2, 2013
Messages
202
Motherboard
HP EliteBook 8460P-CLover
CPU
i7-2670QM
Graphics
HD 3000 1366 x 768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Nice work! I have to say, I don't miss a day with an ethernet cable (but I love them anyway:mrgreen:) and a poor usb bluetooth connection!

Please fell free to make one, I'm finishing some projects so my time is short!

I'm planning to research about a m2mkey-Pcie adaptor to get somehow a firewire connector. Would be amazing to have in a miniITX build a GPU, this Wifi/BLE card and a firewire pcie!!!:lol:

well that's for later anyway, nice to hear the good news!
Cheers, Kevin.
Question, my build started to have some issues at shutdown/restart
it takes for ever, just wondering if you developed the same issue running latest 10.13.6 since I have your same buil
 
Joined
Dec 25, 2018
Messages
17
Motherboard
Gigabyte Z370N WIFI
CPU
i5-8400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited:

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,935
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS

trs96

Moderator
Joined
Jul 30, 2012
Messages
22,914
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Anyone have any luck with the Fenvi T919 on Gigabyte Z370 boards using High Sierra (10.13.6)?
No luck required. It's supported OOB in High Sierra. Your macOS install must be configured correctly, especially USB, for the BT to work properly. If it's not the BT may not work.
 
Joined
Dec 16, 2018
Messages
9
Motherboard
Gigabyte z370 Ultra Gaming Wifi
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
No luck required. It's supported OOB in High Sierra. Your macOS install must be configured correctly, especially USB, for the BT to work properly. If it's not the BT may not work.
Appreciate the reply! All the USB ports are working at last check, with the card plugged into the correct USB port on the mother board for the Bluetooth. Is there any information I can provide about my build where we could see what I missed?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 30, 2012
Messages
22,914
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Appreciate the reply! All the USB ports are working at last check, with the card plugged into the correct USB port on the mother board for the Bluetooth. Is there any information I can provide about my build where we could see what I missed?
Try connecting the front USB ports to the USB 2.0 header that your Wifi BT card is connected to and then test them out. Does the Wifi work at all ?
 
Top