Contribute
Register

boot1: error

Joined
Feb 17, 2011
Messages
14
Motherboard
MSI Z87-G45 GAMING
CPU
i7-4770
Graphics
HD 4600
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iMac, Quadra, Xserve
Mobile Phone
iOS
Hi!

Created USB with UniBeast 1.5.0, got boot1: error on all 4 hackintoshes I have. Where to start debug, please?
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,062
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iMac
Hi!

Created USB with UniBeast 1.5.0, got boot1: error on all 4 hackintoshes I have. Where to start debug, please?
Try erase write 1 pass zero the USB drive, make sure it is formatted MBR, MacOS Extended (journaled) and create the UniBeast again. If that doesn't work, try with a different USB flash drive.
 
Joined
Jun 30, 2012
Messages
7
Motherboard
HP 4530
CPU
2.49GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

I got a boot1 error after the initial install and it reboots to go into setup.

I actually think I had boot0 error, the did the dd if=/Volume....etc fix. Then that gave me a boot1 error.

You should still be able to boot into Mountain Lion from the USB. Choose the USB as the boot device, arrow over to Mountain Lion, the type in "-x" without the quotation marks. This will run in safemode.

From here it should boot and you can run multibeast if needed. For me I have and hp4530 and had the luxury of using the latest HP Installer for ML.

That got me through. Hope that helps.
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
402
Motherboard
GA-Z97N-Wifi
CPU
i5-4590S
Graphics
HD4600
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have this problem, after a first install of ML.
I can't use another USB, right now, because I don't have a mac with me.
But it's strange, because it was working fine yesterday and today, on this USB flash drive.
Why it would not boot anymore? I did not change anything on the USB drive....
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
402
Motherboard
GA-Z97N-Wifi
CPU
i5-4590S
Graphics
HD4600
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Bump, to ask again to the experienced users..

If my USB flashdrive was working with the first install of OS X ML (using UniBeast), is it possible to be corrupted (or "broken") now that I try to install again ?

(there was less than 24h between the 2 install. and I did not touch the files on the USB flash.)

Thanks
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
402
Motherboard
GA-Z97N-Wifi
CPU
i5-4590S
Graphics
HD4600
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Problem solved.
As for the other guys, it was a problem from the USB flash drive.
I could not believe it, because it was running perfectly the first 3 times I did the install.
I am running from another USB drive with UniBeast and all is good.

I checked the 1st USB drive and it's dead. Can't format, can't mount on OS X (or Windows XP)
First time in 10 years that a USB drive dies on me.
I hope it was just bad luck and bad coincidence. (really hope it was nothing from the new motherboard that killed this USB drive.)
Let see in the future.

So, if you get "boot1: error", find a new USB drive to try UniBeast. As simple as that !
 
Joined
May 4, 2013
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA H81M-S
CPU
i3
Graphics
GT 210
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi!

Created USB with UniBeast 1.5.0, got boot1: error on all 4 hackintoshes I have. Where to start debug, please?


I just copied 'boot' file and '/Extra' folder from the USB to installation drive. Voila!!! Issue fixed. Now I can directly boot from the hard drive. No more need of USB to boot the system.
 
Top