Contribute
Register

BoomR's “Power UP” for 360/VR Production Build: GA-Z370 AORUS UG - i7 8700K - GA AORUS RX580

Joined
Sep 23, 2016
Messages
189
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9 9900k
Graphics
Nitro+ Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all

can't even try to bench (Geekbench) my build with an 5 Ghz OC. The system crashes every times. At 4,7 Ghz it's very stable. (and 29200 with GeekBench MC)
I think this issue comes with my 3600Mhz Corsair.

I'm not a expert in OC and i just want to know the maximum bench. Don't need much power it's just for my own information.

Hi

i had some issues with a DDR4 G.Skill i bought to quickly (not really supported i guess). So i decided to buy 2x8 Corsair 3600Mhz (from the QVL these time). Before i sell the G.Skill i tried to plug them with the Corsair and i go up to 31600 with Geekbench! (4,8 Ghz). Now i want to buy 2 other Corsair... don't don't don't don't!
 
Joined
Aug 17, 2017
Messages
286
Motherboard
Gigabyte X299X Designare 10G
CPU
i9-10980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi

i had some issues with a DDR4 G.Skill i bought to quickly (not really supported i guess). So i decided to buy 2x8 Corsair 3600Mhz (from the QVL these time). Before i sell the G.Skill i tried to plug them with the Corsair and i go up to 31600 with Geekbench! (4,8 Ghz). Now i want to buy 2 other Corsair... don't don't don't don't!
I think the problem is the frequency, in fact I have 2x16Gb Corsair 3200MHz and with XMP active I get 29000 in MC (CPU @ 4.8), but if I set the frequency of ram @ 3000 I get 30000. Obviously with 4 banks of ram you still get a higher score.
 
Joined
Jul 12, 2017
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hi, I'm using Final Cut Pro 10.4 with macOS 10.13.4 using this build and I can't seem to export videos using h.264. I get an error with a failed export message. Does anyone knows how to fix this?

Also, I get an "Unknown" processor name, is this fixable and does it affect performance in any way?

I'm kinda new to hackintosh, I'll appreciate it a lot if anyone can help me to solve this.

Thanks.

PS: I had a problem with my USB 3.0 ports not working, I fixed it using the dart=0 Argument in Clover's "Boot" tab. Hope it's useful for someone.

Screen Shot 2018-04-23 at 11.03.42 AM.png
Screen Shot 2018-04-23 at 11.03.49 AM.png
Screen Shot 2018-04-23 at 11.01.47 AM.png
 
Joined
Dec 21, 2014
Messages
13
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 770 OC 2GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I run 10.13.4 but made a clean install. I managed to screw up the sound with two different methods. Followed Toledas guide to undo and delete. Then boomers again. Tada!

I just formated and made a clean install. I followed BoomR's guide again, and no sound options.


PS: I formated again, I didn't install any audio driver. I'm gonna wait to see what are the steps. I also made a copy of AppleHDA.kext just in case. I don't want to fresh install again, i'm tired of it lol.

PS: Ok I installed the audio with AppleALC method and it works... jesus christ. They should update this guide :(
 
Last edited:
Joined
Mar 29, 2018
Messages
5
Motherboard
Z370 Aorus Gaming 7
CPU
i7 8700k
Graphics
Rog Strix RX580 O8G Gaming
I have similar build

-GA-Z370 AORUS gaming 7
-i7 8700K
-Asus Radeon RX 580 8 GB
-16 GB 2998 MHz DDR4 (CMK16GX4M2B3000C15)
-H60 hydro
-evga 750w
-Samsung SSD 960 EVO 500GB
-Samsung SSD 850 EVO 500GB
-WD Blue 4TB Desktop Hard Disk Drive - SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch

MACos HighSierra 10.13.3 (17D47)
FinalCut 10.4.1

When I work on Final Cut, next some minutes it's freeze and I force power off by button on case. What is?
 
Joined
Jul 27, 2013
Messages
38
Motherboard
Gigabyte Aorus Ultra Gaming z370
CPU
Intel Core i7 8770K
Graphics
Gigabyte RX580
Hi, I'm using Final Cut Pro 10.4 with macOS 10.13.4 using this build and I can't seem to export videos using h.264. I get an error with a failed export message. Does anyone knows how to fix this?

Also, I get an "Unknown" processor name, is this fixable and does it affect performance in any way?

I'm kinda new to hackintosh, I'll appreciate it a lot if anyone can help me to solve this.

Thanks.

PS: I had a problem with my USB 3.0 ports not working, I fixed it using the dart=0 Argument in Clover's "Boot" tab. Hope it's useful for someone.

View attachment 327350
View attachment 327351
View attachment 327353


https://www.tonymacx86.com/threads/high-sierra-rx-vega-final-cut-h-264-fix.233067/
 
Joined
Jan 10, 2014
Messages
69
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So I got the exact same build only I've got a GTX 1080 instead of a RX 580 card.

Problems I've got so far is that when XMP is enabled in BIOS and when I put my Hackintosh to sleep and it wakes, I always get the message that USB drives are not ejected properly.

Other problem I got so far is that front panel audio isn't working. Does anybody have a fix for this?
 
Joined
Mar 28, 2011
Messages
153
Motherboard
Aorus z370 Gaming 5
CPU
8700K
Graphics
RX580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
I just formated and made a clean install. I followed BoomR's guide again, and no sound options.


PS: I formated again, I didn't install any audio driver. I'm gonna wait to see what are the steps. I also made a copy of AppleHDA.kext just in case. I don't want to fresh install again, i'm tired of it lol.

PS: Ok I installed the audio with AppleALC method and it works... jesus christ. They should update this guide :(
Sorry to hear that BoomR's way didn't work for you. But glad that you found another solution. Yes, that AppleHDA is golden to have a copy of. :)
 
Top