Contribute
Register

Booting Clover drive hangs at "scan entries"

Joined
Dec 7, 2015
Messages
23
Motherboard
HP 83F0, BIOS: HP Q03 Ver.02.04.00
CPU
I7-8700
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
iOS
Replaced the file, now problem solved.

Many thanks!
 
Joined
Aug 23, 2011
Messages
5
Motherboard
Intel DH77EB (BIOS:0103)
CPU
Intel Core i7-3770 3.40GHz
Graphics
Zogis GeForce GT 630 2GB DDR3
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro
Classic Mac
128K
Mobile Phone
Android, iOS
Make sure you have HFSPlus.efi in your EFI/CLOVER/drivers64UEFI folder and not VBoxHFs-64.efi
This did it for me. Many many thanks!
 
Joined
Feb 1, 2018
Messages
19
Motherboard
HP 615114-001
CPU
i7 2600
Graphics
GTX 1050 TI
I would like to know as well how to replace it.
 
Joined
Jan 2, 2012
Messages
43
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
HD4000
I would like to know as well how to replace it.
From memory, you need to use ‘Clover Configurator’ to mount the edit partion and change the above mentioned file in there.
 
Joined
Feb 1, 2018
Messages
19
Motherboard
HP 615114-001
CPU
i7 2600
Graphics
GTX 1050 TI
From memory, you need to use ‘Clover Configurator’ to mount the edit partion and change the above mentioned file in there.
I tried that but it did not solve my problem. My problem was that when clover loads up it takes a long time scanning for hardware and entries. Then There would be a 20 seconds black screen before I see login screen. I solved it by unchecking debug in the config plist, rebooted and now the problem is gone. Thanks anyway.
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
79
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming x
CPU
i7-8700
Graphics
Asus rog strix Rx 5700 xt
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I tried that but it did not solve my problem. My problem was that when clover loads up it takes a long time scanning for hardware and entries. Then There would be a 20 seconds black screen before I see login screen. I solved it by unchecking debug in the config plist, rebooted and now the problem is gone. Thanks anyway.
make sure config.plist/boot/debug=false
 
Top