Contribute
Register

Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide]

Joined
Feb 23, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
CPU
i5-2500K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
IOReg does not show BCM20702A0, USB problem.
Sorry, the IOreg is the wrong one I generated before I configured the USB with a custom SSDT. I'll post the good one tomorrow.
 
Joined
Dec 6, 2014
Messages
14
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Joined
Feb 23, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
CPU
i5-2500K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Here is the report with the correct IOreg

Edit : sorry, wrong version see my post below
 
Last edited:
Joined
Oct 7, 2011
Messages
158
Motherboard
HP 2570p-Clover
CPU
i5-3210M
Graphics
HD4000, 1366x768
hi, i have a BCM943602CS combo wifi/bt board, and just installed mojave. It is recognized oob for both wifi and bt, but while bt seems to work fine, wifi keeps disconnecting and reconnecting all the time and I can't get internet access. it was working fine with el capitan.

so i tried following this thread and installed latest lilu and airportbcm fix kexts in L/E but after rebooting same problem :(

giggled for similar problems in this forum but didn't find anything?


any suggestion?

thanks a lot in advance and either way :)
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,361
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
hi, i have a BCM943602CS combo wifi/bt board, and just installed mojave. It is recognized oob for both wifi and bt, but while bt seems to work fine, wifi keeps disconnecting and reconnecting all the time and I can't get internet access. it was working fine with el capitan.

so i tried following this thread and installed latest lilu and airportbcm fix kexts in L/E but after rebooting same problem :(

giggled for similar problems in this forum but didn't find anything?


any suggestion?

thanks a lot in advance and either way :)

You don't need the airportbcm kext. The BRCM943602CS is natively supported by macOS.

As for disconnecting and reconnecting, I don't know. I guess you should check that the antennas, pigtail antennas, etc are connected well.

I don't see why updating from El Capitan to Mojave can mess with the reception.
 
Joined
Feb 23, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
CPU
i5-2500K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
This is the correct report with everything up to date

---
I have installed on my HP Elitedesk 800 G3 Mini 65W (Skylake version i5 6500 HD Graphics 530) a m.2 wifi-BT card with a Broadcom BCM94352Z.
https://www.amazon.fr/gp/product/B079FQP3QR/?tag=tonymacx8607-21

I’m running Mojave.
USBinjectall have been customized with custom SSDT following the guide.

I followed this guide for Wifi injection (installed with kextbeast in L/E and country code booting) and BT injection (installed repo and ram2 in L/E with kextbeast).
Everything is fine with Wifi but I have no BT device detected. But I have in System Configuration > Hardware > USB a BCM20702A0 as USB BT.
 

Attachments

  • report.zip
    1.2 MB · Views: 87

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
184,101
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
This is the correct report with everything up to date

---
I have installed on my HP Elitedesk 800 G3 Mini 65W (Skylake version i5 6500 HD Graphics 530) a m.2 wifi-BT card with a Broadcom BCM94352Z.
https://www.amazon.fr/gp/product/B079FQP3QR/?tag=tonymacx8607-21

I’m running Mojave.
USBinjectall have been customized with custom SSDT following the guide.

I followed this guide for Wifi injection (installed with kextbeast in L/E and country code booting) and BT injection (installed repo and ram2 in L/E with kextbeast).
Everything is fine with Wifi but I have no BT device detected. But I have in System Configuration > Hardware > USB a BCM20702A0 as USB BT.
"Problem Reporting" files are incomplete.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Feb 23, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
CPU
i5-2500K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Attachments

  • debug_21279.zip
    2.3 MB · Views: 84
Top